Nieuws

Nieuw zorgconcept met Dag en Doe-centrum bij tanteLouise

  • 7 januari 2022
  • Weergaves: 1594
  • 3 Reactie

Lees meer in: Nieuws Zorg Algemeen
Nieuw zorgconcept met Dag en Doe-centrum bij tanteLouise

Om ervoor te zorgen dat ouderen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen, zal tanteLouise in samenwerking met CZ zorgkantoor en CZ zorgverzekeraar in het voorjaar een nieuw zorgconcept, het Dag en Doe-centrum, lanceren, te beginnen in Steenbergen. Door ouderen te activeren en zelfredzamer te maken, verlaagt tanteLouise de druk op de verpleeghuizen. Een Dag en Doe-centrum fungeert als laagdrempelige ontmoetingsplek, een sociale hotspot voor de hele wijk. Als buurtbewoner kun je er terecht voor een praatje, een hapje en een drankje, maar bijvoorbeeld ook voor informatie of bijeenkomsten over het thema ‘Ouder worden in je eigen omgeving’. Ouderen uit de wijk die al ondersteuning krijgen bij het zelfstandig thuis blijven wonen, kunnen voor de noodzakelijke zorg en begeleiding terecht bij het Gezondheidspunt. In het nieuwe zorgconcept wordt de locatie het kloppend hart van de hele buurt. Onder één dak vinden ouderen een Dag en Doe-centrum, een Gezondheidspunt en logeerappartementen maar ook Tante’s proeflokaal en een showroom met moderne zorgtechnologie.

De fysieke locatie (in een aparte vleugel bij Onze Stede) biedt vanaf april 2022 in eerste instantie plaats aan twaalf cliënten die al bekend zijn bij tanteLouise. In de loop van 2022 wordt het aantal plaatsen uitgebreid en kunnen ook nieuwe cliënten gebruik gaan maken van de aangeboden faciliteiten in zowel de fysieke locatie als in de thuissituatie.

Wat gaat er gebeuren?
In het nieuwe zorgconcept biedt het team van tanteLouise, in samenwerking met andere organisaties in de wijk en met inzet van vrijwilligers, van tien uur ’s morgens tot acht uur ’s avonds naast de genoemde faciliteiten ook dagprogramma’s met activiteiten-op-maat aan. En dat zeven dagen per week! Al deze activiteiten zijn stuk voor stuk gericht op ‘positieve gezondheid’. Ze prikkelen zowel het lichaam als het brein van cliënten, bieden structuur en stimuleren onze gasten om zelf regie te nemen over de (kleine) dingen in het leven.

Dat alles gebeurt in een warme ambiance, in een omgeving die in alles ontzettend uitnodigt. Als team zorgen jullie ervoor dat de bezoekers blij verrast worden door de hartelijke sfeer en de vele mogelijkheden in het Dag en Doe-centrum, maar net zo goed in het Gezondheidspunt. Jullie nemen de cliënten mee op hun persoonlijke route langs diverse activiteiten waarbij de nadruk ligt op ontmoeten, ontspannen, ervaren, doen en leren. Alleen of juist samen, met anderen. Maar altijd met plezier en verwondering.

Deze nieuwe manier van ouderenzorg vraagt ook iets van onze medewerkers. Het vraagt in elk geval om - daar is ie weer - net even anders te kijken naar hetzelfde. Met een professionele, maar vooral ook frisse blik.

Teamleider
Om een geoliede start te maken in de eerste locatie van dit nieuwe zorgconcept heeft tanteLouise een enthousiaste maar zeker ook avontuurlijke teamleider voorzien. 

Video
Bekijk een video van tanteLouise over het nieuwe zorgconcept Dag- en Doecentrum

bron: tanteLouise

Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Zorg Algemeen
Tags:

3 reacties op artikel "Nieuw zorgconcept met Dag en Doe-centrum bij tanteLouise"

Avatar image

Linda Kleijn

10-1-2022 12:12

Beste,

wat een ontzettend leuk project, Ik zou hier heel graag aan mee willen werken om dit tot een uitmuntend succes te maken en waar dit project voorbeeld kan staan voor andere gemeente in Nederland.

Momenteel ben ik Facilitair manager binnen Pieter van Foreest en wel voor drie locaties, binnen deze drie locaties vallen deels de disciplines, die u wilt opzetten binnen Tante Louise. Graag zou worden uitgenodigd om e.e.a. meer te kunnen toelichten of meer informatie tot mij te nemen.

Met vriendelijke groet,

Linda Kleijn


Avatar image

Nel

11-4-2022 10:54

Heel leuk idee dag en doe besteding jammer dat ik vanaf29 maart 24 uur een bromtoon hoor waarschijnlijk afkomstig van een airco of klimaat beheersing die er is geplaatst.hierdoor kan ik niet meer slapen. Dit noemen ze laagferqeuntie geluid.ik weet niet waar ik deze klacht neer kan leggen dus doe ik dat maar hier in de hoop dat er naar een oplossing kan worden gezocht.ik ebuiten van de zo'n genieten is er ook niet meer bij vanwege de irritante bromtoon . Ook in de woonkamer is het hoorbaar.mvg mevr van de Branden. De wei nr 8 4651EW.


Avatar image

Nel

23-4-2022 10:17

Probleem is opgelost het geluid kwam door een kapotte generator tante Loise heeft mijn probleem serieus genomen. En 2 mei wordt de generator vervangen.bedankt.gr mevr van den Branden

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker

Agenda Zorg

«augustus 2022»
madiwodovrzazo
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Sociaal verpleegkundige Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden

Vacature Sociaal verpleegkundige Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden 11 juli 2022

Vacature Sociaal verpleegkundige Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden

Sta jij als sociaal verpleegkundige stevig in je schoenen en ga jij een goed gesprek over seks niet uit de weg? Het Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden is een dynamische, ambitieuze afdeling met een betrokken en enthousiast team bestaande uit sociaal verpleegkundigen, medisch teamassistenten en artsen. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Casemanager / sociaal (-psychiatrisch) verpleegkundige Den Haag

Vacature Casemanager / sociaal (-psychiatrisch) verpleegkundige Den Haag 28 juni 2022

Vacature Casemanager / sociaal (-psychiatrisch) verpleegkundige Den Haag

Gaat jouw bloed sneller stromen van het opstarten van de juiste zorg voor de kwetsbaren in de regio Haaglanden? Lees dan verder!

Ons doel bij het Meldpunt zorgwekkend gedrag Haaglanden/ meldpunt bezorgd Regio is eenvoudig: ervoor zorgen dat de meest kwetsbare mensen passende zorg en begeleiding ontvangen. Vaak zijn dit zorgmijders en spelen er diverse problemen, zoals (combinaties van) somatische, psychiatrische, psychosociale of verslavingsproblemen. In deze functie tref je situaties aan met betrekking tot; schulden, dreigende woning ontruiming, woningvervuiling en hoarding. Het gaat om mensen die vaak niet zelf om hulp vragen of hulp uit de weg gaan, terwijl ze die wel dringend nodig hebben. De (aan)meldingen komen telefonisch of via de website van het Meldpunt zorgwekkend gedrag Haaglanden/ Meldpunt Bezorgd Regio bij ons binnen.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Teammanager Wet maatschappelijk ondersteuning Gemeente Den Haag

Vacature Teammanager Wet maatschappelijk ondersteuning Gemeente Den Haag 27 juni 2022

Vacature Teammanager Wet maatschappelijk ondersteuning Gemeente Den Haag

Ben jij maatschappelijk betrokken en neem jij ons mee in de implementatie van nieuwe vormen van dienstverlening, afgestemd op de behoefte van burgers? Door ziekte, een beperking of ouderdom kunnen inwoners hulp nodig hebben in het dagelijks leven. Wat als inwoners die hulp niet zelf (of samen met familie, vrienden of buren) kunnen regelen? Dan kunnen zij voor sommige hulpvragen bij de gemeente terecht. Bijvoorbeeld voor hulp bij het huishouden, of een voorziening zoals een rolstoel of traplift. Jaarlijks worden er in Den Haag meer dan 30.000 Wmo-meldingen (Wet maatschappelijk ondersteuning) gemaakt. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Casemanager (Klantcoördinator) bij Home Instead Thuisservice

Vacature Casemanager (Klantcoördinator) bij Home Instead Thuisservice 28 april 2022

Vacature Casemanager (Klantcoördinator) bij Home Instead Thuisservice

Home Instead Thuisservice Alphen aan den Rijn - Leiden (verder Home Instead) is vijf jaar geleden gestart als een organisatie binnen de ouderenzorg en heeft inmiddels meer dan 110 personeelsleden. Home Instead ondersteunt ouderen in hun wens om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Wij doen dat door praktische ondersteuning in het leven van alledag waarbij persoonlijke aandacht de kern is: vaste medewerkers komen op tijdstippen die door de klant bepaald worden.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Theme picker

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven