Nieuws

VanThuisUit: nieuw zorgconcept bij tante Louise

  • 1 juni 2022
  • Weergaves: 432
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Zorg Algemeen
VanThuisUit: nieuw zorgconcept bij tante Louise

Samen met CZ zorgkantoor en CZ zorgverzekeraar heeft zorgorganisatie tanteLouise een nieuw zorgconcept ontwikkeld en heeft dit op 30 mei 2022 gestart met de opening door voormalig bestuurder van tanteLouise en nu minister van langdurige zorg en sport. Het is een plek voor ouderen die het liefst thuis willen blijven wonen, maar daar door dementie of lichamelijke klachten steeds meer moeite mee krijgen. Zij kunnen hier terecht voor begeleiding, behandeling en voor uiteenlopende activiteiten. Bij alles wordt eerst gekeken wat de deelnemers nog wél zelf kunnen doen en als dat niet lukt, dan doen we het samen. De ondersteuning varieert daarom ook per VanThuisUit-vestiging en hangt af van de persoonlijke situatie van de deelnemers. De eerste vestiging in Steenbergen bestaat uit: [a] Dag- & Doecentrum, [b] Ondersteuning in de thuissituatie (TAZ), en [c] Logeerappartementen. In VanThuisUit is elke dag (of dagdeel) ruimte voor een groep van 8 tot 15 personen. Wie er zijn en hoe groot de groepen zijn kan verspreid over de dag en per dag verschillen. In vergelijking met Dagverzorging krijgen mensen een meer coachende vorm van hulp. Zij kiezen zelf de activiteiten die zij graag willen doen, passend bij hun eigen behoeften en interesses.

Dag- & Doecentrum
Het Dag- & Doecentrum in VanThuisUit is zeven dagen per week geopend van 10:00 uur tot 20:00 uur. Deelnemers zijn welkom zo vaak en zo lang dat nodig én gewenst is. Dat kan één middag per week zijn, maar ook vaker, of juist alleen in de weekenden. Mensen die thuis hulp krijgen bij het toedienen van medicatie of er is andere zorg nodig die normaal gesproken thuis wordt geboden, dan zorgen de verzorgenden ervoor dat men bij VanThuisUit dezelfde zorg krijgt als thuis.

Ook buiten de muren
VanThuisUit kijkt ook buiten de muren van de locatie, want het team van professionals biedt ook ondersteuning in de thuissituatie. Denk hierbij aan behandelingen door bijvoorbeeld fysio- en ergotherapeuten, maar ook ondersteuning door de active ageeing verpleegkundige en social worker. Daarnaast kan technologie, zoals sensoren of de heupairbag, ook een oplossing zijn om het dagelijks leven voor de deelnemer en mantelzorger gemakkelijker te maken. 

Screening
Voor de start bij VanThuisUit wordt eerst met de cliënt en diens mantelzorger in gesprek gegaan. Dit wordt de ‘screening’ genoemd. Een geriatrisch consulent beoordeelt tijdens deze screening of inderdaad de ondersteuning kan worden geboden die nodig is. Na dit gesprek is duidelijk of men in aanmerking komt, hoe kan worden geholpen en wat dit financieel betekent. Dat laatste hangt af van uw zorgindicatie. Daarnaast wordt bekeken of er aanvullende hulp(middelen) nodig zijn in de thuissituatie. Denk hierbij aan technologische hulpmiddelen zoals sensoren, of behandelingen van onze ergotherapeuten, fysiotherapeuten, logopedisten, psychologen of social workers. 

Opening
De start van zo’n baanbrekend zorgconcept liet tante Louise natuurlijk niet geruisloos voorbij gaan. Op 30 mei was de officiële opening. Aan minister Conny Helder en Bram Gladdines de eer om het pand letterlijk met één druk op de knop te openen.

Thuiswaarts
Bram Gladdines, ook wel bekend als ‘Levensreiziger’ en daarmee het boegbeeld van ThuisWaarts, vermaakte de aanwezigen met een mooi optreden. ThuisWaarts is de naam van het programma waarmee CZ zorgkantoor, zorgverzekeraar CZ en haar coalitiepartners, waaronder tanteLouise de ouderenzorg in Nederland willen vernieuwen. VanThuisUit is het eerste zorgconcept wat onder de vlag van ThuisWaarts is gelanceerd. 

Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Zorg Algemeen
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker

Agenda Zorg

«augustus 2022»
madiwodovrzazo
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Sociaal verpleegkundige Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden

Vacature Sociaal verpleegkundige Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden 11 juli 2022

Vacature Sociaal verpleegkundige Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden

Sta jij als sociaal verpleegkundige stevig in je schoenen en ga jij een goed gesprek over seks niet uit de weg? Het Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden is een dynamische, ambitieuze afdeling met een betrokken en enthousiast team bestaande uit sociaal verpleegkundigen, medisch teamassistenten en artsen. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Casemanager / sociaal (-psychiatrisch) verpleegkundige Den Haag

Vacature Casemanager / sociaal (-psychiatrisch) verpleegkundige Den Haag 28 juni 2022

Vacature Casemanager / sociaal (-psychiatrisch) verpleegkundige Den Haag

Gaat jouw bloed sneller stromen van het opstarten van de juiste zorg voor de kwetsbaren in de regio Haaglanden? Lees dan verder!

Ons doel bij het Meldpunt zorgwekkend gedrag Haaglanden/ meldpunt bezorgd Regio is eenvoudig: ervoor zorgen dat de meest kwetsbare mensen passende zorg en begeleiding ontvangen. Vaak zijn dit zorgmijders en spelen er diverse problemen, zoals (combinaties van) somatische, psychiatrische, psychosociale of verslavingsproblemen. In deze functie tref je situaties aan met betrekking tot; schulden, dreigende woning ontruiming, woningvervuiling en hoarding. Het gaat om mensen die vaak niet zelf om hulp vragen of hulp uit de weg gaan, terwijl ze die wel dringend nodig hebben. De (aan)meldingen komen telefonisch of via de website van het Meldpunt zorgwekkend gedrag Haaglanden/ Meldpunt Bezorgd Regio bij ons binnen.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Teammanager Wet maatschappelijk ondersteuning Gemeente Den Haag

Vacature Teammanager Wet maatschappelijk ondersteuning Gemeente Den Haag 27 juni 2022

Vacature Teammanager Wet maatschappelijk ondersteuning Gemeente Den Haag

Ben jij maatschappelijk betrokken en neem jij ons mee in de implementatie van nieuwe vormen van dienstverlening, afgestemd op de behoefte van burgers? Door ziekte, een beperking of ouderdom kunnen inwoners hulp nodig hebben in het dagelijks leven. Wat als inwoners die hulp niet zelf (of samen met familie, vrienden of buren) kunnen regelen? Dan kunnen zij voor sommige hulpvragen bij de gemeente terecht. Bijvoorbeeld voor hulp bij het huishouden, of een voorziening zoals een rolstoel of traplift. Jaarlijks worden er in Den Haag meer dan 30.000 Wmo-meldingen (Wet maatschappelijk ondersteuning) gemaakt. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Casemanager (Klantcoördinator) bij Home Instead Thuisservice

Vacature Casemanager (Klantcoördinator) bij Home Instead Thuisservice 28 april 2022

Vacature Casemanager (Klantcoördinator) bij Home Instead Thuisservice

Home Instead Thuisservice Alphen aan den Rijn - Leiden (verder Home Instead) is vijf jaar geleden gestart als een organisatie binnen de ouderenzorg en heeft inmiddels meer dan 110 personeelsleden. Home Instead ondersteunt ouderen in hun wens om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Wij doen dat door praktische ondersteuning in het leven van alledag waarbij persoonlijke aandacht de kern is: vaste medewerkers komen op tijdstippen die door de klant bepaald worden.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Theme picker

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven