Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg

Nieuws

Juridische aansprakelijkheid in wijkteams onderbelicht (blog Cecile van Houdt)

  • 5 januari 2014
  • Weergaves: 3917
  • 2 Reactie

Lees meer in: Nieuws Jeugd Algemeen, Nieuws Zorg Algemeen
Juridische aansprakelijkheid in wijkteams onderbelicht (blog Cecile van Houdt)

In heel Nederland werken gemeentes experimenteel met teams die onder de benaming generalistenteams, basisteams, (sociaal) wijkteam, enz. worden weggezet. Hier gebruik ik de naam ‘wijkteam’. In dit wijkteam werken medewerkers uit verschillende sectoren: de jeugdzorg, jeugd-ggz, jeugd-lvb, maatschappelijk werk, enz. Afhankelijk van de gekozen gemeentelijke strategie zijn er al dan niet medewerkers Wmo, schuldhulpverlening, Werk en inkomen aan toegevoegd. De juridische aspecten van deze wijkteams blijven tot dusver sterk onderbelicht. Wie is er verantwoordelijk, ook als het fout gaat?

Dan laat ik de gegevensuitwisseling tussen de verschillende sectoren buiten beschouwing. Dit probleem is nog niet opgelost, maar krijgt inmiddels wel voldoende aandacht. Zie hiervoor de vragen van bijna alle politieke partijen in de Eerste Kamer (verslag 23 december 2013) en onder meer de bijdrage van dr. I. Weijers in het Nederlands Juristenblad van 22-11-2013.

Drie varianten
Mijn zorgen betreffen het regelen van de juridische verantwoordelijkheid/aansprakelijkheid bij het werken in een wijkteam. Voor de opzet van wijkteams zijn er drie varianten:

  1. de gemeente wordt verantwoordelijk;
  2. de opdracht tot het vormen van sociale wijkteams wordt door de gemeente gegeven aan aanbieders die samen sociale wijkteams vorm kunnen geven of
  3. de gemeente en aanbieders doen het samen door de medewerkers in dienst te houden bij de aanbieders maar laten aansturen door een gemeenteambtenaar.

Ella Kalsbeek sprak in haar artikel op een blog van Kennisnet Jeugd van 20 augustus 2013 haar verbazing uit over het feit dat gemeentes steeds vaker kiezen voor de derde variant. Ik deel deze verbazing en merk dat er in de afgelopen maanden helaas geen andere tendens is te zien.

Wie stuurt aan? Wie is verantwoordelijk?
Gemeentes vragen, vooruitlopend op de invoering van de Jeugdwet, van de (jeugd)zorgorganisaties of zij medewerkers willen leveren voor de wijkteams. De juridische vorm hiervoor is ‘detachering’, maar deze medewerkers worden niet gedetacheerd, want die verantwoordelijkheid wil de gemeente niet. De gemeente moet dan optreden als ware het de werkgever en er is dan mogelijk ook sprake van een btw opslag. De medewerkers worden in de praktijk ‘uitgeleend’ of krijgen alleen een andere werkplek. Maar: zij werken wel onder aansturing van een ‘teamleider’ van de gemeente, want de gemeente moet wel kunnen sturen gezien de (budgettaire) verantwoordelijkheid. De moederorganisatie waar de medewerker in dienst is, blijft echter verantwoordelijk. Deze moederorganisatie draagt de werkgeversverantwoordelijkheid, de verantwoordelijkheid voor het leveren van verantwoorde zorg en voor een verantwoorde werktoedeling. Tenminste, dat is wat de meeste gemeentes willen.

Het wijkteam bepaalt, vaak na een gezamenlijke casusbespreking, de toegang tot (jeugd)hulp, levert ambulante hulp en zorgt voor opschaling indien nodig. Maar waar kan een cliënt naar toe als het niet goed gaat? Wie is er verantwoordelijk: de gemeente, de (jeugd)medewerker die de contacten met de cliënt heeft, de moederorganisatie? En welke moederorganisatie dan, als het een teambesluit is geweest om bijv. de hulp niet op te schalen?

BTW
Slechts een enkele gemeente werkt met gedetacheerde werknemers van (jeugd)zorgorganisaties, meestal aangehaakt bij het CJG (variant 1). Ondanks de duidelijke juridische vorm zijn de btw-regels niet eenduidig en is het voor de moederorganisaties de vraag wat het detacheren van medewerkers op den duur oplevert. In hun doelstelling staat in de regel niet ‘het optreden als uitzendbureau’.

Vanuit mijn werk als jurist bij een holding waar verschillende jeugdzorginstellingen onder vallen, ben ik betrokken bij de opzet van diverse wijkteams, die in de regel kiezen voor variant 3. Kent iemand voorbeelden waar de inrichting van een wijkteam juridisch wel goed is geregeld, bijvoorbeeld doordat (jeugd)zorgaanbieders gezamenlijk een juridische entiteit hebben opgericht (coöperatie?) waarin zij gezamenlijk het wijkteam vorm geven of andere vormen van variant 2?

Auteur
Dit blog verscheen eerder op LinkedIn en Kennisnet Jeugd
Cecile van Houdt
Secretaris Raad van Bestuur (Jeugdzorg), Concern Jurist CONRISQ Groep
LinkedIn profiel

Link
Blog Ella Kalsbeek op Kennisnet Jeugd "Wie wordt verantwoordelijk voor de sociale wijkteams?"


Afdrukken Terug

2 reacties op artikel "Juridische aansprakelijkheid in wijkteams onderbelicht (blog Cecile van Houdt)"

6-1-2014 09:54

Kan hierover wel wat inbrengen. Van de jeugdzorg is bekend dat de medewerkers niet aan waarheidsvinding doen. Ook is van de jeugdzorg bekend dat minderjarigen onder toezicht van de jeugdzorg tot vier keer meer misbruikt worden. Verwijs naar het rapport van de Commissie Samson en het recente rapport van de Kinderombudsman (Is Zorg Gegrond). Het feit dat de jeugdzorg niet aan waarheidsvinding doet is volledig in strijd met de Wet Op De Jeugdzorg. Artikel 2J WJZ eist waarheidsvinding. Bovendien zijn procedures in de jeugdzorg met gesloten deuren; worden beschikkingen van rechters zonder betekenen door een deurwaarder geëxecuteerd; bedreigen jeugdzorg medewerkers ouders, en meer. Jeugdzorg is monopolist.

De jeugdzorg wordt gezien als een vorm van kinderhandel, een criminele organisatie. Er wordt werk gemaakt van de strafvervolging. Dit houdt in dat iedereen die met hen samenwerkt besmet wordt met de criminele predispositie van de jeugdzorg. Advies is: hou op met de jeugdzorg, het deugt niet en met de transitie wordt het niet beter. Eerst moeten de betrokkenen leren de Wet op de Jeugdzorg uit te voeren zoals de wetgever dat bedoeld heeft Meer info

http://goedenieuws.nl/vandaag/strafzaak-tegen-bureaus-jeugdzorg


7-1-2014 09:28

Voor zover ik weet was Rotterdam bezig een eigen juridische entiteit op te richten, een onafhankelijke CJG eigenlijk. Wellicht is daar meer informatie beschikbaar?

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

x

Agenda Zorg

«augustus 2020»
madiwodovrzazo
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
3112
Congres “Wilsonbekwaamheid” op 2 september 2020

Congres “Wilsonbekwaamheid” op 2 september 2020

Als je wilsonbekwaam bent word je vertegenwoordigd door familie of krijg je een mentor toegewezen. Deze vertegenwoordigers zijn er om te...
Lees meer
3456

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacatures Verpleegkundig Specialisten mobiele zorg bij RAV Hollands Midden

Vacatures Verpleegkundig Specialisten mobiele zorg bij RAV Hollands Midden 6 juli 2020

Vacatures Verpleegkundig Specialisten mobiele zorg bij RAV Hollands Midden

RAV HM werft Verpleegkundige Specialisten maar ook Physician assistants voor deze functie.

Ben jij als Ambulanceverpleegkundige op zoek naar een functie met veel zelfstandigheid, afwisseling en mobiliteit? Dan zoeken wij jou!

Door de toename van complexe zorgvragen van kwetsbare patiëntengroepen verandert de vraag naar ambulancezorg. En dat vraagt om nieuwe inventieve oplossingen. Zo ontwikkelen we een Zorgcoördinatiecentrum (ZCC) waarin meldingen worden getrieerd door een multidisciplinair team van zorgverleners en wordt aansluitend een inzetbehoefte bepaald.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Manager jeugdgezondheidszorg bij GGD Amsterdam

Vacature Manager jeugdgezondheidszorg bij GGD Amsterdam 31 mei 2020

Vacature Manager jeugdgezondheidszorg bij GGD Amsterdam

De Jeugdgezondheidszorg maakt in Amsterdam onderdeel uit van de Ouder-en Kindteams. In de Amstelland-gemeenten werkt Jeugdgezondheidszorg samen met de sociale teams jeugd. Er werken bij de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD ca 450 enthousiaste medewerkers, met name artsen, verpleegkundigen en doktersassistenten. JGZ maakt onderdeel uit van de GGD Amsterdam, er werken in totaal ca 1400 medewerkers.

 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas 23 december 2019

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Dordrecht, wijkverpleging vol aandacht en afwisseling

Rivas is een unieke organisatie voor ketenzorg. Met onderdelen als het Beatrixziekenhuis, .Begeleiding & therapie, wijkverpleging, wonen met zorg, jeugdgezondheidszorg en andere delen. Dagelijks staan meer dan 4.500 gemotiveerde professionals en vrijwilligers klaar. In de regio van Gorinchem, Dordrecht, Hardinxveld, Lexmond, Sliedrecht en Alblasserwaard. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven