Nieuws

Karien's ervaring van de opleiding verpleegkundige M&G van de NSPOH in coronatijd

  • 19 mei 2020
  • Weergaves: 1127
  • 1 Reactie

Lees meer in: Nieuws Jeugd Algemeen
Karien's ervaring van de opleiding verpleegkundige M&G van de NSPOH in coronatijd
Karien Wannée - de Smalen: "Als ik vol enthousiasme in september 2019 start met de opleiding Verpleegkundige Maatschappij & Gezondheid bij de NSPOH, weet ik dat het pittig zal worden: studeren naast mijn gezin en baan als verpleegkundige bij de afdeling infectieziekten GGD Hart voor Brabant. Maar ik ben blij met de mogelijkheid om me verder te ontwikkelen. De eerste maanden verlopen volgens plan. Ik zit in een leuke groep verpleegkundigen vanuit de algemene gezondheidszorg en jeugdgezondheidszorg. Het is interessant om vanuit beide hoeken mee te krijgen hoe dingen gaan. Ook leer ik dingen over mezelf en hoe ik in mijn vak sta. En dan is daar ineens bij ‘mijn GGD’ de eerste patiënt in Nederland met een bevestigde COVID-19 besmetting. 

Outbreak
Al snel hebben we door dat de situatie grote omvang krijgt. Ik heb nauwelijks tijd om me bezig te houden met mijn opleiding. Er komt veel op ons af, al snel wordt een crisiscentrum ingericht en worden een kleine 200 collega’s vanuit andere afdelingen binnen de GGD opgeleid om te helpen waar nodig. Omdat we niet eerder met een uitbraak van deze omvang te maken hebben gehad in Nederland, zijn er met grote regelmaat aanpassingen in het beleid.

Onderling contact
Door corona krijgt mijn rol als verpleegkundige infectieziekten een andere invulling. Mijn rol komt meer te liggen op implementatie van beleid en coördinatie van alle teams (belteam, patiënten-contact, bemonstering en team administratie). Andere deelnemers aan de opleiding bellen mij om te vragen of wij al werkinstructies hebben opgesteld en of deze gedeeld kunnen worden. Mooi om te ervaren dat we elkaar weten te vinden buiten de opleiding om en elkaar zo kunnen helpen. Het wiel hoeft immers niet steeds opnieuw uitgevonden te worden!

Praktijkopdracht
Ik word blij van meedenken in nieuwe processen en een bijdrage te leveren om hier vorm aan te geven. Zo ben ik betrokken geweest bij het proces rondom de teststraat voor (zorg)medewerkers.

Uiteindelijk heb ik mijn betrokkenheid bij dit proces, na overleg met Martine van der Kruk, mijn opleider bij de NSPOH, kunnen gebruiken als praktijkopdracht. Op deze manier kon ik ondanks de coronacrisis, toch verder met mijn opleiding!"

Karien Wannée - de Smalen, Verpleegkundige Maatschappij & Gezondheid i.o.
GGD Hart voor Brabant, afdeling infectieziekten
Mei 2020

LinkedIn Karien Wannee-de Smalen 

Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Jeugd Algemeen
Tags:

1 reacties op artikel "Karien's ervaring van de opleiding verpleegkundige M&G van de NSPOH in coronatijd"

Avatar image

Kitty keijzer

25-5-2020 22:00

Wat een geweldig goede uiteenzetting heb je geschreven Katoen. Je kunt jezelf een grote schouderklop geven. Ook jouw medewerkers verdienen een grote pluim. Jullie inzet voor de covid_19patienten is buitengewoon geweldig. Chapeau

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Casemanager / sociaal (-psychiatrisch) verpleegkundige Den Haag

Vacature Casemanager / sociaal (-psychiatrisch) verpleegkundige Den Haag 28 juni 2022

Vacature Casemanager / sociaal (-psychiatrisch) verpleegkundige Den Haag

Gaat jouw bloed sneller stromen van het opstarten van de juiste zorg voor de kwetsbaren in de regio Haaglanden? Lees dan verder!

Ons doel bij het Meldpunt zorgwekkend gedrag Haaglanden/ meldpunt bezorgd Regio is eenvoudig: ervoor zorgen dat de meest kwetsbare mensen passende zorg en begeleiding ontvangen. Vaak zijn dit zorgmijders en spelen er diverse problemen, zoals (combinaties van) somatische, psychiatrische, psychosociale of verslavingsproblemen. In deze functie tref je situaties aan met betrekking tot; schulden, dreigende woning ontruiming, woningvervuiling en hoarding. Het gaat om mensen die vaak niet zelf om hulp vragen of hulp uit de weg gaan, terwijl ze die wel dringend nodig hebben. De (aan)meldingen komen telefonisch of via de website van het Meldpunt zorgwekkend gedrag Haaglanden/ Meldpunt Bezorgd Regio bij ons binnen.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Jeugdarts bij Yunio jeugdgezondheidszorg

Vacature Jeugdarts bij Yunio jeugdgezondheidszorg 20 juni 2022

Vacature Jeugdarts bij Yunio jeugdgezondheidszorg

Yunio jeugdgezondheidszorg is een onderdeel van Sensire en ondersteunt (aanstaande) ouders en hun kinderen door middel van het aanbieden van diverse diensten. In tien gemeenten ondersteunen we met ongeveer 140 medewerkers (de ouders van) zo’n 12.000 kinderen per jaar. De gedreven professionals van Yunio zetten zich vol overtuiging in voor de ontwikkeling van het jonge kind. Dat doen we in nauwe samenwerking met ouders en verzorgers, vanuit overtuiging: Groeien doe je samen.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Jeugdartsen 4-18 jaar bij GGD Gelderland-Midden

Vacature Jeugdartsen 4-18 jaar bij GGD Gelderland-Midden 15 juni 2022

Vacature Jeugdartsen 4-18 jaar bij GGD Gelderland-Midden

De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van GGD Gelderland-Midden heeft alle kinderen van 0-18 jaar in beeld: kinderen waar het goed mee gaat én kinderen waar (tijdelijk) zorgen over zijn. We staan naast de kinderen en hun ouder(s)/verzorger(s) en gaan uit van hun eigen kracht. Daarbij geven we extra aandacht en zorg aan ouders en kinderen die dat nodig hebben. Wij werken als JGZ samen met gemeenten en ketenpartners in een sterk veranderende omgeving. Denk hierbij aan de decentralisatie van de jeugdzorg en onze eigen nieuwe (nog door te ontwikkelen) werkwijze waarbij we jeugdgezondheidszorg integraal aanbieden aan kinderen van 0 tot 18 jaar.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Adviseur Gezonde School en Leefstijl Jeugd GGD Haaglanden

Vacature Adviseur Gezonde School en Leefstijl Jeugd GGD Haaglanden 14 juni 2022

Vacature Adviseur Gezonde School en Leefstijl Jeugd GGD Haaglanden

Ben jij een echte verbinder en zorg jij met de Gezonde School-aanpak ervoor dat een gezonde leefstijl in het DNA van jouw school komt? Dan past deze functie jou als gegoten. Als adviseur Gezonde School en Leefstijl Jeugd ben jij een verantwoordelijke, zelfstandige medewerker die hart heeft voor gezondheid en een echte verbinder is. Als adviseur Leefstijl Jeugd ondersteun je collega’s bij het gevraagd en ongevraagd adviseren van gemeenten over gezondheidsbevorderingsbeleid.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature voor ANIOS / Basisarts / Jeugdarts 12-18 jaar voor JGZ bij GGD regio Utrecht

Vacature voor ANIOS / Basisarts / Jeugdarts 12-18 jaar voor JGZ bij GGD regio Utrecht 2 juni 2022

Vacature voor ANIOS / Basisarts / Jeugdarts 12-18 jaar voor JGZ bij GGD regio Utrecht

De GGD regio Utrecht is de gezondheidsdienst voor 26 gemeenten in de provincie Utrecht. De GGD werkt aan de preventieve gezondheid van de 1.250.000 inwoners in haar regio. Bij de GGD werken per 1 januari 2017 ongeveer 700 medewerkers. Er zijn doorlopend vacatures voor jeugdartsen. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature ANIOS / Basisarts / Jeugdarts 0-12 jaar voor JGZ GGD Regio Utrecht

Vacature ANIOS / Basisarts / Jeugdarts 0-12 jaar voor JGZ GGD Regio Utrecht 2 juni 2022

Vacature ANIOS / Basisarts / Jeugdarts 0-12 jaar voor JGZ GGD Regio Utrecht

De GGD regio Utrecht is de gezondheidsdienst voor 26 gemeenten in de provincie Utrecht. De GGD werkt aan de preventieve gezondheid van de 1.250.000 inwoners in haar regio. Bij de GGD werken per 1 januari 2017 ongeveer 700 medewerkers. Er zijn doorlopend vacatures voor jeugdartsen. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Stafverpleegkundige JGZ, aandachtsgebied 4-18, bij Jong JGZ

Vacature Stafverpleegkundige JGZ, aandachtsgebied 4-18, bij Jong JGZ 25 mei 2022

Vacature Stafverpleegkundige JGZ, aandachtsgebied 4-18, bij Jong JGZ

Jong JGZ biedt preventieve jeugdgezondheidszorg (JGZ) aan alle 0-18 jarigen in Zuid-Holland Zuid en 0-4 jarigen in Breda. We volgen de gezondheid van ruim 100.000 kinderen en jongeren. Zo’n 300 betrokken zorgprofessionals en ondersteunende medewerkers zetten zich elke dag vol enthousiasme in op een van onze 30 locaties. We zijn een jonge organisatie en volop in ontwikkeling. Als stafverpleegkundige maak je deel uit van een klein team en bouw je mee aan een klantgerichte, resultaatgerichte en professionele dienstverlening van de afdeling Beleid en Kwaliteit.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Arts M&G Jeugdarts met beleidstaken bij Jong JGZ

Vacature Arts M&G Jeugdarts met beleidstaken bij Jong JGZ 25 mei 2022

Vacature Arts M&G Jeugdarts met beleidstaken bij Jong JGZ

Kinderen gezond en gelukkig laten opgroeien: daar staan wij voor! Jong JGZ biedt preventieve jeugdgezondheidszorg (JGZ) aan alle 0-18 jarigen in Zuid-Holland Zuid en 0-4 jarigen in Breda. We volgen de gezondheid van ruim 100.000 kinderen en jongeren. Zo’n 300 betrokken zorgprofessionals en ondersteunende medewerkers zetten zich elke dag vol enthousiasme in op een van onze 30 locaties. We zijn een jonge organisatie en volop in ontwikkeling. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Senior medewerker beleidsrealisatie Jeugdgezondheidszorg GGD Amsterdam

Vacature Senior medewerker beleidsrealisatie Jeugdgezondheidszorg GGD Amsterdam 24 mei 2022

Vacature Senior medewerker beleidsrealisatie Jeugdgezondheidszorg GGD Amsterdam

Wil jij ook het verschil maken en bijdragen aan het gezond en veilig opgroeien van de jeugd in Amsterdam? Dan is de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD Amsterdam ‘The place to be’. Je komt te werken voor het cluster Sociaal, waar jij ervoor zorgt dat elke Amsterdammer de kans krijgt om mee te doen. In deze functie kom jij te werken in een omgeving waarin mensen met passie en gedrevenheid werken en een gezonde dosis humor hebben.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Jeugdverpleegkundige 0-4 bij Volksgezondheid Utrecht

Vacature Jeugdverpleegkundige 0-4 bij Volksgezondheid Utrecht 20 mei 2022

Vacature Jeugdverpleegkundige 0-4 bij Volksgezondheid Utrecht

Als Jeugdverpleegkundige kom je te werken bij één van de teams binnen de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). JGZ helpt kinderen van 0 tot 18 jaar gezond en veilig opgroeien in de stad. Met name jonge kinderen, en kinderen in kwetsbare situaties – daar begint de extra zorg al tijdens de zwangerschap. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Meewerkend teamleider Jeugdgezondheidszorg GGD Amsterdam

Vacature Meewerkend teamleider Jeugdgezondheidszorg GGD Amsterdam 17 mei 2022

Vacature Meewerkend teamleider Jeugdgezondheidszorg GGD Amsterdam

Heb je een hart voor de gezondheid van kinderen, ben je een kei in organiseren en inspireren én steek je ook graag zelf je handen uit de mouwen? Dan ben jij misschien de collega die we zoeken voor de Jeugdgezondheidszorg van onze wijkteams in Amsterdam. In de functie van meewerkend teamleider Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD Amsterdam help je bij het bieden van jeugdgezondheidszorg aan alle (ongeboren) kinderen, jongeren tot 23 jaar en hun ouder(s) /verzorger(s) in Amsterdam en Amstelland. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Gedragswetenschapper Veilig Thuis Haaglanden

Vacature Gedragswetenschapper Veilig Thuis Haaglanden 19 april 2022

Vacature Gedragswetenschapper Veilig Thuis Haaglanden

Zorg jij als gedragswetenschapper voor een veilige leefomgeving? Meer weten? Lees verder!
Als gedragswetenschapper lever je een belangrijke inhoudelijke bijdrage aan de uitvoering van de taken van Veilig Thuis. In multidisciplinair teamverband werk je mee aan het onderzoek naar vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling die bij Veilig Thuis gemeld zijn. Je geeft vanuit de eigen vakinhoudelijke kennis adviezen aan een bevlogen groep maatschappelijk werkers en geeft zo richting aan de onderzoeken. Ook werk je nauw samen met de vertrouwensartsen die binnen Veilig Thuis werkzaam zijn.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Vertrouwensarts Veilig Thuis Haaglanden

Vacature Vertrouwensarts Veilig Thuis Haaglanden 19 april 2022

Vacature Vertrouwensarts Veilig Thuis Haaglanden

"Iedere burger verdient een veilig thuis". Werk jij ook vanuit dit motto als vertrouwensarts Veilig Thuis Haaglanden? 
In jouw rol als vertrouwensarts maak je deel uit van een Regioteam bestaande uit maatschappelijk werkers, gedragswetenschappers, werkbegeleider en een manager.
Je adviseert en onderzoekt zowel intern als extern Veilig Thuis meldingen waarbij er sprake is van complexe medische aspecten in de casuïstiek zoals letsels, verslavingen of onbegrepen psychiatrische aandoeningen bij kinderen, volwassenen en ouderen.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature ANIOS Jeugdgezondheidzorg/ ANIOS jeugdarts bij CJG Den Haag

Vacature ANIOS Jeugdgezondheidzorg/ ANIOS jeugdarts bij CJG Den Haag 14 april 2022

Vacature ANIOS Jeugdgezondheidzorg/ ANIOS jeugdarts bij CJG Den Haag

Ben jij basisarts en wil jij een bijdrage leveren aan de preventieve jeugdgezondheidszorg? Solliciteer dan als ANIOS Jeugdgezondheidzorg/ jeugdarts!

In Den Haag worden jaarlijks ongeveer 6.500 kinderen geboren. Om deze kinderen te laten opgroeien tot gezonde en gelukkige volwassenen, biedt het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) medische zorg en begeleiding. Binnen de Jeugdgezondheidszorg in Den Haag zijn we op zoek naar ANIOS Jeugdgezondheidzorg/ ANIOS jeugdartsen voor kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar. Je draagt hierbij zorg voor de preventieve jeugdgezondheidszorg. 

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Theme picker

Agenda Jeugd

«juli 2022»
madiwodovrzazo
27
iLactation 2022 – Begrijp de baby, voed de toekomst

iLactation 2022 – Begrijp de baby, voed de toekomst

Baby’s ontwikkelen zich razendsnel. Juist in deze prille, kwetsbare jaren wordt het fundament gelegd voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid in het latere leven. Borstvoeding geeft baby’s deze stevige basis: het helpt ziekte te voorkomen en bevordert een hechte relatie tussen moeder en kind. Reden te meer om te investeren in onze toekomst en (ouders) te leren luisteren naar wat de baby nodig heeft. Hoewel baby’s nog niet kunnen praten, geven zij vanaf hun geboorte voortdurend signalen af om hun behoeften duidelijk te maken. Dit begint al als ze nog geen uur oud zijn, huid-op-huid bij hun moeder liggen en zelf naar de borst toe kruipen. Als ze de kans krijgen, tenminste. Want het blijkt niet altijd gemakkelijk de taal van baby’s te verstaan…

Lees meer
28
iLactation 2022 – Begrijp de baby, voed de toekomst

iLactation 2022 – Begrijp de baby, voed de toekomst

Baby’s ontwikkelen zich razendsnel. Juist in deze prille, kwetsbare jaren wordt het fundament gelegd voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid in het latere leven. Borstvoeding geeft baby’s deze stevige basis: het helpt ziekte te voorkomen en bevordert een hechte relatie tussen moeder en kind. Reden te meer om te investeren in onze toekomst en (ouders) te leren luisteren naar wat de baby nodig heeft. Hoewel baby’s nog niet kunnen praten, geven zij vanaf hun geboorte voortdurend signalen af om hun behoeften duidelijk te maken. Dit begint al als ze nog geen uur oud zijn, huid-op-huid bij hun moeder liggen en zelf naar de borst toe kruipen. Als ze de kans krijgen, tenminste. Want het blijkt niet altijd gemakkelijk de taal van baby’s te verstaan…

Lees meer
29
iLactation 2022 – Begrijp de baby, voed de toekomst

iLactation 2022 – Begrijp de baby, voed de toekomst

Baby’s ontwikkelen zich razendsnel. Juist in deze prille, kwetsbare jaren wordt het fundament gelegd voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid in het latere leven. Borstvoeding geeft baby’s deze stevige basis: het helpt ziekte te voorkomen en bevordert een hechte relatie tussen moeder en kind. Reden te meer om te investeren in onze toekomst en (ouders) te leren luisteren naar wat de baby nodig heeft. Hoewel baby’s nog niet kunnen praten, geven zij vanaf hun geboorte voortdurend signalen af om hun behoeften duidelijk te maken. Dit begint al als ze nog geen uur oud zijn, huid-op-huid bij hun moeder liggen en zelf naar de borst toe kruipen. Als ze de kans krijgen, tenminste. Want het blijkt niet altijd gemakkelijk de taal van baby’s te verstaan…

Lees meer
301
iLactation 2022 – Begrijp de baby, voed de toekomst

iLactation 2022 – Begrijp de baby, voed de toekomst

Baby’s ontwikkelen zich razendsnel. Juist in deze prille, kwetsbare jaren wordt het fundament gelegd voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid in het latere leven. Borstvoeding geeft baby’s deze stevige basis: het helpt ziekte te voorkomen en bevordert een hechte relatie tussen moeder en kind. Reden te meer om te investeren in onze toekomst en (ouders) te leren luisteren naar wat de baby nodig heeft. Hoewel baby’s nog niet kunnen praten, geven zij vanaf hun geboorte voortdurend signalen af om hun behoeften duidelijk te maken. Dit begint al als ze nog geen uur oud zijn, huid-op-huid bij hun moeder liggen en zelf naar de borst toe kruipen. Als ze de kans krijgen, tenminste. Want het blijkt niet altijd gemakkelijk de taal van baby’s te verstaan…

Lees meer
23
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567

Komende activiteiten Events RSS

*** Bekijk de volledige Agenda Jeugd ***

Hulp bij vacatures

Laat Captise jouw (jeugd)vacatures ook verspreiden naar meer dan 20.000 jeugdprofessionals. We zetten diverse podia en kanalen in, waaronder een tweewekelijkse JGZ-nieuwsbrief (tegen de 6000 abonnees). Wil je informatie over verdere mogelijkheden om je vacature te vervullen? Neem contact op met Captise per e-mail (o.v.v. informatie vacatures.JGZ) of meld je vacature online aan

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van actuele, geplaatste, vacatures? Meld je dan aan voor de tweewekelijkse JGZ-Nieuwsbrief.

Eerdere vacatures (niet meer actueel)

  • Vacature Medewerker Basisteam CJG De Bilt
  • Jeugdverpleegkundigen 0-4 Volksgezondheid Utrecht
  • Vertrouwensartsen Veilig Thuis IJsselland
  • Vertrouwensarts Veilig Thuis Drenthe
  • Vacature Vertrouwensarts Sociaal Crisis Plan Aruba
  • Vacature voor Gebiedsmanager Sociaal Domein bij Santé Partners
  • Teammanager Publieke Gezondheid Gelderland-Midden
  • Jeugdverpleegkundigen GGD Amsterdam
  • Jeugdverpleegkundige SAG Amsterdam
  • Manager Jeugdgezondheidszorg Vérian
  • Arts of Jeugdarts CJG Capelle ad IJssel
  • Jeugdarts Zorgboog
  • Jeugdarts op St Maarten
  • Strategisch Beleidsontwikkelaar GGD Limburg Noord
  • Teamcoördinator CJG Capelle ad IJssel
  • Jeugdverpleegkundigen 4-18 Volksgezondheid Utrecht
  • Jeugdverpleegkundigen GGD Hollands Midden
  • Jeugdverpleegkundige GGD Haaglanden
  • Stafarts bij ZuidZorg en Zorgboog
  • Teammanager Jeugd bij Volksgezondheid Utrecht
  • Stafarts bij MeanderGroep
  • Jeugdartsen Volksgezondheid Utrecht
  • Jeugdarts STMR
  • Centraal adviserend arts bij Kind en Gezin Brussel
  • Jeugdverpleegkundige Voorzorg bij Volksgezondheid Utrecht
  • Verpleegkundigen ADO bij GGD Hollands Midden
  • Jeugdverpleegkundigen Rivas Zorggroep
  • Sociaal verpleegkundigen GGD Regio Utrecht
  • Jeugdverpleegkundigen GGD Amsterdam
  • Jeugdverpleegkundigen GGD Hart voor Brabant
  • Jeugdartsen GGD Hart voor Brabant
  • Jeugdarts bij JGZ Kennemerland
  • Verpleegkundige JGZ 0-19 bij JGZ ZHW
  • Verpleegkundig specialist voor JeugdGGZ
  • 2 artsen JGZ 0-4 bij GGD Groningen
  • Teammanagers JGZ
  • Psychiater voor JeugdGGZ
  • Jeugdartsen 0-19 bij GGD Twente
  • Senior adviseur bij Nederlands Centrum Jeugdgezondheid
  • CJG-manager in Midden Delfland
  • Vertrouwensarts Bureau Jeugdzorg Noord-Holland
  • Manager JGZ bij GGD Hollands-Midden
  • Jeugdarts bij GGD Drenthe