Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg

Nieuws

Leidraad voor de goede samenstelling teams verpleeghuizen in de maak

  • 11 februari 2015
  • Weergaves: 1668
  • 5 Reactie

Lees meer in: Nieuws Zorg Algemeen
Leidraad voor de goede samenstelling teams verpleeghuizen in de maak

In samenwerking met het Zorginstituut, Verenso (specialisten ouderengeneeskunde) en werkgeversorganisaties ActiZ en BTN gaat V&VN werken aan een leidraad voor een optimale samenstelling van teams in verpleeghuizen. Dat is een van de speerpunten in het vandaag door staatssecretaris Van Rijn (VWS) gepresenteerde Plan van Aanpak Kwaliteit Verpleeghuizen. De leidraad Verantwoorde Personeelssamenstelling is op 1 januari 2016 klaar. Het Zorginstituut komt voor 1 maart met een plan van aanpak om tot de leidraad te komen.

Diversiteit
V&VN directeur Helma Zijlstra waarschuwt wel voor het opleggen van strenge, vaste normen. "Dat hebben we al gehad maar het werkte niet. Het gaat om en optimale mix van medewerkers – verzorgenden, hbo- en mbo-opgeleide verpleegkundigen en verpleegkundig specialisten ouderenzorg. Dat verschilt per locatie van een instelling, en per afdeling."

Planning
De leidraad Verantwoorde Personeelssamenstelling is op 1 januari 2016 klaar. Het Zorginstituut komt voor 1 maart met een plan van aanpak om tot de leidraad te komen. De V&VN proeftuinen ouderenzorg gaan waardevolle informatie bieden bij de ontwikkeling van de leidraad. Evenals de zorgaanbieders die bekend staan als ‘best practice’. Doelmatigheid is nadrukkelijk onderdeel van de taakopdracht.

Meer informatie: plan Kwaliteit Verpleeghuizen VWS
Kwaliteit door de ogen van de bewoner, de deur wagenwijd open voor mantelzorgers, trotse zorgverleners en ruim baan voor goede verpleeghuizen met ambitie. Dat heeft staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) voor ogen met zijn Plan van Aanpak Kwaliteit Verpleeghuizen. In verpleeghuizen past de kennis, vaardigheden en beschikbaarheid van medewerkers soms niet (meer) bij de zorgbehoefte van (toekomstige) cliënten. Daarom maakt het ministerie van VWS samen met het ministerie van OCW een plan om de aansluiting van schoolbank naar verpleeghuis beter te laten verlopen. Voor een evenwichtige mix van nieuw en ervaren personeel komt de staatssecretaris met een leidraad voor een goede samenstelling van personeel.

Download

Bekijk het Plan van aanpak kwaliteit verpleeghuizen (pdf)

Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Zorg Algemeen
Tags:

5 reacties op artikel "Leidraad voor de goede samenstelling teams verpleeghuizen in de maak"

11-2-2015 21:59

als je nou werkelijk een omwenteling wil maken stop dan het verpleeghuis niet voller met nog weer hoger opgeleide verpleegkundigen en verzorgenden maar zorg voor een evenwicht met welzijnswerkers zodat die ook de zelfredzaamheid en mantelzorg in evenwicht kunnen brengen


15-2-2015 00:38

Tip; geef de nieuwe clientadviseurs een adviserende rol naar de Raad van Toezicht, Raad van Bestuur en e.v.t. de Cliëntenraad. Zij beschikken over relevante informatie die kan leiden naar verbetering op de werkvloer ( in algemene termen ).


16-2-2015 10:53

Zorg dat er voldoende welzijnsmedewerkers aanwezig zijn, die zijn belangrijk om de kwaliteit aan zorg en welzijn op de kaart te brengen. En geef deze een gelijkwaardige positie in de zorg, respecteer hun kwaliteiten en vakgebied en ondersteun ze met een leidinggevende met de juiste diploma's en kennis


17-2-2015 19:27

Goede kwaliteit, door de ogen van de cliënt/bewoner, betekent zorg die de kansen op leef plezier zo groot mogelijk maakt. De cliënt centraal, wie bent u, wat vindt u belangrijk en wat wilt u als persoon nog doen?

Dan is er buiten de medische zorg veel meer aandacht voor het welbevinden nodig, en dus ook behoefte aan de competenties om dit te kunnen zien en doen. Om dit te bereiken zal er op de locatie een goede samenwerking tussen verschillende professionals, vrijwilligers en mantelzorgers moeten zijn, waarin iedereen en elke discipline belangrijk en waardevol is. Als dit lukt wordt er goede zorg geleverd!


17-2-2015 19:46

Ik sluit me helemaal aan bij Gerdie Receveur !

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

x

Agenda Zorg

«april 2020»
madiwodovrzazo
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Teamleiders bij De Gelderhorst

Vacature Teamleiders bij De Gelderhorst 31 januari 2020

Vacature Teamleiders bij De Gelderhorst

De Gelderhorst in Ede (Gld) is het enige centrum voor oudere doven in Nederland. We zijn een financieel gezonde organisatie met 200 medewerkers (ca. 110 fte). Voor oudere doven voelt verhuizen naar De Gelderhorst als thuiskomen. Ze leven vaak geïsoleerd in de horende wereld. In De Gelderhorst worden ze weer begrepen en jij helpt mee ze een thuis te geven. Welkom in de dovenwereld!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas 23 december 2019

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Dordrecht, wijkverpleging vol aandacht en afwisseling

Rivas is een unieke organisatie voor ketenzorg. Met onderdelen als het Beatrixziekenhuis, .Begeleiding & therapie, wijkverpleging, wonen met zorg, jeugdgezondheidszorg en andere delen. Dagelijks staan meer dan 4.500 gemotiveerde professionals en vrijwilligers klaar. In de regio van Gorinchem, Dordrecht, Hardinxveld, Lexmond, Sliedrecht en Alblasserwaard. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven