Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg

Nieuws

Omring innoveert in wijkverpleging door contract met VGZ voor 'zinnige zorg'

  • 8 februari 2020
  • Weergaves: 696
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Zorg Algemeen
Omring innoveert in wijkverpleging door contract met VGZ voor 'zinnige zorg'
Zorgorganisatie Omring en Corporatie VGZ werken samen aan zinnige zorg voor ouderen. Omring heeft mooie en veelbelovende resultaten geboekt, die resulteren in meer kwaliteit van zorg, meer werkplezier én het vrijspelen van schaarse capaciteit in de wijkverpleging. Dit betekent dat wijkverpleegkundigen niet per uur worden betaald, maar vanuit een soort abonnementstarief. De zogenaamde ‘productieprikkel’ is daarmee verdwenen. Het gemiddeld aantal uren wijkverpleging per cliënt is met bijna 10% gereduceerd, door slimmer en anders te werken. Meer mensen met een WLZ-indicatie ontvangen passende zorg thuis. En inzet van een wijkverpleegkundige op de spoedeisende hulp van het Dijklander ziekenhuis voorkomt onnodige ziekenhuisopnames. Zowel de cliënten als zorgprofessionals zijn enorm enthousiast over het gebruik van klittenbandzwachtels in de acute zwachtelfase. Cliënten kunnen de zwachtels vaak zelf bijstellen waardoor minder ad hoc zorg nodig is. Ook zorgt deze werkwijze voor minder (fysieke) belasting voor de wijkverpleging. Per cliënt per vier weken worden er 347 zorgminuten bespaard. Dit relateert aan een netto besparing van € 264, rekening houdend met € 83 meerkosten voor de klittenbandzwachtels t.o.v. de oude werkwijze. Tijd en geld waarmee we weer andere cliënten kunnen helpen.” 

Vrijspelen schaarse capaciteit wijkverpleging 
Het zinnige zorg contract met VGZ betekent dat wijkverpleegkundigen niet per uur worden betaald, maar vanuit een soort abonnementstarief. De zogenaamde ‘productieprikkel’ is daarmee verdwenen. Dat betekent dat de wijkverpleegkundige de tijd en ruimte ervaart om samen met cliënten de best passende zorg te bepalen. Omring heeft veel geïnvesteerd in scholing die zorgt dat mensen de juiste zorg op de juiste plek krijgen. Een mindset die gericht is op eigen regie, zelfredzaamheid en kwaliteit van leven. Zo organiseert Omring samen de beste zorg dichtbij.

Zinnige zorg interventies 
De tijd nemen om iemand te leren om zélf (met een handig hulpmiddel) steunkousen aan te trekken. Uit een proef met slimme klittenbandzwachtels blijkt dat deze in de acute zwachtelfase veel prettiger zijn voor cliënten. Deze slimme klittenbandzwachtels blijken bovendien fysiek veel minder belastend zijn voor de wijkverpleegkundigen die ze aanbrengen. Bovendien gaat het aan- en afdoen sneller dan met de oude methodiek. Hoewel het op het oog om kleine beetjes gaat, zijn het handelingen die veel voorkomen in de praktijk. En veel kleine beetjes tellen op tot significante tijdsbesparingen!

Hanneke van den Berg Projectmanager bij Omring Thuiszorg: ‘Zowel de cliënten als zorgprofessionals zijn enorm enthousiast over het gebruik van klittenbandzwachtels in de acute zwachtelfase. Cliënten kunnen de zwachtels vaak zelf bijstellen waardoor minder ad hoc zorg nodig is. Ook zorgt deze werkwijze voor minder (fysieke) belasting voor de wijkverpleging. Per cliënt per vier weken worden er 347 zorgminuten bespaard. Dit relateert aan een netto besparing van € 264, rekening houdend met € 83 meerkosten voor de klittenbandzwachtels t.o.v. de oude werkwijze.Tijd en geld waarmee we weer andere cliënten kunnen helpen.” 

Inzet van een wijkverpleegkundige op de SEH 

Uit een pilot samen met het Dijklander ziekenhuis blijkt dat de inzet van een wijkverpleegkundige op de spoedeisende hulp (SEH) van het ziekenhuis echt meerwaarde heeft. Bij veel van de kwetsbare ouderen die verwezen zijn naar SEH blijkt dat het toevoegen van een wijkverpleegkundige aan het SEH team ziekenhuisopnames voorkomt. Veel kwetsbare ouderen konden thuis worden geholpen met (extra) thuiszorg, of een tijdelijke opname op een herstelbed. Dit voorkomt onnodige instroom en behandeling in het ziekenhuis. Sonja van Diepen, wijkverpleegkundige bij Omring en werkzaam op de SEH-afdeling: ‘Vorige week werden we opgeroepen bij een kwetsbare oudere dame van in de negentig en binnen een uur hebben we haar kunnen plaatsen op een herstelafdeling (eerstelijnsverblijf).’

Mindset matters
Corinne Tutein Nolthenius, Strategisch Alliantiemanager bij Coöperatie VGZ: “Het is fascinerend om te zien wat het effect is van een Zinnige Zorg mindset en werkwijze. We zien dit terug bij alle alliantiepartners, maar het is fantastisch om samen met Omring tastbaar te kunnen maken wat de werkzame ingrediënten zijn voor deze beweging. Zodat anderen in de sector daarvan kunnen leren
Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Zorg Algemeen
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

x

Agenda Zorg

«juli 2020»
madiwodovrzazo
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Manager jeugdgezondheidszorg bij GGD Amsterdam

Vacature Manager jeugdgezondheidszorg bij GGD Amsterdam 31 mei 2020

Vacature Manager jeugdgezondheidszorg bij GGD Amsterdam

De Jeugdgezondheidszorg maakt in Amsterdam onderdeel uit van de Ouder-en Kindteams. In de Amstelland-gemeenten werkt Jeugdgezondheidszorg samen met de sociale teams jeugd. Er werken bij de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD ca 450 enthousiaste medewerkers, met name artsen, verpleegkundigen en doktersassistenten. JGZ maakt onderdeel uit van de GGD Amsterdam, er werken in totaal ca 1400 medewerkers.

 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas 23 december 2019

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Dordrecht, wijkverpleging vol aandacht en afwisseling

Rivas is een unieke organisatie voor ketenzorg. Met onderdelen als het Beatrixziekenhuis, .Begeleiding & therapie, wijkverpleging, wonen met zorg, jeugdgezondheidszorg en andere delen. Dagelijks staan meer dan 4.500 gemotiveerde professionals en vrijwilligers klaar. In de regio van Gorinchem, Dordrecht, Hardinxveld, Lexmond, Sliedrecht en Alblasserwaard. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven