Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg

Nieuws

AWBZ naar Wmo: gemeenten Haaglanden gaan relationeel contracteren

 • 14 mei 2014
 • Weergaves: 1784
 • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Zorg Algemeen
AWBZ naar Wmo: gemeenten Haaglanden gaan relationeel contracteren

Vanaf 1 januari 2015 worden gemeenten verantwoordelijk voor een deel van de zorg die nu nog onder de AWBZ valt. Het gaat om Begeleiding, Kortdurend Verblijf en een klein deel van de functie Persoonlijke Verzorging. Deze diensten zijn nu nog regionaal georganiseerd via het zorgkantoor en centraal gefinancierd door het Rijk. Voor de inkoop van deze zorg werken Delft, Westland, Rijswijk en Midden-Delfland (de H (Haaglanden)-4 gemeenten) samen. De inkoop is daarmee op tijd ingeregeld. Gunning per 1 oktober 2014 en uitvoering contract per 1 januari 2015. De gemeenten kiezen ervoor om in dialoog met de zorgaanbieders in te kopen. Zij sluiten een "Ontwikkelovereenkomst" af, die loopt tot 1 jaanuari 2018. Ook werken zij samen met zorgverzekeraar DSW bij de inkoop van zorg voor 2015. De DSW ondersteunt gemeenten inhoudelijk en maakt deel uit van het inkoopteam.

Dialoogtafel
De Regio H4 organiseert periodiek een overleg aan de Dialoogtafel met alle overeengekomen partijen. Partijen streven naar consensus over alle voorstellen. Indien er aan de Dialoogtafel geen consensus is, beslist de Regio H4 gemotiveerd of een Voorlopig voorstel al dan niet aan Partijen wordt voorgelegd. Iedere Partij kan concrete voorstellen doen voor verbetering, aanpassing of verwijdering van (delen van) deze Overeenkomst en van Resultaatovereenkomst(en). Iedere Partij kan voorstellen doen voor nieuwe Resultaatovereenkomst(en). Partijen kunnen voorstellen aanleveren via de website. Deze voorstellen worden meegenomen aan de Dialoogtafel.

Bestaande aanbieders
De gemeenten hebben afgesproken dat dit jaar alleen zorgaanbieders meedoen die op dit moment AWBZ zorg aanbieden aan inwoners in de betrokken gemeenten. Dit bekijken de H4-gemeenten volgend jaar opnieuw. Gedurende de looptijd van de Overeenkomst kunnen nieuwe Zorgaanbieders zich aanmelden bij het Inkoopnetwerk. De Regio H4 toetst of de nieuwe Zorgaanbieder voldoet aan de eisen gesteld in deze Overeenkomst.

Doelen
Met deze inkoop streven de H-4 gemeenten de volgende doelen na:

 • Inkoop van passende zorg voor 2015 binnen de financiële randvoorwaarden: de inkoop van zorg moet aansluiten bij de vraag en de totale kosten moeten passen binnen de financiële kaders;
 • Directe realisatie van innovatie (quick wins): Met name op het gebied van deregulering en vereenvoudiging tarieven/producten. Hiermee bieden we de  zorgaanbieders ruimte om een aanzienlijk deel van de bezuinigingen op te vangen;
 • Leggen van een basis voor innovatie op langere termijn: dit wordt belegd in een door de gemeente gemaakte overkoepelende ontwikkelovereenkomst. Hierin wordt een verbinding gemaakt met de innovatieagenda voor innovaties die meer tijd kosten om te realiseren. Denk bijvoorbeeld aan een slimme en effectieve ketensamenwerking);
 • Kennisontwikkeling bij gemeenten: gemeenten ontwikkelen in korte tijd zowel een relatie met partners en vergroten hun kennis op het gebied van AWBZ/Wmo-zorg;
 • De inkoop is op tijd ingeregeld. Gunning per 1 oktober 2014 en uitvoering contract per 1 januari 2015.

Uitgangspunten bij de inkoop
Voor de inkoop van de AWBZ zorgvoorzieningen die onder de Wmo komen, hanteren de gemeenten de volgende uitgangspunten:

 • De vraag van de burger staat centraal, we werken vraaggericht;
 • We bieden continuïteit van kwalitatief goede en passende zorg voor de mensen die dat nodig hebben;
 • We bieden ruimte aan de professionals;
 • Met innovatief partnerschap werken we met partners aan gezamenlijke doelen, realiseren we innovaties en zijn we gezamenlijk verantwoordelijk voor resultaten;
 • Vanuit zakelijk partnerschap benoemen we heldere resultaten, leggen deze contractueel vast en sturen hier strak op;
 • We werken binnen de financiële kaders; het rijksbudget dat overgaat naar de gemeente (inclusief 25% bezuiniging) geldt als financieel kader.

Looptijd
De Partijen sluiten deze Overeenkomst tot 1 januari 2018 met de mogelijkheid om daarna elke keer een (1) jaar te verlengen, waarbij zij onverminderd de mogelijkheid blijven houden de Overeenkomst tussentijds op te zeggen.

Meer informatie
Voor de dialoog met betrokken zorgaanbieders is er één inkoopsite: www.middendelfland.nl/zorginkoopWmoH4

Overeenkomst
Download de (concept) Ontwikkelovereenkomst H4-gemeenten (pdf)

Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Zorg Algemeen
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

x

Agenda Zorg

«april 2020»
madiwodovrzazo
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Teamleiders bij De Gelderhorst

Vacature Teamleiders bij De Gelderhorst 31 januari 2020

Vacature Teamleiders bij De Gelderhorst

De Gelderhorst in Ede (Gld) is het enige centrum voor oudere doven in Nederland. We zijn een financieel gezonde organisatie met 200 medewerkers (ca. 110 fte). Voor oudere doven voelt verhuizen naar De Gelderhorst als thuiskomen. Ze leven vaak geïsoleerd in de horende wereld. In De Gelderhorst worden ze weer begrepen en jij helpt mee ze een thuis te geven. Welkom in de dovenwereld!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas 23 december 2019

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Dordrecht, wijkverpleging vol aandacht en afwisseling

Rivas is een unieke organisatie voor ketenzorg. Met onderdelen als het Beatrixziekenhuis, .Begeleiding & therapie, wijkverpleging, wonen met zorg, jeugdgezondheidszorg en andere delen. Dagelijks staan meer dan 4.500 gemotiveerde professionals en vrijwilligers klaar. In de regio van Gorinchem, Dordrecht, Hardinxveld, Lexmond, Sliedrecht en Alblasserwaard. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven