Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg

Nieuws

Philips start service voor medicatiemanagement in thuiszorg

  • 20 februari 2014
  • Weergaves: 1668
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Zorg Algemeen
Philips start service voor medicatiemanagement in thuiszorg

Philips start een medicatie management service om ouderen, mensen met een chronische aandoening en thuiszorgverpleegkundigen te ondersteunen bij beheer en gebruik van medicijnen. De nieuwe service bestaat uit een volautomatische, compacte dispenser die geladen is met gepersonaliseerde voorverpakte medicatie en die via een speciaal webbased e-health platform in verbinding staat met de thuiszorg en de apotheek. Philips zal zich in eerste instantie richten op uitrol in Nederland en België.

Correct innemen medicatie
Met de nieuwe service zet Philips in deze landen de eerste stap naar de markt van de thuis- en ouderenzorg. Door voorgeschreven medicatie op een vooraf geprogrammeerde tijd aan te bieden en erop toe te zien dat de medicijnen ook daadwerkelijk worden uitgenomen, worden het correct innemen van medicatie en de therapietrouw onder ouderen en chronisch zieken bevorderd. Dit helpt bij het behouden van een goede gezondheid en levenskwaliteit, terwijl vermijdbare ziekenhuisopnames, bijwerkingen en zorgkosten worden beperkt en thuiszorgorganisaties worden ondersteund.

Pionier in thuissituatie
"Het ondersteunen van thuiszorgorganisaties met technologische oplossingen zal steeds belangrijker worden om zorgverleners te helpen het toenemende aantal ouderen en mensen met een chronische aandoening van een goede maar ook betaalbare zorg te voorzien", licht Henk Valk, General Manager bij Philips Healthcare Benelux, toe. "Al ruim tien jaar vervult Philips een pioniersrol in de Nederlandse markt van medische oplossingen voor de thuissituatie. We proberen ons aanbod voortdurend uit te breiden met innovatieve technologieën en dienstverlening die een positieve impact hebben op het leven van patiënten, hun familieleden en zorgverleners."

ZZG Zorggroep
"Gebrekkige medicatietrouw komt relatief vaak voor en heeft zeer ingrijpende gevolgen voor de gezondheid van mensen en voor de volksgezondheid in het algemeen", stelt Dick Herfst, CEO van thuis- en ouderenzorgorganisatie ZZG zorggroep, die een initiële versie van de dienst al gebruikt. "Cliënten helpen hun medicatie correct en tijdig in te nemen is een belangrijke maar vaak tijdrovende taak voor onze verpleegkundigen. We merken dat cliënten met behulp van deze oplossing beter en zelfstandig hun medicijnen innemen, hetgeen ook voor hun familieleden een hele geruststelling is."

Ziekenhuisopnamen door verkeerd medicijngebruik
Naarmate mensen langer leven, komen ook chronische aandoeningen steeds vaker voor. Dit heeft een steeds grotere impact op het gezondheidszorgsysteem. Technologische ondersteuning voor medische zorg in de thuissituatie biedt nieuwe manieren om ouderen en chronisch zieken te helpen een onafhankelijke levensstijl te behouden, en om de kosten voor de behandeling van hun aandoeningen te verminderen. Een belangrijke uitdaging is om ervoor te zorgen dat mensen hun medicatie correct innemen. Uit onderzoek is gebleken dat circa 50% van de medicatie voor chronische aandoeningen niet volgens recept wordt ingenomen[1]. Gebrekkige medicatietrouw kan ingrijpende gevolgen hebben voor de gezondheid van patiënten.Elk jaar zijn er in Nederland 19.000 potentieel vermijdbare ziekenhuisopnames van oudere mensen die hun medicatie niet naar behoren hebben ingenomen, hetgeen op jaarbasis een extra financiële last van EUR 85 miljoen met zich meebrengt[2].

Samenwerking
De medicatie management service die Philips in de Benelux uitrolt, wijkt af van de medicatie dispensing oplossing die Philips op de Amerikaanse markt aanbiedt. Onder meer omdat hij gebruik maakt van in Nederland gestandaardiseerde en veelgebruikte medicijnrollen. Om de oplossing in Nederland op de markt te brengen, werkt Philips samen met aanbieder van farmaceutische telezorg Innospense - die initiëel de geïntegreerde medicatie management service heeft ontwikkeld - en met Focus Cura, een organisatie die zorginstellingen ondersteunt bij het implementeren van zorginnovatie. Door samen te werken met apotheken zorgt Philips ervoor dat de intelligente dispenser bij de patiënt thuis automatisch altijd is voorzien van de juiste voorgeschreven innametijden van de medicijnen.

[1] Closing the Quality Gap Series: Medication Adherence Interventions: Comparative Effectiveness Hospitals Admissions
[2] Related to Medication (HARM study), Division of Pharmacoepidemiology & Pharmacotherapy, Utrecht Institute for Pharmaceutical Sciences, 2006

Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Zorg Algemeen
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

x

Agenda Zorg

«juli 2020»
madiwodovrzazo
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacatures Verpleegkundig Specialisten mobiele zorg bij RAV Hollands Midden

Vacatures Verpleegkundig Specialisten mobiele zorg bij RAV Hollands Midden 6 juli 2020

Vacatures Verpleegkundig Specialisten mobiele zorg bij RAV Hollands Midden

Ben jij als Ambulanceverpleegkundige op zoek naar een functie met veel zelfstandigheid, afwisseling en mobiliteit? Dan zoeken wij jou!

Door de toename van complexe zorgvragen van kwetsbare patiëntengroepen verandert de vraag naar ambulancezorg. En dat vraagt om nieuwe inventieve oplossingen. Zo ontwikkelen we een Zorgcoördinatiecentrum (ZCC) waarin meldingen worden getrieerd door een multidisciplinair team van zorgverleners en wordt aansluitend een inzetbehoefte bepaald.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Manager jeugdgezondheidszorg bij GGD Amsterdam

Vacature Manager jeugdgezondheidszorg bij GGD Amsterdam 31 mei 2020

Vacature Manager jeugdgezondheidszorg bij GGD Amsterdam

De Jeugdgezondheidszorg maakt in Amsterdam onderdeel uit van de Ouder-en Kindteams. In de Amstelland-gemeenten werkt Jeugdgezondheidszorg samen met de sociale teams jeugd. Er werken bij de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD ca 450 enthousiaste medewerkers, met name artsen, verpleegkundigen en doktersassistenten. JGZ maakt onderdeel uit van de GGD Amsterdam, er werken in totaal ca 1400 medewerkers.

 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas 23 december 2019

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Dordrecht, wijkverpleging vol aandacht en afwisseling

Rivas is een unieke organisatie voor ketenzorg. Met onderdelen als het Beatrixziekenhuis, .Begeleiding & therapie, wijkverpleging, wonen met zorg, jeugdgezondheidszorg en andere delen. Dagelijks staan meer dan 4.500 gemotiveerde professionals en vrijwilligers klaar. In de regio van Gorinchem, Dordrecht, Hardinxveld, Lexmond, Sliedrecht en Alblasserwaard. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven