Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg

Nieuws

Drie pilots over inkoop wijkverpleging bij voorkeursaanbieder

  • 13 augustus 2015
  • Weergaves: 1432
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Zorg Algemeen
Drie pilots over inkoop wijkverpleging bij voorkeursaanbieder

Sinds januari dit jaar wordt de wijkverpleging gefinancierd vanuit de zorgverzekeringswet; voorheen was dat de AWBZ. Zorgverzekeraar Zilveren Kruis start drie pilots om te kijken, hoe het beste de wijkverpleegkundige zorg ingekocht en georganiseerd kan worden. Daarvoor heeft Zilveren Kruis per wijk één wijkverpleegkundige organisatie geselecteerd als voorkeursaanbieder. Deze proef gaat op 1 januari 2016 van start in de gemeenten Utrecht, in Zwolle en in Hardenberg en Ommen. Brancheorganisatie ActiZ volgt dit nauwlettend en let op mogelijke risico’s voor cliënten en zorgaanbieders.

Drie jaar en wijkbudget
Zilveren Kruis ziet dat het voor wijkverpleegkundige organisaties niet eenvoudig is om echt passende wijkzorg te leveren. In een wijk zijn vaak meerdere aanbieders actief. Door per wijk één zorgaanbieder voor de wijkverpleging aan te wijzen, ontstaat er één herkenbaar wijkverpleegkundig aanspreekpunt in de wijk. De wijkverpleegkundige kan zo veel beter en efficiënter de zorg voor de patiënt afstemmen met de huisarts, apotheek, het ziekenhuis en het sociale wijkteam. Dat is goed voor onze verzekerden. Keuzevrijheid vinden we belangrijk. Onze verzekerden kunnen zonder bijbetaling ook terecht bij een andere gecontracteerde zorgaanbieder. Zilveren Kruis biedt de voorkeursaanbieders een contract aan van drie jaar met een wijkbudget.  Hiermee wordt het aantrekkelijker om te investeren in innovatie en preventie in de wijk.

Gunning
In de pilotgemeenten hebben in totaal 27 zorgaanbieders deelgenomen aan de inkoopprocedure Zorg in de Wijk. Zilveren Kruis heeft bij de beoordeling van de inschrijvingen gekeken naar de kwaliteit, de bekendheid met de wijk, het plan van aanpak en de prijs. Ook de beoordeling van huisartsen, ziekenhuizen en de wijkteams van de gemeente speelde een belangrijke rol. In 85 procent van de percelen is een aanbieder geselecteerd uit de top 3 van de huisartsen, ziekenhuizen en wijkteams.
De volgende 9 aanbieders krijgen een voorkeurscontract:

  • in Utrecht: Buurtzorg, Careyn, AxionContinu en Leven & Zorg;
  • in Zwolle: Buurtzorg, Icare, Carinova, IJsselheem en Zonnehuisgroep IJssel Vecht;
  • in Ommen en Hardenberg: Buurtzorg, Carinova en Beter Thuis Wonen.

Dit is een voorlopige contractering. Als er geen bezwaren worden ingediend, wordt de contractering op 31 augustus definitief.

ActiZ
ActiZ riep bij de ontwikkeling van een nieuw bekostigingsmodel al op om proeftuinen in te richten. Dit omdat de branche de afspraken over de zorginkoop graag met een beproefd model maakt wat in de praktijk zijn waarde heeft bewezen. Keuzevrijheid voor de cliënt, kwaliteit van zorg, kostendekkende tarieven en lage administratieve lasten zijn wat ActiZ betreft hier de belangrijkste onderdelen van.

Uitgangspunten
Uitgangspunten van ieder bekostigingsmodel moeten volgens ActiZ zijn:

  • De cliënt staat centraal en heeft optimale keuzevrijheid bij wie hij zijn zorg betrekt.
  • Kwaliteit is de basis voor zorginkoop; gericht op gezondheidswinst en kwaliteit van leven. ActiZ vindt het belangrijk dat er op korte termijn kwaliteitsstandaarden voor wijkverpleegkundige zorg komen. Daarbij mag de aandacht niet alleen uitgaan naar het niveau van de wijkverpleegkundige. Ook moet duidelijk zijn wat de cliënt mag verwachten van specialistische zorg, zoals bijvoorbeeld palliatief terminale thuiszorg.
  • De tarieven voor de wijkverpleging zijn kostendekkend. Dat betekent dat ook investeringen in de wijkverpleging, de beschikbaarheid van een basisinfrastructuur, zoals 24-uurs bereikbaarheid, en het bieden van onplanbare zorg kostendekkend moeten zijn.
  • Administratieve lasten zijn zoveel mogelijk geminimaliseerd. Een nieuw bekostigings- of inkoopmodel verhoogt de administratieve druk in ieder geval niet.

Risico van prijsdumping
Een risico dat ActiZ ziet bij dit model is die van ‘prijsdumping’. Door de invoering van de aanbesteding voor de huishoudelijke hulp in de Wmo in 2007 zagen een aantal zorgorganisaties zich gedwongen om hun zorg soms ver onder de kostprijs aan te bieden om hun cliënten niet in de steek te laten. Het is van belang dat die prijzenslag voorkomen gaat worden in de wijkverpleging, omdat dit ten koste gaat van de kwaliteit en daarmee van de cliënt.

Afdrukken Terug

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

x

Agenda Zorg

«juli 2020»
madiwodovrzazo
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Manager jeugdgezondheidszorg bij GGD Amsterdam

Vacature Manager jeugdgezondheidszorg bij GGD Amsterdam 31 mei 2020

Vacature Manager jeugdgezondheidszorg bij GGD Amsterdam

De Jeugdgezondheidszorg maakt in Amsterdam onderdeel uit van de Ouder-en Kindteams. In de Amstelland-gemeenten werkt Jeugdgezondheidszorg samen met de sociale teams jeugd. Er werken bij de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD ca 450 enthousiaste medewerkers, met name artsen, verpleegkundigen en doktersassistenten. JGZ maakt onderdeel uit van de GGD Amsterdam, er werken in totaal ca 1400 medewerkers.

 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas 23 december 2019

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Dordrecht, wijkverpleging vol aandacht en afwisseling

Rivas is een unieke organisatie voor ketenzorg. Met onderdelen als het Beatrixziekenhuis, .Begeleiding & therapie, wijkverpleging, wonen met zorg, jeugdgezondheidszorg en andere delen. Dagelijks staan meer dan 4.500 gemotiveerde professionals en vrijwilligers klaar. In de regio van Gorinchem, Dordrecht, Hardinxveld, Lexmond, Sliedrecht en Alblasserwaard. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven