Nieuws

Twentse gemeenten kopen zorg in door aanbesteding

  • 16 mei 2014
  • Weergaves: 2312
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Jeugd Algemeen, Nieuws Zorg Algemeen
Twentse gemeenten kopen zorg in door aanbesteding

Vanaf 2015 worden gemeenten verantwoordelijk voor nieuwe taken op het gebied van jeugdzorg, begeleiding en ondersteuning aan inwoners. Een deel van de nieuwe taken kopen de Twentse gemeenten gezamenlijk in. Deze week hebben de colleges van de 14 gemeenten ingestemd met het inkoopbestek voor maatwerkvoorzieningen op grond van de Wmo 2015 en de Jeugdwet. Daardoor kan het inkooptraject nu daadwerkelijk starten.

De veranderingen in de Jeugdzorg en AWBZ zijn een flinke uitdaging voor gemeenten. In Twente gaat het om ongeveer 10.000 kinderen in de Jeugdzorg, 6.000 mensen in de AWBZ en 3.000 mensen met een Persoons Gebonden Budget (PGB). Daarmee zijn grote bedragen gemoeid. Voor de Jeugdzorg gaan we uit van een budget van € 130 miljoen en voor de AWBZ van € 155 miljoen. Om de zorg voor deze mensen goed weg te kunnen zetten, moeten er goede afspraken over de inkoop worden gemaakt.

Cliënt aan zet

In het inkoopbestek staan de voorwaarden waaronder aanbieders in aanmerking komen voor een raamovereenkomst en de eisen waaraan de dienstverlening minimaal moet voldoen. De cliënt bepaalt uiteindelijk in de meeste gevallen bij welke aanbieder hij/zij de nodige zorg afneemt.

Duidelijkheid

Ondanks dat er nog onduidelijkheid is rondom het beschikbare budget, willen de Twentse gemeenten toch beginnen met het inkooptraject. Zowel bestaande als nieuwe cliënten willen weten waar zij vanaf 2015 aan toe zijn. En ook zorgaanbieders moeten zich kunnen voorbereiden op de nieuwe situatie.

Maatwerkvoorzieningen
Vanuit de huidige AWBZ komen de functies ‘individuele begeleiding’ en ‘dagbesteding’ over naar de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). In Twente vormen de gemeenten deze functies om naar in te kopen maatwerkvoorzieningen:

  • Ondersteuning zelfstandig leven (voormalige AWBZ-functie begeleiding)
    Het gaat dan bijvoorbeeld om hulp bij het voorzien in eerste levensbehoeften, financieel gezonde situatie, taken uit kunnen voeren rondom het huis, voorkomen isolement, kunnen nemen van besluiten, zichzelf kunnen verzorgen en psychisch welbevinden.
  • Ondersteuning maatschappelijke deelname (voormalige AWBZ-functie dagbesteding)
    Het gaat dan bijvoorbeeld om deelname aan vrijwilligerswerk, sociale contacten buitenshuis, deelname aan georganiseerde activiteiten, betaald werk met ondersteuning.

Het gaat om maatwerkvoorzieningen voor alle leeftijden waarbij begeleiding voor jeugdigen (tot 18 jaar) onder de Jeugdwet valt en begeleiding aan personen boven de 18 jaar onder de Wmo. Binnen deze maatwerkvoorzieningen is ook de 5% persoonlijke verzorging die vanuit de AWBZ naar de Wmo overkomt, opgenomen.

  • Naast deze maatwerkvoorzieningen kopen de gemeenten met dit inkooptraject ook het huidige kortdurend verblijf in en, indien van toepassing, het vervoer van en naar de locatie waar de ondersteuning plaatsvindt.

De maatwerkvoorzieningen zijn onderverdeeld in drie niveaus (basis, middel, zwaar ).

Meedoen aan aanbesteding
Er is op 1 mei een vooraankondiging geplaatst op www.tenderned.nl. Zorgaanbieders kunnen zich hier aanmelden als ze over dit inkooptraject op de hoogte willen blijven. Gemeenten zijn van plan op 15 mei te starten met dit inkooptraject. Inschrijven op dit inkooptraject gaat via het systeem Negometrix. Zorgaanbieders kunnen zich via de website www.negometrix.nl alvast registreren.

Eerste inkooptraject
Dit is het eerste inkooptraject waarmee de 14 Twentse gemeenten starten. Andere trajecten, voor met name de jeugdzorg, starten later. Op de website www.wmotwente.nl komt op korte termijn een planning voor de overige trajecten te staan.

Beschermd Wonen
Daarnaast loopt voor Beschermd wonen (GGZ-ZZP-C) een ander traject via de twee centrumgemeenten Almelo en Enschede. Betrokken zorgaanbieders (voor zover bekend) hebben daarvan al een stappenplan ontvangen (Beschermd wonen Twente, op weg naar 2015).

Achtergrond
Download hier het Strategisch Inkoopdocument Regio Twente Samen14 (pdf) en
download Schematische opstelling Inkoopproces Jeugdzorg/Awbz Twente ‘Samen14’ 2015 (pdf)

Afdrukken Terug

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker

Agenda Zorg

«januari 2021»
madiwodovrzazo
28293031123
45678910
111213
Congres Slaapproblemen bij ouderen woensdag 13 januari

Congres Slaapproblemen bij ouderen woensdag 13 januari

Bied de juiste zorg en begeleiding aan ouderen met slaapproblemen. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat een derde van de 65-plussers kampt met...
Lees meer
14151617
18192021222324
25262728293031
1234567

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacatures Teamleider bij Kennemerhart

Vacatures Teamleider bij Kennemerhart 14 januari 2021

Vacatures Teamleider bij Kennemerhart

Binnen Kennemerhart zoeken wij diverse Teamleiders op Senior niveau en ook op facilitaire gebied binnen onze woonlocatie. 

Meer weten? Bel onze Recruiter! 

Kijk (ook) op deze vacaturepagina bij Kennemerhart.  

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature: Verzorgende IG Thuiszorg Kennemerhart

Vacature: Verzorgende IG Thuiszorg Kennemerhart 14 januari 2021

Vacature: Verzorgende IG Thuiszorg Kennemerhart

Heb jij een mbo-3 diploma Verzorgende IG op zak en ben je op zoek naar een veelzijdige functie in de thuiszorg?

Heb jij hierbij aandacht voor de persoonlijke wensen van de cliënt?

Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Senior projectleider preventieaanpak bij Gezond en Gelukkig Den Haag

Vacature Senior projectleider preventieaanpak bij Gezond en Gelukkig Den Haag 21 december 2020

Vacature Senior projectleider preventieaanpak bij Gezond en Gelukkig Den Haag

Heb jij veel kennis van preventie én ervaring in het sociaal en medisch domein? En ben jij een echte bruggenbouwer die kan bewegen in een veranderend systeem? Dan is de Preventietafel van het programma Gezond en Gelukkig Den Haag (GGDH) op zoek naar jou! In deze functie zorg je dat de activiteiten in het kader van de subsidieregeling Preventiecoalitie in beweging komen. Gezond en Gelukkig Den Haag is een netwerkorganisatie – gericht op het inspireren en aanjagen van het verkleinen van gezondheidsverschillen. Het heeft als doel de gezondheid van inwoners van Den Haag te verbeteren, vanuit het gedachtengoed van positieve gezondheid. Gezond en Gelukkig Den Haag is geen project, maar een samenwerking die een blijvende beweging in Den Haag tot stand wil brengen tussen het sociaal en medisch domein. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Diabetesverpleegkundige bij Diabeter

Vacature Diabetesverpleegkundige bij Diabeter 18 december 2020

Vacature Diabetesverpleegkundige bij Diabeter

PLAATS IN DE ORGANISATIE
De diabetesverpleegkundige rapporteert en ontvangt dagelijkse leiding van de Locatiemanager. Het doel van de functie is het adviseren, coachen, behandelen en motiveren van kind, ouders en/of jongere, zowel individueel als in groepsverband. Daarnaast is de diabetesverpleegkundige een zelfstandige beroepsbeoefenaar die als lid van het multidisciplinair team verantwoordelijk is voor de kwaliteitsbewaking en innovatie van de zorg. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Afdelingsmanager Toezicht bij de GGD Haaglanden

Vacature Afdelingsmanager Toezicht bij de GGD Haaglanden 5 november 2020

Vacature Afdelingsmanager Toezicht bij de GGD Haaglanden

Zorg jij als afdelingsmanager dat de strategische en tactische doelstellingen op het terrein van Tokin en Wmo behaald worden?

Je beschikt over visie en vermogen om de strategische en tactische doelstellingen op het terrein van Toezicht Kinderopvang (Tokin) en Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) te formuleren en te behalen.

Meer weten? Lees verder!

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Theme picker

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven