Nieuws

Werknemers ouderen- en thuiszorg kiezen in CAO conflict (rapport)

  • 11 januari 2014
  • Weergaves: 2770
  • 9 Reactie

Lees meer in: Nieuws Zorg Algemeen
Werknemers ouderen- en thuiszorg kiezen in CAO conflict (rapport)

Mensen die werken in de VVT (verzorging, verpleging, thuis- en kraamzorg) kiezen massaal voor de grootste CAO in de sector, de CAO VVT. Dit blijkt uit onderzoek, aldus CNV Publieke Zaak. Deze vakbond heeft het draagvlak voor afspraken die gemaakt zijn in de nieuwe CAO VVT breed laten toetsen. Niet alleen de leden van CNV Publieke Zaak zijn in overgrote meerderheid (91%) voor de gemaakte afspraken. Uit een onafhankelijk onderzoek blijkt dat driekwart (73%) van alle medewerkers in de VVT positief gestemd is over het akkoord. Een minderheid (17%) is het niet eens met het akkoord. De werknemers in de sector kiezen hiermee duidelijk voor de opstelling van CNV Publieke Zaak.

2% meer salaris
Voor de tweede keer op rij is vakbond Abvakabo FNV afgehaakt tijdens de onderhandelingen voor de grootste CAO (450.000 medewerkers) in Nederland. CNV Publieke Zaak heeft met werkgever ActiZ en de bonden NU’91 en FBZ wél een akkoord gesloten voor de nieuwe CAO VVT. In deze CAO is een salarisverhoging van 2% opgenomen, zijn afspraken gemaakt over een verbod op nulurencontracten én krijgen werknemers het recht op vaste contracten. Abvakabo FNV heeft deze week met werkgever BTN (3,5% van de werkgevers in de sector) een akkoord gesloten met daarin de nullijn voor iedereen en een nieuw minimumloon waar bijna niemand iets aan heeft, want de afspraak over het afschaffen van de laagste schaal (FWG10) is helaas gebakken lucht. Voor slechts een klein deel van de medewerkers betekent dit meer salaris.

CAO VVT voor iedereen
CNV Publieke Zaak roept minister Asscher van Sociale Zaken op de CAO VVT Algemeen Verbindend te verklaren. Hiermee gaat deze CAO voor alle medewerkers in de sector gelden. Dit is met de vorige CAO VVT ook gebeurd. Abvakabo FNV wil dat de CAO die zíj gesloten heeft voor alle medewerkers in de VVT gaat gelden. CNV Publieke Zaak staat op het standpunt dat de grootste CAO, die bovendien op breed draagvlak bij de medewerkers kan rekenen, voor de hele sector moet gaan gelden.

Ruim de helft van de ondervraagde werknemers vindt het van groot belang dat de vakbonden overleggen om een oplossing te vinden voor de situatie. Abvakabo FNV daarentegen roept op actie te voeren tegen de nieuwe CAO VVT. Terwijl uit het onderzoek blijkt dat maar 5% van de werknemers hiervoor voelt. De geplande acties van Abvakabo FNV deze week sloegen dan ook totaal niet aan.

Zorgen over kwaliteit
Een conflict over de CAO in de ouderen- en thuiszorg helpt niemand en houdt bezuinigingen in de sector niet tegen. CNV Publieke Zaak vindt dat het moet gaan over de kwaliteit van de zorg en de werkgelegenheid. “Twee verschillende CAO’s in één sector is niet goed, daar worden medewerkers de dupe van”, zegt Voorzitter Eric de Macker van CNV Publieke Zaak. Uit het onafhankelijk onderzoek blijkt dat ruim vier op de vijf VVT’ers zich zorgen maakt over de kwaliteit van het werk. CNV Publieke Zaak deelt deze zorgen. “Maar bezuinigingen los je niet op in een CAO, daarvoor moet je bij de politiek zijn.”

Onderzoeksbureau MWM2 uit Amsterdam heeft het onderzoek in opdracht van CNV Publieke Zaak uitgevoerd onder een representatieve groep medewerkers uit de VVT.

Download
Lees en download het rapport Rapportage draagvlagonderzoek CAO VVT (pdf)

Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Zorg Algemeen
Tags:

9 reacties op artikel "Werknemers ouderen- en thuiszorg kiezen in CAO conflict (rapport)"

Avatar image

13-1-2014 15:41

CNV rekent zich rijk met de cao en het onderzoek naar draagvlak. De loonsverhoging is geen 2% omdat bijna de helft een eenmalige uitkering (lees een soort van cadeaubon) is en de rest pas later ingaat dan de start van de cao. Met het onderzoek rekenen ze zich ook te snel rijk door suggestieve en misleidende antwoordmogelijkheden: “Ik ken de inhoud van het CAO akkoord niet, maar ik ben al lang blij dat er, gezien het economische klimaat, iets gebeurt” “Niet echt, maar gezien de huidige economische situatie ben ik er tevreden mee”. Dit valt niet als steun voor de cao te beschouwen. Daarnaast heeft CNV de kans gemist om afspraken in de cao te maken om de kwaliteit van zorg te verbeteren omdat ze te druk waren met de reiskostenvergoeding. De kosten van de veerpont vallen nu onder de reiskosten, maar de werkdruk blijft onveranderd hoog! Het wordt tijd dat CNV iets aan de echte problemen op de werkvloer gaat doen.


Avatar image

13-1-2014 17:00

Wel 526 hele respondenten! En dan een fijn verhaaltje erbij over een wegingsfactor, waardoor dit resultaat representatief zou zijn voor de hele sector. Hm, alleen het aantal medewerkers uit de sector die momenteel actie voeren tegen dit laffe akkoord waar uitsluitend de werkgevers en de kleine bonden wijzer van worden overstijgt dit aantal respondenten al ruimschoots.

En in reactie op Boers: rekent de CNV zich rijk of liegt de CNV haar achterban gewoon keihard voor? Ik denk dat ik het antwoord wel weet. U volgens mij ook, gezien de strekking van uw reactie.

Het zou CNV, Nu'91 en FBZ sieren als ze stoppen met het vertellen van sprookjes en eerlijk opbiechten waarom ze nu al voor de tweede keer niet kunnen wachten met het tekenen van een dergelijk slap akkoord, nl. financieel gewin voor de bonden zelf! Je kunt niet ongestoord doorgaan met het buiten spel zetten van de grootste groep medewerkers in de sector, de groep die zich wel hard maakt voor kwaliteit van zorg. Er komt een moment dat zich dat wreekt en hard ook!


Avatar image

13-1-2014 18:24

Cnv wordt toch eens wakker en luister eens naar wat er echt aan de hand is in de ouderenzorg!


Avatar image

13-1-2014 18:26

Ik weet niet waar het cnv mee bezig is!! Wat is dit voor een flut akkoord, kom op zeg. Ik heb dan ook per direct mijn lidmaatschap opgezegd en me aangesloten bijn het CNV, deze durven wel op te komen voor de werknemer in de zorg, deze durven wel actie te voeren en lopen niet mee met de werkgevers!!

CNV ga je schamen.


Avatar image

13-1-2014 18:59

Een waardeloos akkoord is gesloten door ACTIZ ,CNV ,nu 91 en FBZ . Die 2% klopt al niet ,want 0,8 % is een malig (bij 30.000euro hou je er na aftrek van 42% belasting. 70 euro over is een kadobon 0,2% gaat pas in vanaf 1juni en die 1% daar krijg je maar0,67% van omdat het pas geldt vanaf 1januari ,dus 4masnden na afloop van oude CAO !! Het akkoord doet ook niets aan de loondump in de thuiszorg ,volgens ACTIZ , CNV etc is thuiszorg geen zorg, het doet ook niets aan de doorgeslagen Flex , het doet niets om werkomstandigheden te verbeteren . Dit akkoord waar CNV zo trots op is zet ouderen in de kou !! Dus ik zeg vooral doorgaan met acties zodat er geen algemeen bindend verklaring kan ken voor dit flutakkoord !!


Avatar image

13-1-2014 20:04

Er is helemaal geen 2% loonsverhoging! Dat is maar 1%. En dan mensen laten stemmen, dat kan toch niet? Wat wel goed is:het onderzoek laat zien dat kwaliteit speelt voor ons. Dat klopt ook, de bewoner is belangrijk! Maar waarom doet CNV daar niks mee? Het staat toch ook in hun eigen onderzoek? De andere bond wordt nu afgebrand en dat vind ik jammer. Waarom wil het CNV niet optrekken voor kwaliteit?


Avatar image

13-1-2014 20:15

Ik werk al jaren in de zorg en snap niet zo goed wat er n u gebeurt. Ik kan me niet herinneren dat mij iets is gevraagd. In dit bericht staat iets over draagkracht van dit CAO en dat iedereen daar zo blij mee is. Maar ik ben niet blij en geen een van mijn collega's is dat. Wie is er gevraagd?? U zegt zelf dat er 450.000 mensen in de zorg weken. Heeft u die allemaal gevraagd? Of ook maar tien procent? Ik snap dit niet. Waarom gaat een vakbond zo snel op zijn rug liggen? Moeten jullie niet vechten voor mijn belangen? Ik ben erg teleurgesteld.

Helpende in de zorg uit Almere


Avatar image

14-1-2014 22:31

De cnv denkt zeker dat mensen die werken in de zorg achterlijk zijn door halve waarheden naar buiten te brengen. Sorry hoor maar waar haal je de 2% loonsverhoging vandaan? Het is een eenmalige uitkering van 0,8% en 1% structureel. En aangeziende inflatie 2,75 % is leveren we nog altijdin terwijl de topbestuurders er behoorlijk op vooruit gegaan zijn. Hoe kan het cnv trots zijn op dit cao. Wat is er aan de werkdruk gedaan? Wat is er gedaan aan de doorgeslagen flexibilisering? wat is er gedaan aan de contracturen, nu is het namelijk zo dat de aangeboden contracten zo klein zijn dat men er niet van kan leven. Wat is er gedaan aan de gebroken diensten en ingekorte uren? Wat is er gedaan voor de thuiszorg wat ook door het cnv als " geen zorg " werd afgedaan. In plaats van vuilspuiten naar de vakbond die wel het lef heeft om tegen de actiz in te gaan, zou het cnv er goed aan doen om ook eens met de vuist op tafel te slaan en de daadwerkelijke problemen in de zorg aan te pakken. Dat lukt het best als de werknemersbonden eens gaan samenwerken en hetzelfde doel na streven. Dan pas zullen er daadwerkelijk dingen gaan veranderen in de zorg. Niet voor de hoge heren maar voor degene die dagelijks met de zorgvragers te maken hebben..


Avatar image

17-1-2014 10:32

Toch wel opvallend dat alle bovenstaande mensen (activistische Abvakabo leden ?) zo protesteren tegen een succesje van alle andere andere vakbonden die een kleine loonstijging en verbetering hebben gerealiseerd (waar misschien best wel wat aan af te dingen valt) terwijl de Abvakabo een "fantastisch" resultaat heeft bereikt met de nullijn.... Fanatisme lijdt blijkbaar snel tot oogkleppen en dogmatiek.

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker

Agenda Zorg

«mei 2022»
madiwodovrzazo
2526272829301
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
303112345

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Senior medewerker beleidsrealisatie Jeugdgezondheidszorg GGD Amsterdam

Vacature Senior medewerker beleidsrealisatie Jeugdgezondheidszorg GGD Amsterdam 24 mei 2022

Vacature Senior medewerker beleidsrealisatie Jeugdgezondheidszorg GGD Amsterdam

Wil jij ook het verschil maken en bijdragen aan het gezond en veilig opgroeien van de jeugd in Amsterdam? Dan is de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD Amsterdam ‘The place to be’. Je komt te werken voor het cluster Sociaal, waar jij ervoor zorgt dat elke Amsterdammer de kans krijgt om mee te doen. In deze functie kom jij te werken in een omgeving waarin mensen met passie en gedrevenheid werken en een gezonde dosis humor hebben.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Casemanager (Klantcoördinator) bij Home Instead Thuisservice

Vacature Casemanager (Klantcoördinator) bij Home Instead Thuisservice 28 april 2022

Vacature Casemanager (Klantcoördinator) bij Home Instead Thuisservice

Home Instead Thuisservice Alphen aan den Rijn - Leiden (verder Home Instead) is vijf jaar geleden gestart als een organisatie binnen de ouderenzorg en heeft inmiddels meer dan 110 personeelsleden. Home Instead ondersteunt ouderen in hun wens om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Wij doen dat door praktische ondersteuning in het leven van alledag waarbij persoonlijke aandacht de kern is: vaste medewerkers komen op tijdstippen die door de klant bepaald worden.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Beleidsadviseur Beleid & Ontwikkeling Maatschappelijke Zaken bij BAR-gemeenten*

Vacature Beleidsadviseur Beleid & Ontwikkeling Maatschappelijke Zaken bij BAR-gemeenten* 7 april 2022

Vacature Beleidsadviseur Beleid & Ontwikkeling Maatschappelijke Zaken bij BAR-gemeenten*

De *BAR-gemeenten (Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk) hebben een mooie kans voor jou. Door het vertrek van een collega zijn wij op zoek naar een nieuwe aanwinst voor ons team! Als allround beleidsadviseur houd je je bezig met diverse onderwerpen binnen het team Beleid & Ontwikkeling Maatschappelijke Zaken. Het taakaccent ligt, op dit moment, op passend onderwijs, leerplicht, jeugdgezondheidszorg en kansrijke start (de eerste 1000 dagen van een kind). 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Beleidsadviseur Jeugdbeleid bij Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn Den Haag

Vacature Beleidsadviseur Jeugdbeleid bij Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn Den Haag 7 april 2022

Vacature Beleidsadviseur Jeugdbeleid bij Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn Den Haag

Heb jij goede ideeën om de jeugdhulp in Den Haag te versterken? Lees dan verder. Binnen de beleidsafdeling Stad en Bestuur van de dienst OCW werken wij aan opgaven rond onderwijs, jeugdhulp, sport, cultuur, welzijn, zorg en volksgezondheid. Wij werken aan nieuwe beleidsinitiatieven of passen bestaand beleid aan en kiezen de instrumenten om de beleidsdoelen te realiseren. Daarbij stemmen wij veelvuldig af met in- en externe partners. Je ontwikkelt beleid voor de uitvoering van jeugdhulp, zorgt voor de implementatie daarvan en evalueert de uitwerking daarvan. Je verleent subsidies of verstrekt opdrachten aan externe partijen. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Beleidsadviseur Sociale Basis bij Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn Den Haag

Vacature Beleidsadviseur Sociale Basis bij Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn Den Haag 6 april 2022

Vacature Beleidsadviseur Sociale Basis bij Dienst Onderwijs, Cultuur en Welzijn Den Haag

Zorg jij als beleidsadviseur ervoor dat mensen meedoen in de maatschappij, zich goed voelen en omkijken naar anderen? 

Meer weten? Je gaat in één van de meest diverse steden van Nederland werken aan vraagstukken die bijdragen aan een stad waar mensen naar elkaar omkijken en je in de buurt terecht voor ondersteuning en hulp. In de komende periode zal ook duidelijker worden welke impact de Coronapandemie heeft op de ontwikkelingen in de stad.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Theme picker

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven