Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg

Nieuws

ZorgAccent is positief over ‘Net als thuis’. 1,9 mio besparing

  • 28 april 2014
  • Weergaves: 1888
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Zorg Algemeen
ZorgAccent is positief over ‘Net als thuis’. 1,9 mio besparing

ZorgAccent constateerde dat haar extramurale zorgaanbod de afgelopen jaren was ‘verbureaucratiseerd’. ZorgAccent heeft dan ook de koers radicaal veranderd door over te gaan op wijkgericht werken conform het Buurtzorgconcept. Twee In voor zorg-coaches bieden ondersteuning bij dit proces. De effecten van het traject ‘Net als thuis’ zijn aanzienlijk voor Woonzorg van ZorgAccent. Oner meer bespaart ZorgAccent ruim 1,9 miljoen euro per jaar.

De overhead is afgenomen, zowel bij de staf- en ondersteuning als bij het management en in het primair proces worden de beschikbare middelen doelmatiger en doeltreffender aangewend. Structureel bespaart ZorgAccent ruim 30 formatieplaatsen per jaar in de ondersteunende diensten. Dit blijkt uit de tussenevaluatie van In voor zorg!.

Evaluatie In voor zorg!
In voor zorg! heeft 6 medewerkers van ZorgAccent geïnterviewd over hun ervaringen tijdens de implementatie van ‘Net als thuis’ en doorgevraagd naar de effectiviteit van de aanpak en de kwantitatieve effecten. Dit is verwerkt tot het rapport: ‘Net als thuis’ Effecten op de bedrijfsvoering van Zorgaccent.

Doelen
Belangrijk doel van dit traject is om aantoonbaar meer cliënten voor minder geld te helpen en zo een bijdrage te leveren aan het maatschappelijk doel, om de zorg betaalbaar te houden voor de groep cliënten die wel geheel afhankelijk is van de professionele zorg. Er wordt bij ZorgAccent gewerkt vanuit een wezenlijke visie om het vak terug te geven aan de professional, waarbij zoveel mogelijke oplossingen gezocht worden binnen de directe relatie tussen de bewoner en familie/ mantelzorger en die zorgprofessional. Dit omdat dat daar de kennis is over hoe de beste match tussen vraag en aanbod tot stand te brengen. Meer verantwoordelijkheid decentraal beleggen maakt het zorgproces efficiënter, maar efficiëntie is niet de primaire drijfveer. Het gaat er bij ZorgAccent om een nieuw type organisatie te creëren.

Resultaten
Enkele van de belangrijkste resultaten zijn:

  • Management: van de 12 managers, keren er 4 terug als coach voor de teams.
  • Personeel- en salarisadministratie: door verzorgenden meer de, sterk vereenvoudigde en gedigitaliseerde, administratie te doen, kon de afdeling personeel- en salarisadministratie met ongeveer 6 FTE worden ingekrompen.
  • Planning: door het planningsproces sterk te vereenvoudigen (van 76 naar 4 categorieën om een tijd van een medewerker in te plannen) kon de formatie voor planning met ruim 5 FTE worden teruggebracht.
  • Financiële administratie: de teams regelen zoveel mogelijk zelf de financiën rondom de bewoners in samenspraak met familie of wettelijke vertegenwoordiger zonder tussenkomst van een medewerker van de financiële administratie. Hierdoor kon op de financiële administratie 2 FTE worden bespaard.
  • Kwaliteit: kwaliteit is op een andere manier ingericht, meer volgend aan de vraag vanuit de teams. Hiermee is 1 FTE bespaard

Besparingen
De effecten van het doorvoeren van de visie in een nieuwe structuur zijn aanzienlijk voor Woonzorg van ZorgAccent. De overhead is afgenomen, zowel bij de staf- en ondersteuning als bij het management en in het primair proces worden de beschikbare middelen doelmatiger en doeltreffender aangewend. Structureel bespaart ZorgAccent als gevolg van het doorvoeren van ‘Net als thuis’ ruim 1,9 miljoen euro per jaar.

Beleving van cliënten en medewerkers
Medewerkers, bewoners, vrijwilligers en familie proberen samen een zo huiselijk mogelijke sfeer te creëren. De bewoners zijn daar merkbaar blij mee. Medewerkers geven aan dat nu de tijdsdruk is weggevallen, zij met meer geduld de bewoners laten doen wat ze zelf nog kunnen. Uiteindelijk levert dat tijd op, zo concluderen ze vervolgens.

Download
Download het rapport: ‘Net als thuis’ Effecten op de bedrijfsvoering van ZorgAccent (pdf)

Bron: InVoorZorg.nl

Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Zorg Algemeen
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

x

Agenda Zorg

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Teamleiders bij De Gelderhorst

Vacature Teamleiders bij De Gelderhorst 31 januari 2020

Vacature Teamleiders bij De Gelderhorst

De Gelderhorst in Ede (Gld) is het enige centrum voor oudere doven in Nederland. We zijn een financieel gezonde organisatie met 200 medewerkers (ca. 110 fte). Voor oudere doven voelt verhuizen naar De Gelderhorst als thuiskomen. Ze leven vaak geïsoleerd in de horende wereld. In De Gelderhorst worden ze weer begrepen en jij helpt mee ze een thuis te geven. Welkom in de dovenwereld!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas 23 december 2019

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Dordrecht, wijkverpleging vol aandacht en afwisseling

Rivas is een unieke organisatie voor ketenzorg. Met onderdelen als het Beatrixziekenhuis, .Begeleiding & therapie, wijkverpleging, wonen met zorg, jeugdgezondheidszorg en andere delen. Dagelijks staan meer dan 4.500 gemotiveerde professionals en vrijwilligers klaar. In de regio van Gorinchem, Dordrecht, Hardinxveld, Lexmond, Sliedrecht en Alblasserwaard. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven