Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg

Nieuws

Zorgkantoor geeft één miljoen voor innovatie ouderenzorg in Zuid-Limburg

  • 10 februari 2014
  • Weergaves: 1351
  • 1 Reactie

Lees meer in: Nieuws Zorg Algemeen
Zorgkantoor geeft één miljoen voor innovatie ouderenzorg in Zuid-Limburg

Het Zorgkantoor (de AWBZ uitvoeringsinstantie) heeft één miljoen euro beschikbaar gesteld aan de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg voor innovatie in de zorg voor thuiswonende ouderen en ouderen in verpleeghuizen. Het innovatiegeld wordt gebruik om projecten te kunnen uitvoeren om de zorg voor ouderen in kwetsbare situaties te versterken. De projecten zijn gericht op betere aansluiting van zorg bij de wens van ouderen om zo lang mogelijk de regie over hun leven en dagelijkse activiteiten te houden en worden uitgerold bij zeven Limburgse zorginstellingen die samen met de kennisinstituten Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool verenigd zijn in de Academische Werkplaats Ouderenzorg. Vanuit deze krachtige samenwerking is het innovatieproject aangevraagd en toegekend. Dit jaar wordt de basis gelegd voor de ontwikkeling van innovaties, die in de jaren 2015-2018 worden doorontwikkeld en uitgerold.

Bewegen, zelfredzaamheid, vrijheidsbeperking en technologie zijn de innovatie thema’s
Belangrijk uitgangspunt is dat de toekomstige zorg beter gaat aansluiten bij de wens van ouderen om zo lang mogelijk de regie over hun leven en dagelijkse activiteiten te houden. Ook moeten innovaties bijdragen aan een ‘zachte landing’ van de ingrijpende maatregelen in de langdurige zorg. Daarom zijn binnen het innovatieproject vier speerpunten benoemd: 1) stimuleren van bewegen, 2) zelfredzaamheid en ‘mantelzorg nieuwe stijl’, 3) preventie van vrijheidsbeperking thuis en 4)  technologische en sociale innovaties. Het leren afstappen van het traditionele zorgmodel is bij deze initiatieven van groot belang. Een aanpak ontwikkelen voor het activeren van restcapaciteiten van ouderen (op het terrein van bewegen en zelfredzaamheid) of het vervullen van een sleutelrol door mantelzorgers zijn belangrijke uitdagingen. Alle initiatieven binnen het project sluiten aan bij lopende activiteiten van de werkplaats en bouwen voort op resultaten van onderzoek en ontwikkelingen. In het veld worden al zorginnovaties ingezet, zoals slimme hulpmiddelen en nieuwe werkwijzen, bijvoorbeeld een beweegtuin voor ouderen of de inzet van i-Pads in de thuiszorg. Door de toekenning van het innovatieproject is het mogelijk om de innovaties verder te ontwikkelen en gereed te maken om in de praktijk uit te testen. In de komende jaren wordt gekeken naar de werkzaamheid van de innovaties die daarna breed worden uitgerold. De bedoeling is dat daarvoor jaarlijks een vergelijkbare subsidie door het zorgkantoor beschikbaar wordt gesteld.

Uniek platform ouderenzorg in Zuid-Limburg maakt innovatie mogelijk
Alle initiatieven binnen het innovatieproject worden uitgevoerd vanuit de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg, bestaande uit de zorgorganisaties Meander Groep Zuid-Limburg, Sevagram, Envida (voorheen Vivre en Groene Kruis Domicura), Cicero Zorggroep, Orbis Medisch en Zorgconcern, Mosae Zorggroep en Vivantes en de kennisinstituten Universiteit Maastricht en Zuyd Hogeschool. In de Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid-Limburg werken zorgverleners, managers in de zorg, bestuurders, opleiders en onderzoekers samen. De werkplaats vormt een optimale infrastructuur voor het delen van praktische ervaringen en wetenschappelijke kennis. In deze unieke opzet met multidisciplinaire samenwerking en duo-aanstellingen zijn kruisbestuivingen mogelijk waardoor ruimte ontstaat voor innovatie. Met deze werkwijze loopt Zuid-Limburg (inter)nationaal voorop. De toekenning van de innovatiemiddelen aan de Academische Werkplaats Ouderenzorg wordt dan ook gezien als een erkenning van de samenwerking tussen kennisinstellingen en zorginstellingen en van hun maatschappelijke ondernemerschap.

Academische Werkplaats
De Academische Werkplaats Ouderenzorg Zuid Limburg is een formele en langdurige samenwerking tussen praktijk, onderzoek, beleid en opleidingen door MeanderGroep, Sevagram, Vivre, Orbis en Cicero, Zuyd Hogeschool, Universiteit Maastricht.

Meer informatie is te vinden op de website www.academischewerkplaatsouderenzorg.nl

Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Zorg Algemeen
Tags:

1 reacties op artikel "Zorgkantoor geeft één miljoen voor innovatie ouderenzorg in Zuid-Limburg"

20-2-2014 20:09

De samenwerkingspartner Vivre is inmiddels gefuseerd met GroenekruisDomicura en heet nu Envida!

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

x

Agenda Zorg

«februari 2020»
madiwodovrzazo
27282930
Fragiele Ouderen Thuis. Wie heeft wat te doen?

Fragiele Ouderen Thuis. Wie heeft wat te doen?

Ouderen blijven zo lang mogelijk thuis wonen. Uit eigen wil en omdat dit van beleidswege aangemoedigd wordt. De ontwikkeling stelt nieuwe,...
Lees meer
3112
3456789
10111213
Congres: Overprikkeling

Congres: Overprikkeling

Overprikkeling…een veel voorkomend probleem binnen onze maatschappij. Het begrip wordt vandaag de dag veel gebruikt door artsen,...
Lees meer
141516
17181920212223
2425262728291
2345678

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Teamleiders bij De Gelderhorst

Vacature Teamleiders bij De Gelderhorst 31 januari 2020

Vacature Teamleiders bij De Gelderhorst

De Gelderhorst in Ede (Gld) is het enige centrum voor oudere doven in Nederland. We zijn een financieel gezonde organisatie met 200 medewerkers (ca. 110 fte). Voor oudere doven voelt verhuizen naar De Gelderhorst als thuiskomen. Ze leven vaak geïsoleerd in de horende wereld. In De Gelderhorst worden ze weer begrepen en jij helpt mee ze een thuis te geven. Welkom in de dovenwereld!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas 23 december 2019

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Dordrecht, wijkverpleging vol aandacht en afwisseling

Rivas is een unieke organisatie voor ketenzorg. Met onderdelen als het Beatrixziekenhuis, .Begeleiding & therapie, wijkverpleging, wonen met zorg, jeugdgezondheidszorg en andere delen. Dagelijks staan meer dan 4.500 gemotiveerde professionals en vrijwilligers klaar. In de regio van Gorinchem, Dordrecht, Hardinxveld, Lexmond, Sliedrecht en Alblasserwaard. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven