Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg

Nieuws

Hoe word ik zzp'er in de thuiszorg?

  • 6 november 2019
  • Weergaves: 393
  • 1 Reactie

Lees meer in: Nieuws Zorg Algemeen
Hoe word ik zzp'er in de thuiszorg?
Zowel helpenden, verpleegkundigen als verzorgenden werken als zzp’er in de thuiszorg. Door de tekorten kunnen zzp'ers in de thuiszorg een relatief hoog uurtarief hanteren en een leuk, gevarieerd en uitdagend opdrachtportfolio samenstellen. Het is niet heel ingewikkeld om zzp’er in de thuiszorg te worden, alhoewel er wel het een en ander geregeld dient te worden. Dit artikel is (met toestemming) overgenomen van ZZP Servicedesk.

Bevoegd- en bekwaamheid
Voor het werken in de zorg dien je bevoegd en bekwaam te zijn. Je bent bevoegd als je over de nodige diploma’s en certificaten beschikt. Een verpleegkundige dient in het bezit te zijn van een diploma hbo-verpleegkundige of een diploma mbo-verpleegkundige (niveau 4). Voor de verpleegkundige geldt dat er ook een big-registratie is vereist. Een verzorgende heeft een mbo-diploma verzorgende IG (niveau 3) nodig. De helpende is bevoegd met een mbo-diploma (niveau 2) helpende zorg en welzijn.

Bekwaamheid is individueel bepaald. Je dient te beschikken over de juiste kennis en vaardigheden, uiteraard hoort daar een professionele houding bij. Bekwaamheid is een belangrijk aspect. Je kan iets geleerd hebben tijdens de opleiding, maar het kan voorkomen dat je, door bijvoorbeeld een lange tijdsverloop, geen idee meer hebt hoe je een bepaalde handeling dient te verrichten. In zo een geval ben je niet meer bekwaam. In het algemeen geldt dat als je langer dan 5 jaar een handeling niet verricht heb, dat je dan niet meer bekwaam bent.
 
Inschrijving Kamer van Koophandel
Om als zzp’er aan de slag te gaan dien je ingeschreven te staan in de Kamer van Koophandel. Voor de inschrijving wordt een inschrijfvergoeding van €50 in rekening gebracht. Als bewijs van inschrijving kun je een uittreksel opvragen, dit kost €15.
 
Uurtarief
De zzp’er in de thuiszorg heeft een relatief hoog uurtarief. In de onderstaande tabel zie je wat gebruikelijk is voor een zzp’er in de zorg. 

 

functie

uurtarief
relatief laag
uurtarief
gemiddeld 
uurtatiref
relatief hoog 
Verzorgende VIG niv. 3

€25

€28

€30 

Verpleegkundigen
 
€23

€45

€51
 
Wijkverpleegkundigen
 
€26
 
€33
 
€40
 
Kinderverpleegkundigen

€26
 
€33
 
€39
 
Helpende niveau 2
 
€15
 
€17
 
€26
 


Aansprakelijkheidsverzekering

Als zzp’er in de zorg dien je jezelf te verzekeren tegen mogelijke schade die je direct of indirect verricht tijdens jouw werkzaamheden. Als zelfstandige loop je het risico schade te veroorzaken aan personen of zaken. De schade kan enorm oplopen, een aansprakelijkheidsverzekering kan dus zeer handig zijn. 

Opdrachtgevers
De zzp’er in de thuiszorg is vrij in het kiezen van opdrachtgevers. Zo kan de zzp’er in de zorg ervoor kiezen om via een bemiddelingsbureau te werken. Een voordeel hiervan is dat dergelijke bemiddelingsbureaus vaak een groot netwerk hebben. Indien de ene opdracht afloopt, zal een bemiddelingsbureau je vaak makkelijk kunnen helpen aan een volgende opdracht. Op deze manier kom je nauwelijks zonder werk te zitten. Een nadeel van werken via een bemiddelingsbureau is dat zij een behoorlijk bedrag in rekening brengen voor hun diensten.

De zzp’er in de thuiszorg kan natuurlijk ook zelf thuiszorgorganisaties benaderen. Een nadeel is dat je wellicht zonder opdracht kan komen te zitten. Als de ene opdracht afloopt vind je wellicht niet meteen een opdracht dat je leuk vindt.  Een groot voordeel is dat je geen geld kwijt bent aan een bemiddelingsbureau.

Een derde optie is dienstverlening aan jouw eigen cliënten. Als je voor deze optie kiest dien je goed in de markt te staan. Je onderscheidt je van de rest door bijvoorbeeld ervaring en keurmerken.

Per 1 januari 2015 mogen zzp’ers rechtstreeks een contract sluiten met een zorgkantoor. Een zorgkantoor helpt mensen met het regelen van langdurige zorg. Een orgkantoor heeft dus een groot netwerk van mogelijke cliënten.

LinkedIn
Door jouw LinkedIn profiel goed in te vullen trek je al opdrachtgevers naar je toe. Zorg voor een professionele foto en een pakkende headline. Daarnaast is het belangrijk om je profiel up-to-date te houden. Door te laten zien dat jij over de nodige ervaring beschikt, weet de recruiter met wie hij te maken heeft.
 
Facturering
De zzp’er die werkt via een bemiddelingsbureau dient vaak zelf facturen op te maken. Voor de zzp’er die werkt met zijn eigen cliënten ligt dit anders, de betaling geschiedt dan meestal middels een persoonsgebonden budget (PGB). Een persoonsgebonden budget is een budget dat mensen met een chronische beperking of ziekte toegekend krijgen. Middels een persoonsgebonden budget kan men zelf zorgverleners inhuren voor de zorg die zij nodig hebben. Het budget is afgestemd op de zorgindicatie dat de zorgvrager geïndiceerd krijgt. Contractueel wordt vastgelegd hoeveel uren de zzp’er ingehuurd wordt, wat voor zorg er ingekocht wordt en tegen welk tarief dit gebeurd.
 
Wil jij starten als zzp'er in de thuiszorg en heb je hier ondersteuning bij nodig? Neem gerust contact op met één van de adviseurs van ZZP Servicedesk

(Met toestemming overgenomen van ZZP Servicedesk)

Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Zorg Algemeen
Tags:

1 reacties op artikel "Hoe word ik zzp'er in de thuiszorg?"

Moniek

6-11-2019 14:59

Wat een simpele en incomplete uitleg. Zzp'er (lees: zorgondernemer) worden heeft veel meer voeten in aarde. Je word per 1 januari 2020 als zorginstelling gezien en moet duidelijk voorbereiden op kwaliteit. Het is een grote taak om je hierop voor te bereiden en te blijven voldoen. Dit houd meer in als bekwaam/bevoegd. Jullie tabel laat zien dat een verpleegkundige 12 euro meer vraagt dan een wijkverpleegkundige? Daarentegen stelt de belastingdienst dat een leidinggevende geen zzp'er kan zijn. Intramuraal werken kan ook niet aan gezien je onder gezag werkt en dat is ook zo bij bemiddeling. Ik vind deze topic vergelijkbaar met járen terug en niet meer van deze tijd. Ik vind dat het ondernemerschap een gedegen voorlichting en voorbereiding verdient.

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

x

Agenda Zorg

«november 2019»
madiwodovrzazo
2829
Theatercongres ‘Kijk naar Mij’ over Palliatieve zorg op dinsdag 29 oktober

Theatercongres ‘Kijk naar Mij’ over Palliatieve zorg op dinsdag 29 oktober

Al drie jaar op rij trekken drie verpleegkundigen volle zalen met het bespreekbaar maken van Palliatieve zorg. Een theateravond voor iedereen die...
Lees meer
30311
Landelijk Valsymposium 2019 op 1 november

Landelijk Valsymposium 2019 op 1 november

Sinds 2013 organiseert VeiligheidNL samen met het Landelijk Netwerk Valklinieken (special interest group van NVKG) en het Amsterdam UMC, locatie...
Lees meer
23
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2
Driedaagse cursus Kwaliteitsverpleeg-kundige

Driedaagse cursus Kwaliteitsverpleeg-kundige

Geaccrediteerde cursus over kwaliteitsbevordering in de ouderenzorg Tijdens deze driedaagse cursus leert u kwaliteit toepassen in uw dagelijkse...
Lees meer
34
Congres Complexe dementiezorg

Congres Complexe dementiezorg

De zorg aan ouderen met dementie is complex. De zorg wordt echter nog complexer als dementie gepaard gaat met andere bijkomende (chronische)...
Lees meer
5678

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Managers Publieke Zorg voor de Jeugd bij GGD Hollands Midden

Vacature Managers Publieke Zorg voor de Jeugd bij GGD Hollands Midden 11 november 2019

Vacature Managers Publieke Zorg voor de Jeugd bij GGD Hollands Midden

De afdeling jeugdgezondheidszorg in de GGD Hollands Midden (GGD HM) is volop in ontwikkeling en heeft een actieve rol binnen het sociaal domein van de gemeenten in onze regio. Dit vraagt een actieve aanpak binnen en buiten de organisatie, waarvoor kennis van het jeugd domein een belangrijke voorwaarde is. Omdat twee van onze gewaardeerde collega’s een nieuwe uitdaging aangaan zoeken we zo spoedig mogelijk aanvulling op het managementteam Jeugdgezondheidszorg (JGZ). 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Klantcoördinator Zorg bij Home Instead Rivierenland

Vacature Klantcoördinator Zorg bij Home Instead Rivierenland 11 september 2019

Vacature Klantcoördinator Zorg bij Home Instead Rivierenland

Ons bedrijf, Home Instead Thuisservice Rivierenland, is actief in het domein zorg en welzijn, specifiek gericht op senioren. De dienstverlening is gericht op zo lang als mogelijk vitaal, veilig en zo onafhankelijk mogelijk thuis wonen. Welzijn staat voor zorg. De klanten zijn veelal kwetsbare senioren, met één of meerdere chronische aandoeningen zoals dementie. Wij zijn werkzaam in Tiel, Buren, Culemborg, West Betuwe, West Maas en Waal, Neder Betuwe en Druten.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige bij Santé Partners

Vacature Wijkverpleegkundige bij Santé Partners 15 juli 2019

Vacature Wijkverpleegkundige bij Santé Partners

Door de kanteling van ziekenhuiszorg naar thuiszorg, is ons vak volop in beweging. Zie jij uitdaging in deze vernieuwend ontwikkelingen? Ervaar jij graag regie over jouw eigen werkzaamheden? Geniet jij van vrijheid en zelfstandigheid in jouw werk?  Dan komen we graag met jou in contact. Sante Partners; een organisatie van deze tijd, waar vitaliteit, maar ook een gezond balans is tussen werk en privé. En waar jouw ontwikkeling centraal staat. Wij bieden een uitdagend en leerzaam Verpleegkundig Leiderschapstraject aan. Voor verschillende locaties zijn wij opzoek naar nieuwe collega’s. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Klantcoördinator Zorg Home Instead Haaglanden Zuid & Oost (HBO-V)

Vacature Klantcoördinator Zorg Home Instead Haaglanden Zuid & Oost (HBO-V) 8 juli 2019

Vacature Klantcoördinator Zorg Home Instead Haaglanden Zuid & Oost (HBO-V)

Home Instead Thuisservice Haaglanden Zuid & Oost, een groeiend zorgbedrijf, heeft een vacature voor een (Wijk)verpleegkundige in de functie van Klantcoördinator Zorg voor 32-36 uur. Home Instead Thuisservice Haaglanden is actief in het domein zorg en welzijn, specifiek gericht op senioren. De dienstverlening is gericht op zo lang als mogelijk vitaal, veilig en zo onafhankelijk mogelijk thuis wonen. Welzijn staat voor zorg. De klanten zijn veelal kwetsbare senioren, met één of meerdere chronische aandoeningen zoals dementie. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Verzorgende(n) in Elst, Rheden of Dieren bij Attent Zorg en Behandeling

Vacature Verzorgende(n) in Elst, Rheden of Dieren bij Attent Zorg en Behandeling 20 december 2018

Vacature Verzorgende(n) in Elst, Rheden of Dieren bij Attent Zorg en Behandeling

Je speelt een belangrijke rol in het leven van een ander. Jouw werk doet ertoe, jíj doet ertoe. Daarom kun je zelf aangeven op welke locatie of met welke doelgroep je het liefst wilt werken. Omdat we vertrouwen in onze zorgmedewerkers hebben, krijg je direct een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De 1.200 betrokken medewerkers en 600 vrijwilligers spelen een cruciale rol bij Attent Zorg en Behandeling. De basis voor ons handelen zijn de kernwaarden: Gastvrij, Respect, Integer en Professioneel (GRIP).

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Traineeship Basisarts bij Attent Zorg en Behandeling

Vacature Traineeship Basisarts bij Attent Zorg en Behandeling 31 oktober 2018

Vacature Traineeship Basisarts bij Attent Zorg en Behandeling

Ben jij BIG-geregistreerd basisarts en twijfel je tussen de specialisatie tot huisarts of specialist ouderengeneeskunde? Of wil je jouw CV aanvullen met waardevolle ervaring in de zorg voor ouderen? Dan heeft Attent Zorg en Behandeling voor jou de oplossing! Wij bieden jou een uniek en op maat gemaakt ontwikkeltraject dat aansluit op jouw wensen en passie, zodat je kennis kunt maken met verschillende disciplines in de ouderenzorg. Op deze manier kun je bij Attent in een korte periode waardevolle ervaring opdoen in meerdere specialismen waar je de rest van je veelbelovende artsencarrière van kan profiteren! 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven