Nieuws

Fundis lijft PrivaZorg in

  • 16 juli 2020
  • Weergaves: 549
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Zorg Algemeen
Fundis lijft PrivaZorg in
PrivaZorg en Fundis hebben het voornemen aangekondigd om te gaan samenwerken. We zijn al enige tijd in gesprek en gaan ons voornemen tot samenwerking nu voorleggen aan de toezichthouders (NZA en ACM). Als het voorgenomen besluit wordt goedgekeurd, zal dit najaar een bestuurlijke fusie plaats vinden, gevolgd door een juridische fusie in 2021. Daarmee wordt PrivaZorg een zelfstandig onderdeel van het netwerk van Fundis. Cliënten van PrivaZorg behouden hun zorg en zorgverlener. PrivaZorg is onder de druk van omzetverlies (50% in drie jaar) en de daardoor te grote overhead al sterk gereorganiseerd. Dit is nog verder nodig. In 2019 bedroeg de omzet van de nieuwe stichting PrivaZorg bijna 26,4 miljoen euro.
 
PrivaZorg is een zorgorganisatie met een bijzonder karakter. Ze werkt voor het overgrote deel met (1300) zelfstandige zorgverleners, zoals (wijk)verpleegkundigen, verzorgenden en thuishulpen. Vanuit lokale steunpunten in het midden en het zuiden van het land verzorgen zij ongeveer 2800 cliënten.
 
Halvering omzet PrivaZorg in drie jaar
PrivaZorg is door sterk teruglopende bedrijfsresultaten van de afgelopen jaren gedwongen om stappen te zetten om de toekomst van het bedrijf te waarborgen. Deze teruglopende resultaten hebben onder meer te maken met een halvering van de omzet in drie jaar, en structureel veel te hoge overheadkosten. Ondanks deze financiële problemen is de zorg aan cliënten altijd op een hoog niveau gebleven, dankzij de grote inzet van de zorgverleners. Dit uit zich in hoge tevredenheidscijfers van cliënten, en dit geeft een stevig fundament voor de toekomst van PrivaZorg.
 `
Toekomst
Uit de jaarrekening 2019 bleek al (aldus FTM Follow The Money) dat PrivaZorg onder druk van de IGJ en de Ondernemingskamer drastisch is gereorganiseerd: alle oude directieleden en toezichthouders zijn vervangen. Onder het kopje ‘Toekomst’ schrijft het nieuwe bestuur dat PrivaZorg op zoek is naar een goede samenwerkingspartner die ‘sterk en betrouwbaar’ genoeg is om de transitie van PrivaZorg te begeleiden. Want dat het thuiszorgbedrijf veranderen moet, is duidelijk. 2019 is het derde achtereenvolgende jaar dat verlies wordt geleden. ‘Dat gaat telkens ten koste van het eigen vermogen. De vraag is of dat maatschappelijk verantwoordelijk is,’ aldus het bestuur. Dat eigen vermogen, verdiend met zorg, bedroeg eind 2019 nog altijd ruim 21 miljoen euro. In 2019 bedroeg de omzet van de nieuwe stichting PrivaZorg bijna 26,4 miljoen euro.

Arbeidsplaatsen overhead verdwijnen
Als gevolg van de veel te hoge overheadkosten van PrivaZorg zullen naar verwachting enkele tientallen arbeidsplaatsen in de ondersteunende diensten bij PrivaZorg verdwijnen, met name op het centraal kantoor in Amersfoort. De directies van beide bedrijven zijn met de vakbonden in gesprek over een sociaal plan, dat voorziet in de begeleiding van-werk-naar-werk van de medewerkers die hun baan verliezen.
 
Fundis en PrivaZorg
Fundis is een netwerk van 22 organisaties met 4500 medewerkers die zorg leveren aan 12.000 kwetsbare ouderen en chronisch zieken. Fundis is op zoek naar oplossingen voor de vergrijzing van Nederland. Een van de mogelijkheden is om nieuwe andere vormen van arbeid te stimuleren; zodoende kunnen oud-collega’s wellicht weer aan de slag maar dan met een status van zelfstandige. Fundis wil zich daarom, naast haar bestaande activiteiten, ook richten op het werken met zelfstandige zorgverleners, omdat die in haar visie een belangrijke schakel zijn voor de oplossing voor het tekort aan verpleegkundigen en verzorgers. Zij wil zelfstandige zorgverleners in staat stellen om met meer eigen regie in de zorg te blijven werken, passend bij de individuele keuze van de zorgverlener. Fundis ontwikkelt oplossingen om administratieve lasten voor zorgverleners te verlichten. Hierin vinden beide organisaties elkaar, en met de toevoeging van PrivaZorg aan haar netwerk heeft Fundis een stevige positie gekregen in het aanbod van thuiszorg door zelfstandige zorgverleners. Op termijn zullen de zelfstandig zorgverleners van PrivaZorg de voordelen van samenwerking met Fundis ervaren door minder administratieve lasten. 

Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Zorg Algemeen
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker

Agenda Zorg

«december 2020»
madiwodovrzazo
3012
Congres “Complexe dementiezorg” 2-12

Congres “Complexe dementiezorg” 2-12

De zorg aan mensen met dementie is complex. Het wordt echter nog complexer als dementie gepaard gaat met andere (chronische) ziekten en...
Lees meer
3456
78
Congres “WZD op de werkvloer - ouderenzorg” 8-12

Congres “WZD op de werkvloer - ouderenzorg” 8-12

Mag u medicatie door het toetje doen als een cliënt het anders weigert in te nemen? En mag u de deur op slot doen als een cliënt anders ’s...
Lees meer
910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123
45678910

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Verpleegkundige uitbraakteams Covid-19 bij GGD Haaglanden

Vacature Verpleegkundige uitbraakteams Covid-19 bij GGD Haaglanden 5 november 2020

Vacature Verpleegkundige uitbraakteams Covid-19 bij GGD Haaglanden

Heb jij een medische achtergrond als verpleegkundige en wil jij ook een bijdrage leveren tijdens de Corona crisis? Meer weten? Lees verder!

Spreekt dit jou aan?Ben je op zoek naar een tijdelijke en afwisselende baan en sta je te trappelen om jouw steentje bij te dragen tijdens de huidige Corona crisis? 
Heb jij een medische achtergrond als verpleegkundige? En ben je minimaal 24 uur beschikbaar? 

Zoek niet verder en solliciteer als sociaal verpleegkundige in de coronasector bij de GGD.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Afdelingsmanager Toezicht bij de GGD Haaglanden

Vacature Afdelingsmanager Toezicht bij de GGD Haaglanden 5 november 2020

Vacature Afdelingsmanager Toezicht bij de GGD Haaglanden

Zorg jij als afdelingsmanager dat de strategische en tactische doelstellingen op het terrein van Tokin en Wmo behaald worden?

Je beschikt over visie en vermogen om de strategische en tactische doelstellingen op het terrein van Toezicht Kinderopvang (Tokin) en Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) te formuleren en te behalen.

Meer weten? Lees verder!

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Theme picker

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven