De wijkverpleegkundigen van Waardeburgh gaan regelmatig op bezoek bij nieuwe cliënten. Daarbij nemen zij vanaf deze maand een tas vol met handige hulpmiddelen mee. Van een bril om de ogen te druppelen tot een “helping hand” grijper om zonder bukken spullen van de grond te kunnen pakken. Elise Kos-Boersma, wijkverpleegkundige bij Waardeburgh: "Als wijkverpleegkundige komen we bij mensen thuis om te bespreken welke zorg of ondersteuning nodig is. Op basis van iemands zorgvraag kan een hulpmiddel een mooie oplossing blijken te zijn". Ook past de inzet van de zelfredzaamheidstas bij de norm ‘zelf als het kan, thuis als het kan, digitaal als het kan’ die het ministerie van Volksgezondheid heeft vastgesteld voor de toekomst van de ouderenzorg.
Goede begeleiding
‘Het zal voor sommige mensen misschien best even wennen zijn dat zij voortaan bepaalde zorghandelingen zelf kunnen doen,’ zegt ergotherapeut Laura Kant. ‘Onze cliënten kunnen rekenen op goede begeleiding en uitleg door mijn collega’s en ikzelf. We oefenen samen met een cliënt zolang als nodig is voordat het hulpmiddel wordt ingezet en ook daarna staan we voor hen klaar bij vragen. En is er op een later moment wel meer zorg nodig? Dan kan dat ook snel geregeld worden.’
Waardeburgh
Waardeburgh beschikt over vier zorgcentra waar zorgverleners, specialisten en medewerkers waardevolle zorg leveren aan de bewoners. Daarnaast verlenen we zorg en huishoudelijke hulp bij cliënten thuis in de gemeenten Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Papendrecht en Sliedrecht. Het is een protestants-christelijke zorgorganisatie met ruim 900 medewerkers en 600 vrijwilligers.
Bron: Waardeburgh
Foto: Waardeburgh