Nieuws

Blog Michel de Visser: Na corona lumpsumbekostiging sociaal domein noodzaak

  • 19 mei 2020
  • Weergaves: 415
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Zorg Algemeen
Blog Michel de Visser: Na corona lumpsumbekostiging sociaal domein noodzaak
Uit een recente publicatie van BDO bleek dat de kosten voor het sociaal domein sterk oplopen en soms al bijna de helft van de gemeentelijke begroting bedragen. Jeugdhulp neemt niet af maar stijgt juist. De prognoses voor de Wmo zijn vanwege de vergrijzing en de hogere levensverwachting financieel ongunstig. De situatie lijkt op een crisis. En nu komt daar bij….. corona! Eerder betoogde ik al in een blog dat de corona-crisis de komende jaren zal leiden tot sterke fluctuaties in vraag, aanbod en budgetten van zorg. Dit maakt flexibiliteit bij de inkoop noodzakelijk. Daarnaast, is het onvermijdelijk dat door de crisis de kosten voor bijstand en inkomensproblematiek drastisch zullen stijgen. De inkomsten van gemeenten nemen bovendien af (bijvoorbeeld parkeergelden en toeristenbelasting). Vanuit het Rijk hoeft weinig steun verwacht te worden. Gemeenten zullen de zorg moeten inkopen via lumpsumbekostiging. Zij kopen dan in via vaste bedragen voor totaalpakketten aan zorg en voor een relatief lange termijn (3-5 jaar). Geen prijs per product, per cliënt; maar bijvoorbeeld een vast bedrag voor de totale zorg in een wijk. 

Op korte termijn zal er incidenteel een vergoeding komen voor crisisproblematiek, maar structureel zal het Rijk moeten bezuinigen. Er zal zeker geen extra geld bij komen voor het sociaal domein, want mij lijkt dat dat er straks simpelweg niet is. Kortom een crisis op een crisis.

Welke randvoorwaarden zijn nodig?
Het roer moet om en daarbij zijn de volgende elementen volgens mij van belang:

  • (Financiële) flexibiliteit in de relatie tussen gemeenten en aanbieders om schommelingen in vraag en aanbod op te vangen (mijn eerdere punt).
  • Meer gezamenlijke en integrale verantwoordelijkheid. De zorgvraag zal de komende jaren groter worden dan het zorgbudget. Gemeenten en aanbieders moeten hier nadrukkelijk samen voor aan de lat staan. Niet alleen ieder voor zijn eigen stukje, maar breed voor een groot deel van de keten. Soms om (pijnlijke) keuzes te maken, het liefst door slimmere werkwijzen te ontwikkelen.
  • Prikkels om te vernieuwen en effectievere en efficiëntere werkwijzen te introduceren. Uiteraard is corona een stimulans voor ontwikkelingen zoals e-health, maar de mate waarin innovatie tot stand komt, is afhankelijk van de mate waarin het beloond wordt.
  • Minder zorggeld dat weglekt naar controle en verantwoording.

Wat kunnen gemeenten en aanbieders doen?
Gemeenten zullen de zorg moeten inkopen via lumpsumbekostiging. Zij kopen dan in via vaste bedragen voor totaalpakketten aan zorg en voor een relatief lange termijn (3-5 jaar). Geen prijs per product, per cliënt; maar bijvoorbeeld een vast bedrag voor de totale zorg in een wijk. Het budget is daarbij maatgevend en aanbieders zullen moeten aangeven wat daarvoor mogelijk is, qua aantallen cliënten en qua kwaliteit. In de vergoeding moet een opslag zitten voor eventuele fluctuaties in zorgvraag.

Doordat aanbieders (of consortia van aanbieders) bij een inkoop via lumpsum verantwoordelijk zijn voor een breed palet van het sociaal domein, is het aantrekkelijk om synergie en innovatie te bevorderen. Jaarlijks evalueert de gemeente met de aanbieders of de geleverde zorg voldoende is. Afhankelijk van de politieke keuzes die een gemeente maakt, kunnen aanvullende middelen ingezet worden om accenten aan te brengen in het zorgaanbod, maar ook om goede initiatieven te versterken. Een voordeel van deze aanpak is dat aanbieders meer lange termijn zekerheid hebben en daardoor gemakkelijker kunnen investeren in vernieuwing. Een bijkomend pluspunt is dat de administratieve lasten omlaag kunnen, omdat aanbieders niet meer elk uurtje hoeven te verantwoorden.

Gezamenlijk verantwoordelijk en elkaar vertrouwen!
Door corona ontstaat er een nieuwe maatschappelijke werkelijkheid. Het budget in het sociaal domein was al beperkt, maar door corona zullen de tekorten verder oplopen. Dat vraagt om een stevige aanpak. Lumpsumbekostiging is niet nieuw. Op sommige plaatsen bestaat het al, maar de noodzaak om het breder toe te passen is nu groter dan ooit. Het vergt lastige keuzes, een gezamenlijke verantwoordelijkheid en vooral een groot wederzijds vertrouwen. Op dit laatste punt ligt er in de relatie tussen gemeenten en aanbieders in veel plaatsen nog een forse uitdaging!

Meer lezen?

Blog Michel de Visser, www.mdva.nl
adviseur, expert, strategie sociaal domein


Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Zorg Algemeen
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker

Agenda Zorg

«februari 2021»
madiwodovrzazo
25262728293031
1234567
8910
Congres “Wilsonbekwaamheid” op woensdag 10 februari

Congres “Wilsonbekwaamheid” op woensdag 10 februari

Het beoordelen van wilsonbekwaamheid is vaak erg ingewikkeld en heeft grote gevolgen voor de betrokkene. Een wilsonbekwaam persoon wordt...
Lees meer
11121314
15161718192021
22232425262728
123
8-daagse opleiding Wzd-functionaris in de ouderenzorg (40 PE-punten)

8-daagse opleiding Wzd-functionaris in de ouderenzorg (40 PE-punten)

Vanaf januari 2020 is de Wet zorg en dwang van kracht. Iedere zorginstelling waar onvrijwillige zorg geleverd wordt, dient een Wzd-functionaris...
Lees meer
4567

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Verpleegkundige Revalidatie bij Kennemerhart

Vacature Verpleegkundige Revalidatie bij Kennemerhart 16 februari 2021

Vacature Verpleegkundige Revalidatie bij Kennemerhart

Wil jij werken aan het herstel van oudere cliënten? 

En doe jij dat het liefst in een modern revalidatiecentrum met kleinschalige revalidatiegroepen, waar liefdevolle zorg voor cliënten op de eerste plaats staat? 

Dan hebben wij de perfecte baan voor jou.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Docent Verzorgende bij Mondriaan, Den Haag

Vacature Docent Verzorgende bij Mondriaan, Den Haag 4 februari 2021

Vacature Docent Verzorgende bij Mondriaan, Den Haag

ROC Mondriaan is dé huisopleider van Haaglanden als het gaat om middelbaar beroepsonderwijs. Ook voor een taal- of rekencursus, bijscholing of een ander traject kun je bij ROC Mondriaan terecht. Dagelijks zijn ruim 2.000 vakkundige, innovatieve en betrokken medewerkers actief binnen 27 herkenbare scholen en diensten. Eén van die scholen is de School voor Maatschappelijke zorg en Verzorgende, de school waar we zorg en welzijn, ook in nieuwe opleidingen, goed weten te koppelen. 

Met 1.250 studenten en 90 collega’s kan je zeker stellen dat wij een grote school zijn. Toch werken we klein, met teams van 15 collega’s om precies te zijn. De school verzorgt de opleidingen Maatschappelijke zorg niveau 4 en Verzorgende-IG in combinatie met Maatschappelijke zorg 3.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Specialist Ouderengeneeskunde Kennemerhart

Vacature Specialist Ouderengeneeskunde Kennemerhart 22 januari 2021

Vacature Specialist Ouderengeneeskunde Kennemerhart

Wil jij als Specialist Ouderengeneeskunde werken in of rondom Haarlem? 

Dan gaan wij graag met jou het gesprek aan!

Kom werken bij Kennemerhart, een grote ouderenorganisatie in Zuid-Kennemerland, gespecialiseerd in wonen, (thuis)zorg en welzijn.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacatures Teamleider bij Kennemerhart

Vacatures Teamleider bij Kennemerhart 14 januari 2021

Vacatures Teamleider bij Kennemerhart

Binnen Kennemerhart zoeken wij diverse Teamleiders op Senior niveau en ook op facilitaire gebied binnen onze woonlocatie. 

Meer weten? Bel onze Recruiter! 

Kijk (ook) op deze vacaturepagina bij Kennemerhart.  

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature: Verzorgende IG Thuiszorg Kennemerhart

Vacature: Verzorgende IG Thuiszorg Kennemerhart 14 januari 2021

Vacature: Verzorgende IG Thuiszorg Kennemerhart

Heb jij een mbo-3 diploma Verzorgende IG op zak en ben je op zoek naar een veelzijdige functie in de thuiszorg?

Heb jij hierbij aandacht voor de persoonlijke wensen van de cliënt?

Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Theme picker

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven