Nieuws

Maatregelen Sensire in verband met corrona: beperkt bezoek en sluiting dagvoorziening

  • 14 maart 2020
  • Weergaves: 688
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Zorg Algemeen
Maatregelen Sensire in verband met corrona: beperkt bezoek en sluiting dagvoorziening
Vrijdag 13 maart maakt Sensire bekend dat er weer nieuwe of aanvullende maatregelen om haar klanten, bewoners en medewerkers te beschermen tegen het corronavirus zijn. Sensire sluit dagvoorziening, beperkt bezoek en neemt preventieve maatregelen in thuiszorg en ondersteuning. Voor het bezoek aan de bewoners van Wonen met Zorg zijn er in de afgelopen week regelmatig nieuwe maatregelen genomen. Het bezoek aan bewoners en revalidanten wordt vanaf vandaag beperkt tot één persoon, eenmaal per dag. Ook voor dit bezoek blijft gelden dat klachten en terugkomst uit risicogebied betekent dat zij de locatie niet kunnen bezoeken. Kerkdiensten, voorstellingen en andere evenementen vervallen. Maaltijden worden in kleinere groepen geserveerd. Bezoekers kunnen niet meeëten. Vrijwilligers worden alleen in bepaalde gevallen nog ingezet. De dagvoorziening sluit in ieder geval tot en met 31 maart. Voor de zorg aan klanten aan huis geldt dat er actief op zoek wordt gegaan naar alternatieve manieren om de zorg te verlenen. Zo kan het zijn dat persoonlijk contact wordt vervangen door een telefoontje of een videogesprek. Medewerkers wordt gevraagd pas thuis te blijven als er naast verkoudheidsklachten ook sprake is van koorts. 

Dagvoorziening sluiten
Dit is een ingrijpende maatregel die grote gevolgen heeft. Als het noodzakelijk is worden onze bezoekers thuis opgezocht door medewerkers van de dagvoorziening.

Zorg Thuis
Voor de zorg aan onze klanten aan huis geldt dat we actief op zoek gaan naar alternatieve manieren om de zorg te verlenen. Zo kan het zijn dat persoonlijk contact wordt vervangen door een telefoontje of een videogesprek met zorg op afstand. Ook kan het zijn dat er een extra beroep wordt gedaan op mantelzorgers. Tenslotte kan het zijn dat de samenstelling van het zorgteam tijdelijk verandert. Sensire heeft met Zorgverlening op afstand veel ervaring opgedaan. Daarvan maken we de komende periode intensief gebruik. Daarmee hopen we capaciteit in de zorg vrij te maken en zowel medewerkers als klanten te beschermen. We beloven onze klanten er alles aan te doen om hen de zorg te bieden die nodig is, met alle deskundigheid, toewijding en professionaliteit die zij van ons mogen verwachten.

Medewerkers
Aan medewerkers van Sensire wordt door de overheid een extra beroep gedaan: door pas thuis te blijven als er naast verkoudheidsklachten ook sprake is van koorts, en door niet naar het buitenland te reizen. Medewerkers die in de doelgroep vallen zijn hierover actief geïnformeerd. Ook gelden er strenge richtlijnen voor bijeenkomsten van groepen zorgverleners, zowel binnen als buiten Sensire.
Daarnaast stimuleren we thuiswerken of werken op afstand voor medewerkers in niet-zorginhoudelijke functies en voor zorgprofessionals voor wie dat mogelijk is.

Waakzaam en nuchter

Als grootste zorgorganisatie in de regio kan Sensire bouwen op een omvangrijke groep zeer deskundige en toegewijde zorgprofessionals. Onze collega’s doen wat mogelijk is in het belang van de klant en worden door de organisatie daar naar onze uiterste inspanning in ondersteund. Via interne kanalen wordt 7 dagen per week actuele informatie en aangepaste richtlijnen en werkwijzen gedeeld. Samen zetten we de schouders eronder, in het volle besef dat het onze zorgverleners zijn die hierin zware lasten dragen. Daarom roepen we overheden, bedrijven en samenleving op onze zorgprofessionals en die van andere organisaties waar zij kunnen te ondersteunen en te waarderen.

Voor onze klanten, bewoners en belanghebbenden: waar mogelijk bent u persoonlijk of schriftelijk geïnformeerd. Deze brieven zijn terug te vinden op onze themapagina www.sensire.nl/overcorona
Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Zorg Algemeen
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker

Agenda Zorg

«oktober 2020»
madiwodovrzazo
282930
Congres Wet zorg en dwang & Wet verplichte ggz

Congres Wet zorg en dwang & Wet verplichte ggz

'Nee, tenzij...' is het uitgangspunt van de Wzd en Wvggz. Vrijheid en veiligheid zijn de kernwoorden voor cliënt en organisatie. Hoe...
Lees meer
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627
Congres “Gecompliceerd gedrag in de geriatrie” 27 oktober 2020

Congres “Gecompliceerd gedrag in de geriatrie” 27 oktober 2020

Als een cliënt fysiek sterker is dan u en dat ook laat merken, wat doet dat met u? Op welke manier bewaakt u uw grenzen en zorgt u dat u niet...
Lees meer
282930311
23456
Congres Ouderenzorg thuis, eerste lijn en corona: hoe nu verder?

Congres Ouderenzorg thuis, eerste lijn en corona: hoe nu verder?

Op 6 november vindt het congres Ouderenzorg thuis, eerste lijn en corona  plaats. Tijdens dit interprofessionele congres delen...
Lees meer
78

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Theme picker

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven