Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg

Nieuws

Toekomst van de Ouderenzorg; jaarcongres 11-13 juni (adv)

 • 25 maart 2014
 • Weergaves: 1596
 • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Zorg Algemeen
Toekomst van de Ouderenzorg; jaarcongres 11-13 juni (adv)

Een toekomstbestendige ouderenzorg aan de hand van onderzoek en praktijk! De toekomst van de ouderenzorg is voor velen nog onduidelijk. Er is heel veel gaande in de sector en er wordt veel onderzoek gedaan. Daarnaast zijn ook de ontwikkelingen op sociaal-maatschappelijk vlak niet bij te benen. Dit jaarlijkse congres geeft visie, koers en overzicht voor een toekomstbestendige ouderenzorg aan de hand van onderzoek én praktijkvoorbeelden!

“Er is heel veel gaande in de ouderenzorg, er loopt ook heel veel onderzoek, maar ook op sociaal-maatschappelijk vlak gaan de ontwikkelingen snel. Visie, koers en overzicht zijn cruciaal voor de moderne professional, manager, bestuurder en andere key-spelers in de ouderenzorg.” 
Robbert Huijsman, Erasmus Universiteit Rotterdam

“Hervormen is een groot onderwerp. Veel discussies gaan over de vraag ‘hoe gaan we 2015 in?’ en ‘wat betekent dat voor de organisaties in de zorg en welke gevolgen ondervinden burgers?’. Legitieme vragen. Maar de vraag hoe 2020 er uit ziet is voor velen nog onduidelijk.”
Henk Nies, Vilans

Jaarcongres 12 juni
Tijdens het jaarcongres op 12 juni bieden wij u een unieke congresopzet met onder andere:

 • Toelichting van het Ministerie op hervormingsagenda langdurige zorg: WMO, AWBZ, Participatie en maatregelen
 • 7 inspirerende stromingen met 21 power sessies over de key-issues in de toekomstbestendige ouderenzorg. Iedere stroming adresseert een specifiek onderwerp met een vertaalslag van wetenschap naar praktijk
 • Toekomstbestendige ouderenzorg in 2040: welke weg hebben we nog te gaan?

En topsprekers als:

 • Kees van der Burg, directeur-generaal langdurige zorg, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport
 • Irma Harmelink, bestuurder, ZorgAccent
 • Robbert Huijsman, bijzonder hoogleraar management & organisatie ouderenzorg, instituut Beleid & Management Gezondheidszorg, Erasmus Universiteit Rotterdam
 • Henk Nies, raad van bestuur Vilans, kenniscentrum voor langdurende zorg en hoogleraar Organisatie en Beleid, Zonnehuisleerstoel, Vrije Universiteit, Amsterdam
 • Erik Schut, hoogleraar economie van de gezondheidszorg, instituut Beleid & Management Gezondheidszorg, Erasmus Universiteit

Om u te ondersteunen bij de manier waarop u invulling geeft aan de hervormingsagenda hebben we
2 verdiepingsdagen ontwikkeld!

Pre-seminar 11 juni
Tijdens het pre-seminar op 11 juni leert Jaap Peters u alles over hoe u succesvol het verandertraject vormgeeft middels het Rijnlands model. De transitie van de langdurige zorg is speerpunt van het regeringsbeleid. Organisaties kantelen onmiskenbaar. U kunt twee dingen doen als u gaat organiseren: ruimte inperken (regels, procedures, controle) of juist ruimte (vakmanschap, vertrouwen) bieden. In dit pre-seminar wordt vooral ook ingegaan op het vormgeven van het veranderproces.

Samen met Ingrid Windmeijer, procesbegeleider en transitiecoach in de ouderenzorg en thuiszorg  gaat Jaap in op het kantelen van de organisatie (hoe ziet die kanteling eruit), maar met name ook op de ‘hoe-vraag’. U verlaat het seminar met een ‘Vanplan’. Zo kunnen we het doen. Maar wat zij u ook meegeven: ‘There’s a difference between knowing the path and walking the path’. 

Jaap Peters is organisatiekundige en  mede-oprichter van ‘DeLimes | Nieuw Organiseren’

Masterclass 13 juni
De masterclass op 13 juni geeft u inzicht in de nieuwe infrastructuur van het zorgveld.
De veroudering van Nederland is een grote en toenemende opgave voor de gezondheidszorg. Alle zorgsectoren zijn er druk mee om een omvattend antwoord te geven op deze zorguitdaging. De langdurige zorg en maatschappelijke ondersteuning moeten beleidsmatig met elkaar verbonden worden; als programma’s, ketens en netwerken gaan functioneren. Extramuralisering, zorg in de buurt en vermaatschappelijking zijn sleutelconcepten. Financiering moet vanuit verschillende bronnen geregeld worden, intersectorale verbanden aangegaan. Dit alles om een samenhangend aanbod te creëren, op maat, vanuit patiëntenperspectief en van hoge kwaliteit en betaalbaar.

Uw hoofddocent: Drs. Jan Maarten Boot. Jan Maarten is universitair hoofddocent aan het UMC Utrecht en al lang werkzaam in het postacademisch onderwijs op het terrein van beleid en management in de gezondheidszorg.

Bouw ook mee!
Vorig jaar waren circa 300 mensen bijeen over de Toekomst van de Ouderenzorg! Kom dit jaar ook meebouwen aan een toekomstbestendige zorg voor ouderen! Kijk voor meer informatie, het complete programma en alle topsprekers op de website  of download de brochure en schrijf u in!

Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Zorg Algemeen
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

x

Agenda Zorg

«januari 2020»
madiwodovrzazo
303112345
6789101112
131415
Congres Slaapproblemen bij ouderen woensdag 15 januari

Congres Slaapproblemen bij ouderen woensdag 15 januari

Ruim 30% van de 65-plussers in Nederland kampt met slaapproblemen blijkt uit recent onderzoek van het CBS. In de zorg zijn slaapproblemen echter...
Lees meer
16171819
20212223242526
27282930
Fragiele Ouderen Thuis. Wie heeft wat te doen?

Fragiele Ouderen Thuis. Wie heeft wat te doen?

Ouderen blijven zo lang mogelijk thuis wonen. Uit eigen wil en omdat dit van beleidswege aangemoedigd wordt. De ontwikkeling stelt nieuwe,...
Lees meer
3112
3456789

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas 23 december 2019

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Dordrecht, wijkverpleging vol aandacht en afwisseling

Rivas is een unieke organisatie voor ketenzorg. Met onderdelen als het Beatrixziekenhuis, .Begeleiding & therapie, wijkverpleging, wonen met zorg, jeugdgezondheidszorg en andere delen. Dagelijks staan meer dan 4.500 gemotiveerde professionals en vrijwilligers klaar. In de regio van Gorinchem, Dordrecht, Hardinxveld, Lexmond, Sliedrecht en Alblasserwaard. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven