Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg

Nieuws

Zorgorganisatie Envida zet eerste stap naar bezoek ín verpleeghuis

  • 23 april 2020
  • Weergaves: 474
  • 1 Reactie

Lees meer in: Nieuws Zorg Algemeen
Zorgorganisatie Envida zet eerste stap naar bezoek ín verpleeghuis
Bezoek in verpleeghuizen is en blijft voorlopig taboe. Zorgkoepel Envida wacht niet langer af en laat bezoek toch binnen, in speciaal daarvoor ingerichte ruimtes. Met een dikke laag doorzichtige folie als scheidslijn, dat wel. Heel strikt genomen is het tegen de voorschriften, erkent Roger Ruijters, bestuursvoorzitter van Envida in Maastricht. Dat voorschrift luidt: geen bezoekers in het verpleeghuis. Met de inrichting van ‘veilige’ huiskamers op alle vijftien locaties waar familie en bewoners elkaar toch kunnen ontmoeten en samen koffie kunnen drinken, komen er toch mensen ‘van buiten’ het verpleeghuis binnen. Voor de zekerheid heeft Envida het plan vooraf afgestemd met de inspectie en de GGD, zegt Ruijters. „Die verwijzen naar de voorschriften en daar voldoen we aan.” Wie op bezoek wil komen, moet vooraf een afspraak inplannen. Per bewoner zullen we moeten bekijken of het verstandig is, zo’n bezoek vanachter glas of folie.”"Extrawerk zit hem in de planning en begeleiding, ook moeten beide zijden van de ruimtes na elk bezoek grondig worden schoongemaakt.

Al ruim een maand mag er geen bezoek meer komen in de verpleeghuizen. „Zeker in het begin was daar enorm veel begrip voor. Iedereen paste zich snel aan. En er ontstonden al snel andere manieren om elkaar toch even te spreken of zien. Beeldbellen natuurlijk. Soms komt familie voor aan de gevel even een praatje maken met vader of moeder door het open raam. Hier en daar zijn er raambezoeken met geluidsverbinding. Allemaal heel creatief bedacht, maar nu het langer duurt, wordt het steeds zwaarder. Bewoners en familie missen elkaar enorm.”

Afspraak

Omdat de lockdown voorlopig nog wel even gaat duren, besloot Envida op alle vijftien locaties op zoek te gaan naar een ruimte die ingericht kon worden als huiskamer, en waarbij bezoek via een strikt gescheiden ingang naar binnen kan. Bewoner en familie zijn door een wand van dikke plastic folie of door glas van elkaar gescheiden. Er wordt koffie geserveerd, de ruimtes zijn sfeervol aangekleed. Eind deze week gaan de eerste proefdraaien. Vaste zorgmedewerkers begeleiden de bewoners (zowel mensen met als zonder coronabesmetting), ondersteunend personeel of vrijwilligers begeleiden de familie. Wie op bezoek wil komen, moet vooraf een afspraak inplannen. „We gaan op deze manier van een hermetische lockdown naar een slimme lockdown”, vat Ruijters samen.

Niet alle bewoners zullen op deze manier regelmatig hun dierbaren kunnen zien. „Zo’n bezoekmoment kan ook onrust veroorzaken bij de bewoner. Een groot deel van onze bewoners heeft dementie. Soms is het voor hen moeilijk te bevatten wat er allemaal gebeurt. Per bewoner zullen we moeten bekijken of het verstandig is, zo’n bezoek vanachter glas of folie.”

Laatste etappe
De nieuwe bezoekregeling levert de zorgkoepel behoorlijk wat extra werk op. Niet alleen in de planning en begeleiding, ook moeten beide zijden van de ruimtes na elk bezoek grondig worden schoongemaakt. Maar dat heeft de zorgaanbieder ervoor over, zegt Ruijters. „Onze bewoners zitten in de laatste etappe van hun leven. Ik voel het als onze plicht om na te denken hoe we hun leven zo aangenaam mogelijk kunnen maken zonder concessies te doen aan de veiligheid.”

Waarom niet meer aanbieders zulke afgeschermde bezoekruimtes inrichten in hun verpleeghuizen? Ruijters vermoedt dat dat te maken heeft met het strikte voorschrift dat bezoek ín een verpleeghuis nou eenmaal niet mag. „We hebben in de verpleeghuiszorg de afgelopen weken allemaal dezelfde, strikte lijn gevolgd. Dat was goed, want het was ook duidelijk voor de families. Maar we zullen nu echt een volgende stap moeten zetten. Dit virus is over een maand niet weg. Ook als, met de nadruk op als, er een situatie komt dat bijvoorbeeld een vaste bezoeker per bewoner met bescherming weer op de kamer van de bewoner mag, dan nog hebben we dit soort oplossingen nog lange tijd nodig. Denk eens aan kleinkinderen die dan op die manier toch even bij opa of oma langs kunnen gaan. Dat is nu nog niet aan de orde, maar dat is toch wat we het allerliefste willen? We moeten elkaar weer heel snel allemaal in de ogen kunnen kijken.”

(bron: Radicale Vernieuwing Verpleeghuiszorg)
Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Zorg Algemeen
Tags:

1 reacties op artikel "Zorgorganisatie Envida zet eerste stap naar bezoek ín verpleeghuis"

linda mark

16-5-2020 10:15

HOE KREEG IK MIJN LENING VAN DIT GROTE BEDRIJF

Hallo mijn lieve mensen, ik ben Linda McDonald, woon momenteel in Austin Texas, VS. Ik ben op dit moment een weduwe met drie kinderen en ik zat vast in een financiële situatie in april 2018 en ik moest mijn rekeningen herfinancieren en betalen. Ik heb geprobeerd leningen te zoeken bij verschillende kredietverstrekkers, zowel privé als zakelijk, maar nooit met succes, en de meeste banken hebben mijn krediet geweigerd, niet ten volle ten prooi vallen aan die schurken die hen zelfgeldlener noemen, ze zijn allemaal oplichterij, alles wat ze willen is jouw geld en u zult niet meer van hen horen dat ze het mij twee keer hebben aangedaan voordat ik de heer David Wilson ontmoette. Het interessantste is dat mijn lening binnen 74 uur aan mij is overgemaakt, dus ik zal u adviseren contact op te nemen met de heer David als u bent geïnteresseerd in het verkrijgen van een lening en u weet zeker dat u hem op tijd kunt terugbetalen. U kunt contact met hem opnemen via e-mail ……… (davidwilsonloancompany4@gmail.com) Geen kredietcontrole, geen mede-ondertekenaar met slechts 2% rente en betere aflossingsplannen en schema als u contact moet opnemen met een bedrijf met betrekking tot het veiligstellen van een lening zonder onderpand, neem dan vandaag nog contact op met de heer David Wilson voor uw lening

Ze bieden allerlei soorten leningen aan

Lening op korte termijn (5_10 jaar)

Langlopende lening (20_40)

Lening op middellange termijn (10_20)

Ze bieden een lening aan

Woninglening ............., Zakelijke lening ........ Schuldlening .......

Studielening .........., lening voor opstarten van bedrijven

Zakelijke lening ......., Bedrijfslening .............. enz

E-mail .......... (davidwilsonloancompany4@gmail.com)

Als het gaat om financiële crisis en lening, dan is de financiële lening van David Wilson de plek om naartoe te gaan, vertel hem alsjeblieft dat ik mevrouw Linda McDonald je veel geluk toewees ... ....

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

x

Agenda Zorg

«mei 2020»
madiwodovrzazo
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526
Congres “Complexe dementiezorg”

Congres “Complexe dementiezorg”

De zorg aan mensen met dementie is complex. Het wordt echter nog complexer als dementie gepaard gaat met andere (chronische) ziekten en...
Lees meer
2728293031
12
Congres: Zorg rondom het levenseinde

Congres: Zorg rondom het levenseinde

Op 2 juni (was eerder: 3 april), te Ede, organiseert MetZorg het congrew "Zorg rondom het levenseinde". Zorg verlenen in de laatste levensfase kan...
Lees meer
34
Congres “Palliatieve zorg aan ouderen”

Congres “Palliatieve zorg aan ouderen”

Het gezicht van uw cliënt vertrekt van de pijn, maar hij kan niet meer aangeven waar de pijn precies zit. Familieleden zijn het oneens over...
Lees meer
567

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas 23 december 2019

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Dordrecht, wijkverpleging vol aandacht en afwisseling

Rivas is een unieke organisatie voor ketenzorg. Met onderdelen als het Beatrixziekenhuis, .Begeleiding & therapie, wijkverpleging, wonen met zorg, jeugdgezondheidszorg en andere delen. Dagelijks staan meer dan 4.500 gemotiveerde professionals en vrijwilligers klaar. In de regio van Gorinchem, Dordrecht, Hardinxveld, Lexmond, Sliedrecht en Alblasserwaard. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven