Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg

Nieuws

JSO-jaarcongres Transformeren in 3D! 9 oktober 2014

  • 31 augustus 2014
  • Weergaves: 1474
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Zorg Algemeen
JSO-jaarcongres Transformeren in 3D! 9 oktober 2014

Over enkele maanden is de herinrichting van het sociale landschap een feit. Wat aan de tekentafel is ontwikkeld gaat zich in de praktijk bewijzen. De drie decentralisaties of ‘3D’s’, vragen niet alleen om een financiële en organisatorische omslag, maar ook om een cultuuromslag; misschien wel de grootste uitdaging voor de komende tijd.

Het JSO jaarcongres ‘Transformeren in 3D!’ op donderdag 9 oktober a.s. kijkt samen met professionals, managers, ambtenaren en bestuurders naar het nieuwe sociaal domein dat komende jaren vorm krijgt. Waar liggen de kansen én bedreigingen in dit veranderproces? Hierbij kijken we niet alleen naar de transformatie als collectief proces, maar ook naar de positie van het individu in het grotere geheel.

Leren van elkaar
De herinrichting van het sociale landschap is een proces waarbij mensen binnen organisaties en overheid op alle niveaus betrokken zijn. Het congres biedt twee compacte, interactieve programma’s voor professionals en ambtenaren en daarnaast managers en bestuurders. Tijdens de gezamenlijke onderdelen van het programma deelt u ervaringen, meningen en succesvolle voorbeelden van slim transformeren.

Transitiequiz door Lucille Werner
Professionals en ambtenaren nemen deel aan de grote interactieve transitiequiz onder leiding van Lucille Werner. In deze quiz wordt 3D-kennis getest aan de hand van actuele vragen en prikkelende dilemma’s. U krijgt inzicht in waar u nu staat op de 3D-ladder en wat u wellicht nog nodig hebt en gaat daarover in discussie. De meest ‘transitiebewuste’ kandidaten winnen een leuke en toepasselijke prijs. Thema’s die aan de orde komen zijn onder meer:

  • Formele en informele zorg: Wie is verantwoordelijk voor vrijwilligers in de extramurale zorg?
  • Eigen kracht: wat is haalbaar? Waar ligt de grens tussen zelfredzaamheid en verwaarlozing?
  • Wijk- en jeugdteams: hoe kunnen zij dure zorg voorkomen?
  • Welke succesvolle voorbeelden van slim transformeren zijn al in praktijk gebracht?

Persoonlijke transformatie
‘Het collectieve doel van de transitie en transformatie vraagt om de inzet van individuen’, stelt Marinus Knoope. ‘Het is belangrijk om je individuele rol en bestemming in deze grote veranderprocessen te vinden en vast te houden’. Schrijver en coach Marinus Knoope is spreker tijdens het congres en geeft inspiratie en handvatten om concrete transformatiedoelen te verwezenlijken. Hij maakt hierbij gebruik van de creatiespiraal, een praktisch model dat inzicht geeft in persoonlijke, organisatorische en maatschappelijke transformatieprocessen.

Deens voorbeeld
De Deense internationaal cultureel adviseur van de EU Lone Leth Larsen spreekt voor managers en bestuurders over de transitie in Denemarken en legt de verbinding met de Nederlandse situatie. Denemarken heeft zeven jaar geleden een omvangrijke transitie in het sociaal domein doorgevoerd. ‘Gemeenten in Denemarken hebben al geruime tijd de verantwoordelijke rol als het gaat om zorg, jeugd, cultuur en onderwijs’, aldus Leth Larsen, ‘Het Deense voorbeeld biedt tal van do’s and don’ts voor Nederlandse gemeenten en organisaties in relatie tot de drie transities.’

Meer informatie en aanmelding
JSO nodigt u van harte uit om deel te nemen aan het jaarcongres Transformeren in 3D! dat op donderdagmiddag 9 oktober 2014 wordt georganiseerd in Lijm & Cultuur in Delft. Het programma voor professionals en ambtenaren is van 13:00 tot 17:15 uur en het programma voor managers en bestuurders van 15:15 tot 18:30 uur. Meer informatie over het programma en de aanmeldingsmogelijkheid vindt u op de website van JSO.

We dagen u uit om door een 3D-bril te kijken naar het nieuwe sociaal domein!


Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Zorg Algemeen
Tags: JSO

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

x

Agenda Zorg

«juli 2020»
madiwodovrzazo
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
3456789

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Manager jeugdgezondheidszorg bij GGD Amsterdam

Vacature Manager jeugdgezondheidszorg bij GGD Amsterdam 31 mei 2020

Vacature Manager jeugdgezondheidszorg bij GGD Amsterdam

De Jeugdgezondheidszorg maakt in Amsterdam onderdeel uit van de Ouder-en Kindteams. In de Amstelland-gemeenten werkt Jeugdgezondheidszorg samen met de sociale teams jeugd. Er werken bij de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD ca 450 enthousiaste medewerkers, met name artsen, verpleegkundigen en doktersassistenten. JGZ maakt onderdeel uit van de GGD Amsterdam, er werken in totaal ca 1400 medewerkers.

 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas 23 december 2019

Vacature Verpleegkundige voor wijkverpleging bij Rivas

Dordrecht, wijkverpleging vol aandacht en afwisseling

Rivas is een unieke organisatie voor ketenzorg. Met onderdelen als het Beatrixziekenhuis, .Begeleiding & therapie, wijkverpleging, wonen met zorg, jeugdgezondheidszorg en andere delen. Dagelijks staan meer dan 4.500 gemotiveerde professionals en vrijwilligers klaar. In de regio van Gorinchem, Dordrecht, Hardinxveld, Lexmond, Sliedrecht en Alblasserwaard. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven