Nieuws

Smart home technologie voor slimme gezondheidszorg (boek, adv.)

  • 6 augustus 2014
  • Weergaves: 2177
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Zorg Algemeen
Smart home technologie voor slimme gezondheidszorg (boek, adv.)

Slimme huizen, gebouwen en auto’s maar ook de smart health komen geleidelijk en steeds prominenter het sociale domein binnen. En daarbij gaat het niet alleen om een smart tv, energiebesparing, beheer van het binnenklimaat, slimme koelkast of veilig autorijden. Slimme technologie in de vorm van apps, wearables en smart care thuis beïnvloeden gezond gedrag, helpen mensen met beperkingen en maakt het langer comfortabel thuis blijven mogelijk. Dat maakt slimme huizen, domotica, smartphones, tablets, connected cars en allerlei wearables tot veelbelovende instrumenten voor de preventie en het behoud van gezondheid en kwaliteit van leven bij tal van zieken.

Het is allemaal zeker geen toekomstmuziek meer en gewoon te koop bij de bouwmarkt en installateur. Instrumenten die in het tijdperk van de zelfstuurbare gezondheidsbeleving, transitie & transformatie en participatie prima van pas komen.

Een aantal voorbeelden:

Wearables
De zogenaamde wearables mogen zich in een groeiende populariteit verheugen. Het gaat om draagbare slimme toepassingen zoals telefoons, brillen, horloges, armbanden en ringen. De eerste toepassingen gingen om het meten de polsslag / hartfrequentie, zuurstofpercentage en afgelegde (bewegingsafstanden). Deze info valt keurig op de display van de wearable zelf of de daaraan gekoppelde smartphone af te lezen. Een stap verder gaat de app als bewegingscoach. Dit programmaatje stelt plannen op voor gezond bewegen, geeft terugkoppeling over de behaalde resultaten en stimuleert tot echt doen met fraaie simulaties van de trainingssessies. De nieuwste generaties wearables meten ook de verbrande calorieën, het cholesterol, bloedsuikers e.d. De directe terugkoppeling maakt de wearable tot het eigen ding van de gebruiker om gezondheid en ziekte te bewaken!

Bestel het boek online

Slimme keukenapparatuur.
De oven of magnetron die de producten vooral controleert (vetgehalte, calorieën) en vervolgens gezond bereid aan de hand van een voorgeprogrammeerd recept. En wat dacht u van de koelkast die zelf de voorraad en instelling voor de verschillende koelzones bijhoudt en de gebruiker plus diens BMI herkent en zo kan waarschuwen dat deze niet meer mag snacken. Het brutale ding kan zelfs de deur gesloten houden voor overtreders en deze vermanend toespreken.

Bestel het boek online

Slimme consulten en health training
Slimme consulten en gezondheidssessies of health training gaan steeds meer via de smart tv en apps. Huisartsen kunnen op afstand al consulten uitvoeren en meetgegevens interpreteren. De smartphone met sensor en bijpassende app groeit snel uit tot een diagnostisch apparaat voor cliëntmonitoring. En waarom geen leuk gevisualiseerd JGZ-consult, cursus opvoeden of koken en bewegingsprogramma’s op de slimme tv thuis?.

Bestel het boek online

Over het boek
Hoe dit allemaal in zijn werk gaat kunt u lezen in het boek ‘Slimme huizen, gebouwen en auto’s.’ Dit boek behandelt de achtergronden, mogelijkheden, praktische toepassingen en de veiligheid van slim leven, werken, vermaken en leren. Met name interessant is hoofdstuk 12, geheel geweid aan het smart care home. Aanbevolen voor JGZ, leefomgeving en gezondheidsbevordering bij GGD-en om mee te nemen in beleidsadviezen gezondheidsinterventies.

Over de auteurs
Ulco Schuurmans is van huis uit werkzaam in de gezondheids- en publieksvoorlichting. Daarnaast is hij een bekend redacteur van diverse tijdschriften, tv-maker en auteur van meerdere boeken over het gebruik van audiovisuele en digitale media.

Juliette Schuurmans is afgestudeerd op communication international events, music & entertainment studies aan de Fontys Creative Industries. Momenteel is ze werkzaam als freelance fotograaf & editor.

Bestellen

Het boek 'Slimme huizen, gebouwen en auto's' is te bestellen  bij Van Duuren Media.

Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Zorg Algemeen
Tags: domotica

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker

Agenda Zorg

«augustus 2022»
madiwodovrzazo
25262728293031
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930311234

*** Bekijk de volledige Agenda Zorg ***

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Sociaal verpleegkundige Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden

Vacature Sociaal verpleegkundige Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden 11 juli 2022

Vacature Sociaal verpleegkundige Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden

Sta jij als sociaal verpleegkundige stevig in je schoenen en ga jij een goed gesprek over seks niet uit de weg? Het Centrum Seksuele Gezondheid GGD Haaglanden is een dynamische, ambitieuze afdeling met een betrokken en enthousiast team bestaande uit sociaal verpleegkundigen, medisch teamassistenten en artsen. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Casemanager / sociaal (-psychiatrisch) verpleegkundige Den Haag

Vacature Casemanager / sociaal (-psychiatrisch) verpleegkundige Den Haag 28 juni 2022

Vacature Casemanager / sociaal (-psychiatrisch) verpleegkundige Den Haag

Gaat jouw bloed sneller stromen van het opstarten van de juiste zorg voor de kwetsbaren in de regio Haaglanden? Lees dan verder!

Ons doel bij het Meldpunt zorgwekkend gedrag Haaglanden/ meldpunt bezorgd Regio is eenvoudig: ervoor zorgen dat de meest kwetsbare mensen passende zorg en begeleiding ontvangen. Vaak zijn dit zorgmijders en spelen er diverse problemen, zoals (combinaties van) somatische, psychiatrische, psychosociale of verslavingsproblemen. In deze functie tref je situaties aan met betrekking tot; schulden, dreigende woning ontruiming, woningvervuiling en hoarding. Het gaat om mensen die vaak niet zelf om hulp vragen of hulp uit de weg gaan, terwijl ze die wel dringend nodig hebben. De (aan)meldingen komen telefonisch of via de website van het Meldpunt zorgwekkend gedrag Haaglanden/ Meldpunt Bezorgd Regio bij ons binnen.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Teammanager Wet maatschappelijk ondersteuning Gemeente Den Haag

Vacature Teammanager Wet maatschappelijk ondersteuning Gemeente Den Haag 27 juni 2022

Vacature Teammanager Wet maatschappelijk ondersteuning Gemeente Den Haag

Ben jij maatschappelijk betrokken en neem jij ons mee in de implementatie van nieuwe vormen van dienstverlening, afgestemd op de behoefte van burgers? Door ziekte, een beperking of ouderdom kunnen inwoners hulp nodig hebben in het dagelijks leven. Wat als inwoners die hulp niet zelf (of samen met familie, vrienden of buren) kunnen regelen? Dan kunnen zij voor sommige hulpvragen bij de gemeente terecht. Bijvoorbeeld voor hulp bij het huishouden, of een voorziening zoals een rolstoel of traplift. Jaarlijks worden er in Den Haag meer dan 30.000 Wmo-meldingen (Wet maatschappelijk ondersteuning) gemaakt. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Casemanager (Klantcoördinator) bij Home Instead Thuisservice

Vacature Casemanager (Klantcoördinator) bij Home Instead Thuisservice 28 april 2022

Vacature Casemanager (Klantcoördinator) bij Home Instead Thuisservice

Home Instead Thuisservice Alphen aan den Rijn - Leiden (verder Home Instead) is vijf jaar geleden gestart als een organisatie binnen de ouderenzorg en heeft inmiddels meer dan 110 personeelsleden. Home Instead ondersteunt ouderen in hun wens om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Wij doen dat door praktische ondersteuning in het leven van alledag waarbij persoonlijke aandacht de kern is: vaste medewerkers komen op tijdstippen die door de klant bepaald worden.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land 25 september 2018

Vacature Wijkverpleegkundige op tal van plaatsen in het land

Voor landelijke opdrachtgever. Jij bent professioneel en betrokken. Als wijkverpleegkundige midden in de gemeenschap. Netwerk van zorg en hulp. Met geloof in betere zorg. Past dit jou? Betere zorg zit bij jou in kwaliteit, maar ook in identiteit. In afstemming met jou bepalen we de omvang van je dienstverband. Bekijk snel op welke plaatsen er vacatures zijn. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden 28 mei 2018

Verzorgenden niv 3 of verpleegkundige niv 4 in Velp-Rheden

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende niveau 3, eventueel verpleegkundige niv 4. Dienstverband (diverse uren) of op zzp-basis. 
Vacature is open, sollicitanten welkom

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal 28 mei 2018

Verzorgenden 3 (IG) voor Zorg aan Huis in Rheden-Rozendaal

Voor een opdrachtgever zoeken we kandidaten, omgeving Velp, voor verzorgende 3 IG, voor nader af te spreken aantal uur per week. Je bent deel van een breed samengesteld team. Meerdere vacatures. Ook werken op ZZP-basis is mogelijk; daarbij kan ook voor langere termijn een urengarantie (max 20) worden afgesproken. Je kunt ook doorgroeien naar verpleegkundige niveau 4.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Alphen ad Rijn: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Alphen aan den Rijn, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Kleinschalig wonen

Vacature is open, sollicitanten welkom

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen 27 maart 2018

Voor een verpleeghuis in Leiderdorp: Verzorgenden IG en Verpleegkundigen

Voor onze opdrachtgever, een verpleeghuis in Leiderdorp, zoeken we kandidaten voor de functie van Verzorgende IG of Verpleegkundige mbo. Uren worden in overleg bepaald, 20-32 uur per week. Zorg, behandeling en wonen. Het juiste adres voor alle (zware) vormen van ouderenzorg.

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Theme picker

Het VVT-portaal is nu Zorg voor Ouderen

Jarenlang hebben we een VVT-portaal gepresenteerd, Verzorging, Verpleging, Thuiszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg voor Ouderen'. Met nadruk op VVT, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven