Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg

Nieuws

De Informatiebron voor LVW van Captise augustus 2014

  • 9 oktober 2014
  • Weergaves: 976
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Zorg Algemeen
De Informatiebron voor LVW van Captise augustus 2014

In TLVW, het tijdschrift van de vereniging voor 1elijnsverpleegkundigen V&VN, verzorgt Captise, onderdeel Mediatheek, steeds een rubriek "De Informatiebron". Een selectie en korte bespreking van boeken, rapporten, websites en andere bronnen, die relevant zijn voor LVW-lezers. We plaatsen de Informatiebron (met enige vertraging) ook in het VVT-portaal en captise.nl. Tijdschrift LVW verschijnt vier maal per jaar. Leden van V&VN Eerstelijn ontvangen het tijdschrift gratis.

De Informatiebron augustus 2014
Deze rubriek komt tot stand in samenwerking met Captise Informatie en Mediatheek . Voor informatie over diensten en abonnementen tel. 0182-302460 of informatie@captise.nl  Captise verzorgt ook de werving en selectie voor zorgprofessionals in de (thuis)zorg www.captise.nl

Samenwerking Kraamzorg-Jeugdgezondheidszorg
Het doel van het Landelijk Ondersteuningsplan Samenwerking Kraamzorg – Jeugdgezondheidszorg  is het ondersteunen van kraamzorg- en JGZ organisaties bij het sluiten van de keten van zorg voor kinderen en gezinnen die aandacht nodig (blijven) hebben. Allereerst wordt met cijfers aangetoond dat heel veel al goed gaat. De verbeterpunten in het rapport liggen met name op het gebied van samenwerking en de wijze en verantwoordelijkheid van overdracht. Om verbetering te realiseren wordt een plan van aanpak gegeven met daarnaast tips en adviezen.
Stap voor stap : Samenwerking Kraamzorg – JGZ . – Bunnik : Actiz etc., 2014 
Te downloaden via o.a. www.actiz.nl

Evaluatie prenatale huisbezoeken
Een praktische invulling van zwangerschapsbegeleiding zijn de prenatale huisbezoeken JGZ.  Het concept van JGZ-huisbezoeken vroeg in de zwangerschap staat in Nederland nog in de kinderschoenen. Deze rapportage doet verslag van de evaluatie van dit aanbod van Yunio en De Zorgboog. De resultaten en aanbevelingen kunnen worden benut door andere JGZorganisaties in het land.
Evaluatie prenatale huisbezoeken JGZ / Remy Vink e.a. – Leiden : TNO, 2013
Te downloaden via www.tno.nl

Beslissen over hulp door ouders, jeugdige en de jeugd- en gezinsgeneralist
Op veel plaatsen in het land wordt geëxperimenteerd met werkwijzen voor het beslissen over passende hulp door generalisten en specialisten. In het toekomstige jeugdstelsel zouden generalistische jeugd- en gezinswerkers het merendeel van de vragen en problemen rond opvoeding en ontwikkeling van jeugdigen – in dialoog met de klant - moeten kunnen oppakken. Deze notitie geeft o.a. aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden inzicht in de mogelijkheden en welke kennis, vaardigheden en eventueel hulpmiddelen hij daarvoor nodig heeft.
Beslissen over hulp door ouders, jeugdige en de jeugd- en gezinsgeneralist / Cora Bartelink . – Utrecht : NJI, 2014    
Te downloaden via www.nji.nl

Taalvaardigheid
Op de site van Boekstart.nl staan vele tips die je o.a. in de voorlichting kunt gebruiken voor leesstimulering. Eén van de titels is “Voorlezen aan jonge kinderen van 0 – 4 jaar : hoe doe je dat”. Per leeftijdscategorie krijg je eerst een inleidend stukje met uitleg en tips, hierna volgen er een aantal boekentips voor de desbetreffende leeftijd.
Te vinden op www.boekstart.nl

Landelijk onderzoek sociale wijkteams
Naast de talrijke deelonderzoeken die zijn verschenen wordt in dit rapport een breed beeld gegeven m.b.t. de aantallen, de ambities, de scholing en tal van andere onderwerpen. Dus nu niet een inhoudelijke kwalificatie maar de stand van zaken op dit moment. Het rapport bevat tevens  een hele reeks aanbevelingen en waarschuwingen.
Landelijk onderzoek sociale wijkteams . – Leiderdorp : Vraagwijzer, 2014
Te downloaden via www.vraagwijzer.nl

Handreiking ‘Comfortabel wonen met dementie’
Een toenemend aantal mensen met dementie moet en wil zolang mogelijk thuis blijven wonen . Om dit te realiseren geeft deze handreiking  suggesties voor aanpassingen in en om de woning van mensen in een vroeg stadium van dementie. Daarbij gaat het vaak om relatief kleine ingrepen die net iets meer comfort geven of voorkomen dat er problemen ontstaan. Deze handreiking is vooral bedoeld als wegwijzer voor familieleden van mensen met dementie. Daarnaast zijn de suggesties goed bruikbaar voor de zorg- en welzijnswerkers die deze familieleden ondersteunen en begeleiden.
Handreiking ‘Comfortabel wonen met dementie’ . – Den Haag : Platform31, 2014
Te downloaden via www.platform31.nl

Zelfredzaamheid
Voor de zorgvrager die handen en voeten wil geven aan het begrip zelfredzaamheid is er nu de brochure “Zo zelfredzaam” beschikbaar. Allereerst wordt er een duidelijk beeld geschetst wat zelfredzaamheid betekent voor cliënt en zorggever. Daarnaast worden verschillende meetinstrumenten van zelfredzaamheid gepresenteerd en geanalyseerd en komen verschillende praktijkervaringen aan bod.
Zo zelfredzaam : Een overzicht van instrumenten voor het meten van zelfredzaamheid . – Utrecht : Vilans, 2014  
Te downloaden via www.vilans.nl

Praktijkprofiel ’Tijd voor zorg, zorg voor tijd’
In deze brochure wordt beschreven  welke competenties en vaardigheden in de zorg nodig zijn, als het gaat om goed omgaan met tijd in de zorg. Daarbij wordt met  behulp van visie en voorbeelden getoond hoe professionals in de zorg hun eigen invloed benutten om beter af te stemmen op het tijdsritme van cliënten. Het uiteindelijke doel is zorgprofessionals in de langdurende zorg te ondersteunen bij het hanteren van schaarsteproblemen met tijd.
Praktijkprofiel ’Tijd voor zorg, zorg voor tijd’ : belangrijke vaardigheden om goed om te gaan met tijd in de zorg / Gabrielle Verbeek . – Utrecht : V&VN/Artemea, 2014
Te downloaden via www.venvn.nl

LINKS
Zoek ook in en leen titels via de catalogus van de Captise mediatheek
Meer informatie over LVW tijdschrift

Download
Download de Informatiebron in PDF, zoals opgenomen in het Tijdschrift LVW augustus 2014

Meer informatie
Wil je naar aanleiding van deze Informatiebron meer informatie, neem dan contact op met Captise, informatie@captise.nl

Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Zorg Algemeen
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

x

Agenda Zorg

«november 2019»
madiwodovrzazo
2829
Theatercongres ‘Kijk naar Mij’ over Palliatieve zorg op dinsdag 29 oktober

Theatercongres ‘Kijk naar Mij’ over Palliatieve zorg op dinsdag 29 oktober

Al drie jaar op rij trekken drie verpleegkundigen volle zalen met het bespreekbaar maken van Palliatieve zorg. Een theateravond voor iedereen die...
Lees meer
30311
Landelijk Valsymposium 2019 op 1 november

Landelijk Valsymposium 2019 op 1 november

Sinds 2013 organiseert VeiligheidNL samen met het Landelijk Netwerk Valklinieken (special interest group van NVKG) en het Amsterdam UMC, locatie...
Lees meer
23
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829301
2
Driedaagse cursus Kwaliteitsverpleeg-kundige

Driedaagse cursus Kwaliteitsverpleeg-kundige

Geaccrediteerde cursus over kwaliteitsbevordering in de ouderenzorg Tijdens deze driedaagse cursus leert u kwaliteit toepassen in uw dagelijkse...
Lees meer
34
Congres Complexe dementiezorg

Congres Complexe dementiezorg

De zorg aan ouderen met dementie is complex. De zorg wordt echter nog complexer als dementie gepaard gaat met andere bijkomende (chronische)...
Lees meer
5678

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Managers Publieke Zorg voor de Jeugd bij GGD Hollands Midden

Vacature Managers Publieke Zorg voor de Jeugd bij GGD Hollands Midden 11 november 2019

Vacature Managers Publieke Zorg voor de Jeugd bij GGD Hollands Midden

De afdeling jeugdgezondheidszorg in de GGD Hollands Midden (GGD HM) is volop in ontwikkeling en heeft een actieve rol binnen het sociaal domein van de gemeenten in onze regio. Dit vraagt een actieve aanpak binnen en buiten de organisatie, waarvoor kennis van het jeugd domein een belangrijke voorwaarde is. Omdat twee van onze gewaardeerde collega’s een nieuwe uitdaging aangaan zoeken we zo spoedig mogelijk aanvulling op het managementteam Jeugdgezondheidszorg (JGZ). 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Klantcoördinator Zorg bij Home Instead Rivierenland

Vacature Klantcoördinator Zorg bij Home Instead Rivierenland 11 september 2019

Vacature Klantcoördinator Zorg bij Home Instead Rivierenland

Ons bedrijf, Home Instead Thuisservice Rivierenland, is actief in het domein zorg en welzijn, specifiek gericht op senioren. De dienstverlening is gericht op zo lang als mogelijk vitaal, veilig en zo onafhankelijk mogelijk thuis wonen. Welzijn staat voor zorg. De klanten zijn veelal kwetsbare senioren, met één of meerdere chronische aandoeningen zoals dementie. Wij zijn werkzaam in Tiel, Buren, Culemborg, West Betuwe, West Maas en Waal, Neder Betuwe en Druten.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige bij Santé Partners

Vacature Wijkverpleegkundige bij Santé Partners 15 juli 2019

Vacature Wijkverpleegkundige bij Santé Partners

Door de kanteling van ziekenhuiszorg naar thuiszorg, is ons vak volop in beweging. Zie jij uitdaging in deze vernieuwend ontwikkelingen? Ervaar jij graag regie over jouw eigen werkzaamheden? Geniet jij van vrijheid en zelfstandigheid in jouw werk?  Dan komen we graag met jou in contact. Sante Partners; een organisatie van deze tijd, waar vitaliteit, maar ook een gezond balans is tussen werk en privé. En waar jouw ontwikkeling centraal staat. Wij bieden een uitdagend en leerzaam Verpleegkundig Leiderschapstraject aan. Voor verschillende locaties zijn wij opzoek naar nieuwe collega’s. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Klantcoördinator Zorg Home Instead Haaglanden Zuid & Oost (HBO-V)

Vacature Klantcoördinator Zorg Home Instead Haaglanden Zuid & Oost (HBO-V) 8 juli 2019

Vacature Klantcoördinator Zorg Home Instead Haaglanden Zuid & Oost (HBO-V)

Home Instead Thuisservice Haaglanden Zuid & Oost, een groeiend zorgbedrijf, heeft een vacature voor een (Wijk)verpleegkundige in de functie van Klantcoördinator Zorg voor 32-36 uur. Home Instead Thuisservice Haaglanden is actief in het domein zorg en welzijn, specifiek gericht op senioren. De dienstverlening is gericht op zo lang als mogelijk vitaal, veilig en zo onafhankelijk mogelijk thuis wonen. Welzijn staat voor zorg. De klanten zijn veelal kwetsbare senioren, met één of meerdere chronische aandoeningen zoals dementie. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Verzorgende(n) in Elst, Rheden of Dieren bij Attent Zorg en Behandeling

Vacature Verzorgende(n) in Elst, Rheden of Dieren bij Attent Zorg en Behandeling 20 december 2018

Vacature Verzorgende(n) in Elst, Rheden of Dieren bij Attent Zorg en Behandeling

Je speelt een belangrijke rol in het leven van een ander. Jouw werk doet ertoe, jíj doet ertoe. Daarom kun je zelf aangeven op welke locatie of met welke doelgroep je het liefst wilt werken. Omdat we vertrouwen in onze zorgmedewerkers hebben, krijg je direct een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De 1.200 betrokken medewerkers en 600 vrijwilligers spelen een cruciale rol bij Attent Zorg en Behandeling. De basis voor ons handelen zijn de kernwaarden: Gastvrij, Respect, Integer en Professioneel (GRIP).

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Traineeship Basisarts bij Attent Zorg en Behandeling

Vacature Traineeship Basisarts bij Attent Zorg en Behandeling 31 oktober 2018

Vacature Traineeship Basisarts bij Attent Zorg en Behandeling

Ben jij BIG-geregistreerd basisarts en twijfel je tussen de specialisatie tot huisarts of specialist ouderengeneeskunde? Of wil je jouw CV aanvullen met waardevolle ervaring in de zorg voor ouderen? Dan heeft Attent Zorg en Behandeling voor jou de oplossing! Wij bieden jou een uniek en op maat gemaakt ontwikkeltraject dat aansluit op jouw wensen en passie, zodat je kennis kunt maken met verschillende disciplines in de ouderenzorg. Op deze manier kun je bij Attent in een korte periode waardevolle ervaring opdoen in meerdere specialismen waar je de rest van je veelbelovende artsencarrière van kan profiteren! 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven