Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg

Nieuws

Tzorg neemt Huishoudelijke Zorg van Careyn over. 4000 medewerkers

  • 16 april 2014
  • Weergaves: 1602
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Zorg Algemeen
Tzorg neemt Huishoudelijke Zorg van Careyn over. 4000 medewerkers

Careyn en Tzorg hebben overeenstemming bereikt over de overname van de activiteiten van Careyn Huishoudelijke Zorg. Tzorg neemt de ruim 4.000 directe medewerkers van Careyn over, zodat de 20.000 cliënten hun vertrouwde huishoudelijke hulp behouden. Careyn levert deze zorg in 32 gemeenten in de regio’s  Rotterdam, NWN, DWO, de Zuid-Hollandse eilanden, Utrecht en Noord-Brabant. De voorgenomen verkoop heeft de instemming van de Centrale Ondernemingsraad van Careyn. De overgang is onder voorbehoud van verdere formalisering van de afspraken door alle betrokken partijen en de goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en de vakbonden.

Overname en strategische samenwerking
Rob van Dam, bestuursvoorzitter van Careyn, is ingenomen met de overname. Volgens hem sluit de verkoop aan bij de maatschappelijke context en de manier waarop Careyn daarop inspeelt en aan meewerkt. ‘’Onze cliënten blijven steeds langer thuis wonen. Om hen daarbij te ondersteunen is een breed pakket basiszorg en gespecialiseerde zorg nodig.  Het vereist in toenemende mate specialisatie om de gewenste kwaliteit tegen aanvaardbare kosten te kunnen bieden. Dat geldt ook voor Careyn. We kunnen niet alles zelf. Zaken die andere partijen beter kunnen, laten we graag aan hen over, in het belang van de continuïteit en de kwaliteit van de dienstverlening aan de cliënten. Dankzij de strategische samenwerking die we met Tzorg aangaan, kunnen we de cliënten nog beter bedienen. Kortom, overname gecombineerd met strategische samenwerking is zowel voor de cliënten als de medewerkers de beste optie.’’

Baangarantie ruim 4000 directe medewerkers
Tzorg garandeert de ruim 4000 directe medewerkers een baan. Tzorg biedt hen conform de CAO VVT een arbeidsovereenkomst voor minimaal hun huidige vaste uren en met behoud van het huidig loon, hun bepaalde of onbepaalde tijdscontract en de anciënniteit. Ook tientallen zorgcoördinatoren en planners krijgen een baan aangeboden. Voor de indirecte medewerkers, dat wil zeggen de regiomanagers, staf en administratieve krachten wordt in overleg met de medezeggenschap en de vakbonden een passende oplossing gezocht.  Tzorg en Careyn werken tevens samen in het begeleiden van arbeidsongeschikte medewerkers.

Behoud koppeling medewerker-cliënt
Tzorg-directeur Mark van den Berg is blij met de uitbreidingsmogelijkheden. ‘’De voortzetting van deze activiteiten sluit goed aan bij onze ambitie om onze marktpositie als landelijke aanbieder binnen de Wmo te versterken. Onze activiteiten binnen de Wmo zijn een preventie voor duurdere zorg en dragen eraan bij dat mensen langer thuis kunnen wonen. We zijn werkzaam in ruim 300 gemeenten in Nederland, ook in nagenoeg alle gemeenten waar Careyn Huishoudelijk Zorg levert. We voegen de activiteiten toe aan de huidige organisatie. We groeien sterk en zien ook met de aangekondigde wijzigingen in de Wmo voldoende toekomstmogelijkheden. Tzorg behoudt de koppeling tussen cliënt en hun eigen vertrouwde hulp. Zo verandert er voor betrokkenen zo min mogelijk. Onze nieuwe cliënten en collega’s verwelkomen we dan ook van harte.’’

Informatiebijeenkomsten
Na groen licht van de ACM starten Careyn en Tzorg met de overgang. Van den Berg: ‘‘Die willen we in twee fasen uitvoeren, de ene helft medio juni, de andere helft begin september. Over de details gaan we de komende weken tijdens informatiebijeenkomsten in de regio in gesprek met de Careyn medewerkers. We zullen ons nader voorstellen en aangeven hoe we een en ander zorgvuldig en adequaat regelen voor hen én hun cliënten. We zien dit als een belangrijk traject, zodat zowel voor cliënten als medewerkers zo veel mogelijk bij het oude blijft.’’

Over Careyn
Careyn is een actieve maatschappelijke onderneming die zich inzet voor de gezondheid en het welzijn van onze klanten, jong en oud, gezond of kwetsbaar. Als het nodig is, staan onze vakbekwame en betrokken medewerkers klaar om hulp en ondersteuning te bieden. Samen met andere zorgverleners, vrijwilligers, mantelzorgers en buurt- en wijkbewoners.
Persoonlijk en altijd dichtbij, want 'Samen werkt 't beter'. Meer info op www.careyn.nl

Over Tzorg
Tzorg is een landelijke thuiszorgorganisatie actief in ruim 300 gemeenten in Nederland. Tzorg biedt als specialist binnen de Wmo maatwerkondersteuning aan met name de doelgroep ouderen. Met hulp bij het huishouden en individuele begeleiding helpt Tzorg mensen zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving te wonen. Zorg voor de cliënt staan daarbij voorop. Waar veel thuiszorgorganisaties kampen met wachtlijsten biedt Tzorg gemeenten en cliënten snel hulp en continuïteit van zorg. Meer info via www.tzorg.nl

Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Zorg Algemeen
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

x

Agenda Zorg

«april 2020»
madiwodovrzazo
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Teamleiders bij De Gelderhorst

Vacature Teamleiders bij De Gelderhorst 31 januari 2020

Vacature Teamleiders bij De Gelderhorst

De Gelderhorst in Ede (Gld) is het enige centrum voor oudere doven in Nederland. We zijn een financieel gezonde organisatie met 200 medewerkers (ca. 110 fte). Voor oudere doven voelt verhuizen naar De Gelderhorst als thuiskomen. Ze leven vaak geïsoleerd in de horende wereld. In De Gelderhorst worden ze weer begrepen en jij helpt mee ze een thuis te geven. Welkom in de dovenwereld!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas 23 december 2019

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Dordrecht, wijkverpleging vol aandacht en afwisseling

Rivas is een unieke organisatie voor ketenzorg. Met onderdelen als het Beatrixziekenhuis, .Begeleiding & therapie, wijkverpleging, wonen met zorg, jeugdgezondheidszorg en andere delen. Dagelijks staan meer dan 4.500 gemotiveerde professionals en vrijwilligers klaar. In de regio van Gorinchem, Dordrecht, Hardinxveld, Lexmond, Sliedrecht en Alblasserwaard. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven