Nieuws

Apart Corona Thuisteams in Groningen

  • 25 maart 2020
  • Weergaves: 1066
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Zorg Algemeen
Apart Corona Thuisteams in Groningen
Om ziekenhuizen te ontlasten en verspreiding van het coronavirus te vertragen beginnen Groningse thuiszorgorganisaties met een Corona Thuisteam. Het Corona Thuisteam biedt uitsluitend thuiszorg voor cliënten met corona en cliënten waarbij de huisarts of GGD besmetting vermoedt. De zorgprofessionals werken alleen voor Het Corona Thuisteam en komen niet bij cliënten die coronavrij (lijken te) zijn. De zorgprofessionals beschikken over gespecialiseerde en actuele kennis over (bescherming tegen) corona. Door de inzet van Het Corona Thuisteam wordt geprobeerd om cliënten zo lang mogelijk thuis te houden, zodat ziekenhuizen ontlast worden. Thuiszorgaanbieders, huisartsen en ziekenhuizen kunnen cliënten 24/7 aanmelden voor Het Corona Thuisteam. De provincie Groningen is in regio’s verdeeld met voor elke regio een eigen thuisteam. Het Corona Thuisteam ondersteunt ook de uitstroom van ziekenhuis naar huis. Het Corona Thuisteam kan alle vormen van thuiszorg overnemen/inzetten, van ADL tot intensieve en hoogcomplexe thuiszorg. Palliatief terminale thuiszorg behoort ook tot de mogelijkheden. 

Pas als het écht nodig is, worden cliënten doorgestuurd voor ziekenhuisopname. Daarvoor zijn korte lijnen met alle ziekenhuizen in de provincie Groningen. Coronacliënten die verblijven in ziekenhuizen en die (weer) thuis verzorgd en verpleegd kunnen worden, kunnen ook (weer) terecht bij Het Corona Thuisteam. Als een thuiszorgaanbieder een coronacliënt aanmeldt, dan wordt alle thuiszorg tijdelijk en per direct overgenomen totdat de cliënt 48 uur klachtenvrij is (vastgesteld door de huisarts). 

Doel: alle thuiszorg Groningen
Het doel is dat alle coronacliënten in de provincie Groningen verzorgd worden door de speciaal ingerichte én organisatie-overstijgende zorgteams van Het Corona Thuisteam. Hiermee ontlasten we ziekenhuizen en vertragen we de verspreiding. Er wordt een beroep gedaan op alle thuiszorgaanbieders in de provincie Groningen om zich aan te sluiten bij het initiatief en zorgverleners beschikbaar te stellen.

Hoe het werkt
In de thuisteams zitten verzorgenden en verpleegkundigen van de aangesloten thuiszorgaanbieders. Deze medewerkers werken tijdelijk exclusief voor Het Corona Thuisteam.  
De provincie Groningen is in regio’s verdeeld met voor elke regio een eigen thuisteam. Cliënten worden ondergebracht bij het betreffende regionale thuisteam. Vanuit de centrale organisatie worden de planning, de beschermingsmaterialen en andere benodigdheden geregeld. Mantelzorgers/naasten worden door het betreffende thuisteam geïnformeerd over de benodigde maatregelen.
Bestuurder Arno de Vries van Coöperatie Dichtbij, doet de coördinatie van de thuisteams samen met TSN Thuiszorg.

Mijn cliënt heeft (mogelijk) corona. En nu?
Als er bij een cliënt corona geconstateerd wordt of de huisarts of GGD vermoedt besmetting, dan kan een thuiszorgaanbieder direct contact opnemen met Het Corona Thuisteam (24/7 bereikbaar!). TSN Thuiszorg regelt de coördinatie van cliëntaanmeldingen en zal per direct een regionaal thuisteam inschakelen. Het thuisteam neemt zo snel als mogelijk en in goed overleg alle thuiszorg over. Dit is voor een tijdelijke periode, meestal twee à drie weken.
Als de huisarts vaststelt dat de cliënt 48 uur klachtenvrij is, dan gaat de cliënt terug in zorg bij de reguliere thuiszorgaanbieder.

Van ziekenhuis naar huis
Het Corona Thuisteam ondersteunt ook de uitstroom van ziekenhuis naar huis. Als een ziekenhuispatiënt met corona naar huis kan, dan kan Het Corona Thuisteam direct worden ingeschakeld.
Als de huisarts vaststelt dat de cliënt in de thuissituatie 48 uur klachtenvrij is, dan wordt geacht dat een thuiszorgaanbieder (of de aanvankelijke thuiszorgaanbieder) de zorg continueert.  

Wmo
Het Corona Thuisteam richt zich primair op wijkverpleging. In overleg is er een stuk noodzakelijke zorg uit de Wmo mogelijk, om het aantal contactmomenten voor de cliënt te beperken. 
Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Zorg Algemeen
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker

Agenda Zorg

«oktober 2020»
madiwodovrzazo
282930
Congres Wet zorg en dwang & Wet verplichte ggz

Congres Wet zorg en dwang & Wet verplichte ggz

'Nee, tenzij...' is het uitgangspunt van de Wzd en Wvggz. Vrijheid en veiligheid zijn de kernwoorden voor cliënt en organisatie. Hoe...
Lees meer
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627
Congres “Gecompliceerd gedrag in de geriatrie” 27 oktober 2020

Congres “Gecompliceerd gedrag in de geriatrie” 27 oktober 2020

Als een cliënt fysiek sterker is dan u en dat ook laat merken, wat doet dat met u? Op welke manier bewaakt u uw grenzen en zorgt u dat u niet...
Lees meer
282930311
23456
Congres Ouderenzorg thuis, eerste lijn en corona: hoe nu verder?

Congres Ouderenzorg thuis, eerste lijn en corona: hoe nu verder?

Op 6 november vindt het congres Ouderenzorg thuis, eerste lijn en corona  plaats. Tijdens dit interprofessionele congres delen...
Lees meer
78

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Theme picker

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven