Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg

Nieuws

SavantZorg zet digitale dagkalender Luna van Nedap in

  • 25 december 2019
  • Weergaves: 934
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Zorg Algemeen
SavantZorg zet digitale dagkalender Luna van Nedap in
Als eerste zorgorganisatie in Nederland test zorgorganisatie Savant Zorg de digitale dagkalender Luna. De Luna lijkt op een e-reader en toont de agenda van de cliënten. Zorgverleners en mantelzorgers kunnen op afstand afspraken en andere mededelingen invoeren in het slimme apparaat. Luna toont vervolgens de afspraken op het juiste moment van de dag. Tien cliënten met een lichte vorm van dementie experimenteren samen met mantelzorgers en zorgmedewerkers een halfjaar lang met het apparaat van fabrikant Nedap. Tijdens de testperiode wordt de Luna verfijnd. Na de experimentele fase kijkt Savant Zorg of de digitale dagkalender een vaste aanwinst kan zijn voor de zorg. Luna geeft cliënten houvast en rust. Bovendien ontlast het mantelzorgers en is het een extra middel om mensen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen. De ontwikkeiing van Luna begon eerst als stageopdracht.

Wijkverpleegkundige Jolanda Brands: "De eerste ervaringen zijn heel positief. Zo merken zorgmedewerkers duidelijk meer rust bij cliënten. Tevens past de eenvoud van het systeem prima bij de doelgroep. De Luna kan een mooie aanwinst zijn in ons assortiment van zorgtechnologische hulpmiddelen.” 

Mobiel
Rick Klein Koerkamp van Nedap is blij dat zijn bedrijf de Luna in de praktijk kan testen bij Savant Zorg. “Savant is een voorloper in zorgtechnologie. Bovendien denkt de kerngroep Zorgtechnologie actief met ons mee en geeft waardevolle feedback. Nu heeft de Luna bijvoorbeeld nog een stroomkabel. Dat maakt het apparaat minder mobiel." 

Woonzorgcentrum
Mevrouw Toos Holtackers-Van Rijt (84) woont in het Helmondse woonzorgcentrum Savant Rivierenhof. In haar appartement op de eerste verdieping staat de Luna mooi in het zicht op het dressoir. ‘Middag om 3 uur Medicijnen innemen, Avond om half 11 Persoonlijke verzorging’ is duidelijk te lezen op de display. “Elke dag kijk ik regelmatig op het scherm om te zien wat ik vandaag moet doen”, vertelt ze als ze voor de Luna staat. “Dat geeft mij overzicht, structuur en vooral rust. Want ik kan het niet meer zo goed onthouden. Ik heb mijn medicijn al klaar liggen om in te nemen. Dat doe ik vanmiddag om 15.00 uur, lees ik hier. Ik vind het ideaal. Nu hoef ik niet meer zo vaak te bellen om na te gaan wat er gaat gebeuren.”

Niet meer kunnen missen
Hera Dekkers is de dochter en mantelzorger van mevrouw Holtackers. Zij maakt via haar mobiele telefoon afspraken voor de Luna. Dat gaat heel gemakkelijk. Op haar smartphone opent ze het zorgportaal Carenzorgt.nl en klik op ‘Kalender’. “Dan kies ik één van de activiteitenpictogrammen. Dan zet ik de dag, het tijdstip en de tekst erbij, druk op de verzendknop en de afspraak verschijnt wanneer het moet op het scherm van de Luna. Zo stel ik wekelijks een schema op met afspraken en mededelingen voor bijvoorbeeld de pedicure, lunchtijd, bezoekjes, uitstapjes en boodschappen doen. Zorgmedewerkers van Savant zetten via hun eigen digitale platform zorgafspraken op de Luna, zoals verzorgingstijden en medicijninname. Wij zijn heel tevreden met de Luna. Het werkt zelfs zo fijn dat we de digitale dagkalender eigenlijk al niet meer kunnen missen.”

Positieve eerste ervaringen
“Medio januari 2020 volgt een belangrijke tussenevaluatie met alle gebruikers. Als de testfase is afgelopen, beslist Savant of ze de Luna structureel gaat inzetten voor cliënten met een lichte vorm van dementie”, vertelt wijkverpleegkundige Jolanda Brands. Behalve lid van de kerngroep Zorgtechnologie bij Savant Zorg is zij centraal aanspreekpunt voor alle deelnemers van de Luna-test. “Om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden, hebben we de digitale kalender ook neergezet bij cliënten met dementie die nog thuis wonen. De eerste ervaringen zijn heel positief. Zo merken zorgmedewerkers duidelijk meer rust bij cliënten. Tevens past de eenvoud van het systeem prima bij de doelgroep. De Luna kan een mooie aanwinst zijn in ons assortiment van zorgtechnologische hulpmiddelen.”

Een uitdagende afstudeeropdracht
De ontwikkeling van Luna begon eind 2017 met een uitdagende afstudeeropdracht: ontwerp een gebruiksvriendelijk scherm met een agenda erin, voor mensen met beginnende dementie. Onze uitdaging was om iemand te vinden die kan werken op het grensvlak van techniek en design; dat talent komt niet zo vaak voorbij. Toch vond Nedap het in Hieu Nguyen,  die bijna klaar was met zijn studie Industrial Design Engineering aan de Universiteit Twente. Tijdens het afstuderen werkte Hieu aan het ontwerp van Luna. In 2018 studeerde hij af en blijft daarna bij Nedap werken. 
Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Zorg Algemeen
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

x

Agenda Zorg

«augustus 2020»
madiwodovrzazo
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
3112
Congres “Wilsonbekwaamheid” op 2 september 2020

Congres “Wilsonbekwaamheid” op 2 september 2020

Als je wilsonbekwaam bent word je vertegenwoordigd door familie of krijg je een mentor toegewezen. Deze vertegenwoordigers zijn er om te...
Lees meer
3456

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacatures Verpleegkundig Specialisten mobiele zorg bij RAV Hollands Midden

Vacatures Verpleegkundig Specialisten mobiele zorg bij RAV Hollands Midden 6 juli 2020

Vacatures Verpleegkundig Specialisten mobiele zorg bij RAV Hollands Midden

RAV HM werft Verpleegkundige Specialisten maar ook Physician assistants voor deze functie.

Ben jij als Ambulanceverpleegkundige op zoek naar een functie met veel zelfstandigheid, afwisseling en mobiliteit? Dan zoeken wij jou!

Door de toename van complexe zorgvragen van kwetsbare patiëntengroepen verandert de vraag naar ambulancezorg. En dat vraagt om nieuwe inventieve oplossingen. Zo ontwikkelen we een Zorgcoördinatiecentrum (ZCC) waarin meldingen worden getrieerd door een multidisciplinair team van zorgverleners en wordt aansluitend een inzetbehoefte bepaald.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas 23 december 2019

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Dordrecht, wijkverpleging vol aandacht en afwisseling

Rivas is een unieke organisatie voor ketenzorg. Met onderdelen als het Beatrixziekenhuis, .Begeleiding & therapie, wijkverpleging, wonen met zorg, jeugdgezondheidszorg en andere delen. Dagelijks staan meer dan 4.500 gemotiveerde professionals en vrijwilligers klaar. In de regio van Gorinchem, Dordrecht, Hardinxveld, Lexmond, Sliedrecht en Alblasserwaard. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven