Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg

Nieuws

RIVM Onderzoek: HPV-vaccin geen oorzaak ernstige vermoeidheidsklachten

  • 4 oktober 2018
  • Weergaves: 262
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Jeugd Algemeen
RIVM Onderzoek: HPV-vaccin geen oorzaak ernstige vermoeidheidsklachten

Onderzoek van het RIVM toont geen verband tussen het vaccin tegen baarmoederhalskanker (HPV) en langdurige vermoeidheidsklachten bij meisjes. Resultaten van recent epidemiologisch onderzoek in Nederland komen overeen met de uitkomsten van eerder verschenen internationale onderzoeken. et RIVM onderzocht of deze langdurige vermoeidheidsklachten vaker voorkomen bij gevaccineerde meisjes dan bij meisjes die niet zijn ingeënt. In een onderzoek met 70.000 meisjes bleek dat langdurige vermoeidheid vóór invoering van de HPV-vaccinatie even vaak voor kwam als na de invoering.

Meldingen na vaccinatie
Meisjes krijgen het HPV-vaccin in het jaar dat zij 13 worden. Voor introductie van vaccinatie tegen HPV, kwamen ernstige vermoeidheidsklachten bij ongeveer 1 op de 5 meisjes voor in deze leeftijdscategorie en bij ongeveer de helft daarvan houden deze klachten langer dan drie maanden aan. Het RIVM onderzocht of deze langdurige vermoeidheidsklachten vaker voorkomen bij gevaccineerde meisjes dan bij meisjes die niet zijn ingeënt. Het onderzoek werd uitgevoerd naar aanleiding van meldingen van vermoeidheidsklachten die langer dan twee maanden duurden na de HPV-vaccinatie bij Bijwerkingencentrum Lareb. De meeste van deze meldingen kwamen binnen na media-aandacht rondom het HPV-vaccin in 2012 en 2015.

Resultaten van het onderzoek
Voor het onderzoek werden bijna 70 duizend meisjes geselecteerd uit een groot huisartsenregistratiesysteem van het Erasmus MC. Uit gegevens bleek dat langdurige vermoeidheid vóór invoering van de HPV-vaccinatie even vaak voor kwam als na de invoering. De diagnose chronisch vermoeidheidssyndroom werd maar weinig gesteld door de huisarts, namelijk 0 tot 1 keer per jaar per tien duizend meisjes zowel vóór als na invoering van HPV-vaccinatie. 

In de studie gaven 49 meisjes die langer dan 6 maanden vermoeidheidsklachten hebben gehad toestemming om hun gezondheidsgegevens te koppelen aan hun vaccinatiegegevens. Van hen waren 37 gevaccineerd. Binnen een jaar na de HPV-vaccinatie bezochten zij niet vaker een huisarts met langdurige vermoeidheidsklachten dan vóór of langer dan een jaar na de vaccinatie.

In lijn met eerdere onderzoeken
De resultaten zijn in lijn met de uitkomsten van eerdere internationale onderzoeken. Het is op basis van al deze onderzoeken duidelijk dat HPV-vaccinatie veilig is. Meer informatie over HPV en het vaccin tegen baarmoederhalskanker is te vinden op de website van het Rijksvaccinatieprogramma. Op deze website is ook meer te lezen over bijwerkingen. 

Volledig artikel
Het volledige artikel ‘No evidence found for an increased risk of long-term fatigue following human papillomavirus vaccination of adolescent girls‘ (door T.M. Schurink-van t Klooster, J.M. Kemmeren, N.A.T. van der Maas, E.M. van de Putte, M. ter Wolbeek, S.L. Nijhof, A.M. Vanrolleghem, J.A. van Vliet, M. Sturkenboom, H.E. de Melker) is te lezen op de website van het tijdschrift Vaccine

Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Jeugd Algemeen
Tags:

Reageer.

This form collects your name, email, IP address and content so that we can keep track of the comments placed on the website. For more info check our Privacy Policy and Terms Of Use where you will get more info on where, how and why we store your data.
Reageren

x

Het JGZ-portaal is nu voor Zorg en Jeugd

Jarenlang hebben we een JGZ-portaal gepresenteerd, Jeugdgezondheidszorg. Gezien alle ontwikkelingen, de transitie en integratie, voeren we nu de bredere naam 'Zorg en Jeugd'. Met nadruk op jeugdgezondheidszorg, maar met een bredere scope.

>> meld je vacature aan
>> ontvang een of meer nieuwsbrieven

Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Stafverpleegkundige JGZ - Super Key User bij Volksgezondheid Utrecht

Stafverpleegkundige JGZ - Super Key User bij Volksgezondheid Utrecht 7 december 2018

Stafverpleegkundige JGZ - Super Key User bij Volksgezondheid Utrecht

Gezocht: Een onmisbare schakel in de Jeugdgezondheidszorg

Als Jeugdverpleegkundige SKU ben je hét gezicht voor alle kinddossier-gerelateerde zaken. JGZ helpt kinderen van nul tot achttien gezond en veilig opgroeien in de stad. Samen met ouders kijken we naar hun betekenisvolle rol bij de ontwikkeling van hun kind en de dagelijkse vragen rond opvoeden en opgroeien. Daarnaast sporen we gezondheidsproblemen op, voorkomen en verwijzen we naar de beste vorm van hulpverlening en zorg. De JGZ heeft een belangrijke preventieve functie. Kernwoorden zijn dialoog- en wijkgericht werken. JGZ heeft ruim 160 medewerkers. De aanstelling is 32-36 uur, schaal 10. Volksgezondheid Utrecht maakt gebruik van het KIDOS-systeem. Het is een pré als een je aanvullende post-HBO opleiding Health Informatics hebt gevolgd, dan wel ben je bereid deze te volgen. Solliciteer snel.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Jeugdarts bij GGD Amsterdam

Vacature Jeugdarts bij GGD Amsterdam 22 november 2018

Vacature Jeugdarts bij GGD Amsterdam

Het cluster Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD Amterdam heeft als doelstelling het bevorderen en beschermen van de gezondheid, groei en ontwikkeling van jeugdigen van 0-23 jaar. De GGD heeft een vacature voor een Jeugdarts, 32-36 uur. De stedelijke problematiek bij onze jeugd spreekt je aan en zie je als een uitdaging. Werk samen met ouders en jeugdigen.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Vertrouwensarts Veilig Thuis Gelderland-Midden

Vacature Vertrouwensarts Veilig Thuis Gelderland-Midden 20 november 2018

Vacature Vertrouwensarts Veilig Thuis Gelderland-Midden

Veilig Thuis Gelderland-Midden is het Advies- en Meldpunt Huiselijk geweld en Kindermishandeling voor de regio Gelderland-Midden. Werken bij Veilig Thuis betekent actief zijn in een collegiale, uitdagende en innovatieve omgeving. Ben jij diegene die graag in deze omgeving komt werken en ben je aan een nieuwe uitdaging toe, dan zijn wij op zoek naar jou! 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Jeugdarts 0-18 bij Volksgezondheid Utrecht

Vacature Jeugdarts 0-18 bij Volksgezondheid Utrecht 5 november 2018

Vacature Jeugdarts 0-18 bij Volksgezondheid Utrecht

Gezocht: een onmisbare schakel in de Jeugdgezondheidszorg

Als Jeugdarts kom je te werken bij één van de teams binnen de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). 24-36 uur. JGZ helpt kinderen van 0 tot 18 jaar gezond en veilig opgroeien in de stad. Met name jonge kinderen, en kinderen in kwetsbare situaties – daar begint de extra zorg al tijdens de zwangerschap. Samen met ouders kijken we naar hun betekenisvolle rol bij de ontwikkeling van hun kind en de dagelijkse vragen rond opvoeden en opgroeien. Daarnaast sporen we gezondheidsproblemen op, voorkomen en verwijzen naar de beste vorm van hulpverlening en zorg. De JGZ heeft een belangrijke preventieve functie. Binnen JGZ werken ruim 160 medewerkers, waaronder jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, teamassistenten, screeners en logopedisten.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Jeugdartsen (0-12) of Anios (basisarts) Jeugdgezondheidszorg (0-12) GGD Hollands Midden

Vacature Jeugdartsen (0-12) of Anios (basisarts) Jeugdgezondheidszorg (0-12) GGD Hollands Midden 31 oktober 2018

Vacature Jeugdartsen (0-12) of Anios (basisarts) Jeugdgezondheidszorg (0-12) GGD Hollands Midden

De sector Publieke Zorg voor de Jeugd van GGD Hollands Midden staat voor preventieve zorg aan kinderen en jeugdigen in de leeftijdscategorie van 0 tot 19 jaar. Voor de locaties CJG Kaag en Braasem en de locatie CJG Alphen aan den Rijn zoekt de Jeugdartsen of Anios (basisarts) Jeugdgezondheidszorg. Je werk is net zo divers als de jeugd zelf. team wordt als steeds meer zelfsturend gezien, er wordt een actieve rol van je verwacht in deze teamontwikkeling. Belangstelling? Lees en solliciteer. Tot 12 november. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Jeugdarts bij GGD Noord- en Oost-Gelderland

Vacature Jeugdarts bij GGD Noord- en Oost-Gelderland 22 oktober 2018

Vacature Jeugdarts bij GGD Noord- en Oost-Gelderland

GGD Noord- en Oost-Gelderland is de gezondheidsdienst van 22 gemeenten in N- en O-Gelderland. De GGD biedt actief 'Een gezond houvast' en bewaakt, beschermt en bevordert de gezondheid van de inwoners. GGD NOG is werkzaam voor zowel de hele samenleving in Noord- en Oost-Gelderland, als afzonderlijke gemeenten of gedeelten daarvan zoals buurten of scholen. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Jeugdarts bij GGD Hollands Noorden

Vacature Jeugdarts bij GGD Hollands Noorden 4 oktober 2018

Vacature Jeugdarts bij GGD Hollands Noorden

samen werken aan gezond leven

De GGD Hollands Noorden werkt voor de 17 geneenten in Noord-Holland Noord. Het team Jeugdgezondheidszorg heeft een vacature voor Jeugdarts, 24 uur per week. Kun je ook nog goed luisteren en heb je geduld, respect, inlevingsgevoel, tact en overtuigingskracht, solliciteer dan! 


Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Vertrouwensartsen Veilig Thuis IJsselland

Vacature Vertrouwensartsen Veilig Thuis IJsselland 26 september 2018

Vacature Vertrouwensartsen Veilig Thuis IJsselland

Veilig Thuis IJsselland is het wettelijke advies- en meldpunt voor huiselijk geweld, kindermishandeling en ouderenmishandeling. We staan voor het stoppen van het geweld en het duurzaam borgen van de veiligheid van alle betrokkenen van 0-100 jaar. Vanaf 1 oktober 2017 is VTIJ een zelfstandige organisatie die in nauwe samenwerking met haar partners in de regio IJsselland de ketenaanpak vorm geeft. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Jeugdverpleegkundige 0-4 bij Volksgezondheid Utrecht

Vacature Jeugdverpleegkundige 0-4 bij Volksgezondheid Utrecht 14 september 2018

Vacature Jeugdverpleegkundige 0-4 bij Volksgezondheid Utrecht

Gezocht: Een onmisbare schakel in de Jeugdgezondheidszorg

Als Jeugdverpleegkundige kom je te werken bij één van de teams binnen de Jeugdgezondheidszorg (JGZ). JGZ helpt kinderen van nul tot achttien gezond en veilig opgroeien in de stad. Samen met ouders kijken we naar hun betekenisvolle rol bij de ontwikkeling van hun kind en de dagelijkse vragen rond opvoeden en opgroeien. Daarnaast sporen we gezondheidsproblemen op, voorkomen en verwijzen we naar de beste vorm van hulpverlening en zorg. De JGZ heeft een belangrijke preventieve functie. Kernwoorden zijn dialoog- en wijkgericht werken. JGZ heeft ruim 160 medewerkers, waaronder jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, teamassistenten, screeners en logopedisten. In Utrecht doet een verpleegkundige 0-4 in het spreekuur ook medische screening zoals hart-, heupen-, VOV-onderzoek, na een (interne) scholing. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Jeugdarts 0-4 of Basisarts met JGZ ervaring bij TWB, West-Brabant

Vacature Jeugdarts 0-4 of Basisarts met JGZ ervaring bij TWB, West-Brabant 13 september 2018

Vacature Jeugdarts 0-4 of Basisarts met JGZ ervaring bij TWB, West-Brabant

Voor het consultatiebureau van TWB, Thuiszorg met Aandacht, zoeken wij voor de regio West-Brabant  een enthousiaste Jeugdarts (0-4 jaar) of Basisarts met JGZ ervaring, voor minimaal 16 - 32 uur. TWB Jeugdgezondheidszorg is op zoek naar jou! Wil je werken in een mooie, rustige omgeving waar ruimte is en huizen nog betaalbaar zijn, op slechts 30 (auto)minuten van Rotterdam en Antwerpen? Volg je hart en maak het verschil als Jeugdarts bij TWB Jeugdgezondheidszorg!

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Jeugdverpleegkundigen GGD Amsterdam

Vacature Jeugdverpleegkundigen GGD Amsterdam 4 september 2018

Vacature Jeugdverpleegkundigen GGD Amsterdam

Het cluster Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de GGD Amterdam heeft als doelstelling het bevorderen en beschermen van de gezondheid, groei en ontwikkeling van jeugdigen van 0-23 jaar. De GGD heeft meerdere vacatures voor Jeugdverpleegkundige, 24-36 uur. Werken, in multidisciplinaire teams, in de preventieve gezondheidszorg, aan de basis van een multiculturele samenleving in de grootste stad van Nederland; dat spreekt jou aan en zie je als een uitdaging. Werk samen met ouders en jeugdigen.


Vacature is open, sollicitanten welkom

Vacature Jeugdarts bij Yunio

Vacature Jeugdarts bij Yunio 3 september 2018

Vacature Jeugdarts bij Yunio

Houd jij je graag bezig met de ontwikkeling en gezondheid van het jonge kind? Maak jij je als jeugdarts sterk voor preventie en vroegsignalering? Ben jij een expert op het gebied van de volksgezondheid van de jeugd? Weet jij daarnaast op prettige en passende wijze aansluiting te vinden bij ouders/verzorgers? Dan is Yunio op zoek naar jou!

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Hulp bij vacatures

Laat Captise jouw (jeugd)vacatures ook verspreiden naar meer dan 20.000 jeugdprofessionals. We zetten diverse podia en kanalen in, waaronder een tweewekelijkse JGZ-nieuwsbrief (meer dan 6.500 abonnees). Wil je informatie over verdere mogelijkheden om je vacature te vervullen? Neem contact op met Captise per e-mail (o.v.v. informatie vacatures.JGZ) of meld je vacature online aan

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van actuele, geplaatste, vacatures? Meld je dan aan voor de tweewekelijkse JGZ-Nieuwsbrief.

Eerdere vacatures (niet meer actueel)

  • Jeugdverpleegkundigen 0-4 Volksgezondheid Utrecht
  • Vertrouwensartsen Veilig Thuis IJsselland
  • Vertrouwensarts Veilig Thuis Drenthe
  • Teammanager Publieke Gezondheid Gelderland-Midden
  • Jeugdverpleegkundigen GGD Amsterdam
  • Jeugdverpleegkundige SAG Amsterdam
  • Manager Jeugdgezondheidszorg Vérian
  • Arts of Jeugdarts CJG Capelle ad IJssel
  • Jeugdarts Zorgboog
  • Jeugdarts op St Maarten
  • Strategisch Beleidsontwikkelaar GGD Limburg Noord
  • Teamcoördinator CJG Capelle ad IJssel
  • Jeugdverpleegkundigen 4-18 Volksgezondheid Utrecht
  • Jeugdverpleegkundigen GGD Hollands Midden
  • Jeugdverpleegkundige GGD Haaglanden
  • Stafarts bij ZuidZorg en Zorgboog
  • Teammanager Jeugd bij Volksgezondheid Utrecht
  • Stafarts bij MeanderGroep
  • Jeugdartsen Volksgezondheid Utrecht
  • Jeugdarts STMR
  • Centraal adviserend arts bij Kind en Gezin Brussel
  • Jeugdverpleegkundige Voorzorg bij Volksgezondheid Utrecht
  • Verpleegkundigen ADO bij GGD Hollands Midden
  • Jeugdverpleegkundigen Rivas Zorggroep
  • Sociaal verpleegkundigen GGD Regio Utrecht
  • Jeugdverpleegkundigen GGD Amsterdam
  • Jeugdverpleegkundigen GGD Hart voor Brabant
  • Jeugdartsen GGD Hart voor Brabant
  • Jeugdarts bij JGZ Kennemerland
  • Verpleegkundige JGZ 0-19 bij JGZ ZHW
  • Verpleegkundig specialist voor JeugdGGZ
  • 2 artsen JGZ 0-4 bij GGD Groningen
  • Teammanagers JGZ
  • Psychiater voor JeugdGGZ
  • Jeugdartsen 0-19 bij GGD Twente
  • Senior adviseur bij Nederlands Centrum Jeugdgezondheid
  • CJG-manager in Midden Delfland
  • Vertrouwensarts Bureau Jeugdzorg Noord-Holland
  • Manager JGZ bij GGD Hollands-Midden
  • Jeugdarts bij GGD Drenthe