(1-6-2021 17:00 - 29-12-2021 21:00)
(10-6-2021 09:00 - 9-7-2021 16:00)
(24-6-2021 09:00 - 23-7-2021 17:00)
Interactieve (avond)nascholing in de regio: 't kinderspreekuur 3. Scem.
In deze 3e editie van het "‘t Kinderspreekuur" worden de volgende onderwerpen behandeld: * ontroostbaar huilende baby’s, * belevingswereld van en communicatie met millennials en * één van de thema’s autisme bij meisjes, vaccinaties of het nocebo-effect (tegenhanger van placebo-effect).
Zes mogelijke oorzaken van bedplassen
Zindelijkheidsproblematiek komt veel voor. Ruim 1 op de 6 kinderen van zes jaar plast nog geregeld in bed. Gelukkig blijkt het in 98% van de gevallen niet om een lichamelijke afwijking te gaan. Met de juiste aanpak is droog slapen goed te leren.
Doe de online nascholing 'Zindelijkheid' op 11 april 2023 (13:20-16:30 uur) voor jeugdverpleegkundigen en (startende) jeugdartsen en ontdek hoe deze aanpak eruit ziet!Meer informatie en inschrijven? Klik op nascholing Zindelijkheid.
Congres ‘Omgaan met schermtijd bij kinderen, tieners en ouders’
Op donderdag 20 april 2023 vindt het congres ‘Omgaan met schermtijd bij kinderen, tieners en ouders’ plaats in Eindhoven. Voor deelnemers die het congres liever online bekijken, is de startdatum 1 juni 2023. Op dit congres zullen zeven ervaren sprekers uit wetenschap en praktijk uitvoerig stilstaan bij de manier waarop je als hulpverlener en leerkracht kunt omgaan met deze thematiek. Bekijk het programma en benut dit congres - live of online - om kennis en inspiratie op te doen voor het werken met kinderen, jeugdigen en hun ouders.
Jaarlijks Congres Werken met migranten en vluchtelingen - editie 2023
Op donderdag 11 mei 2023 vindt het jaarlijkse congres ‘Werken met migranten en vluchtelingen’ plaats in Utrecht. De online editie start op 1 juni 2023.
Dit jaar staat het congres over het werken met migranten en vluchtelingen in het teken van geestelijke gezondheid en opvoeding. Mensen met een migratie- of vluchtgeschiedenis ervaren veel vaker psychische problemen dan anderen. Ze staan aan meer stressoren bloot, beschikken over minder sociale hulpbronnen en de hulpverlening sluit minder aan bij hun leefwereld. Maar waar komt hun stress dan uit voort? Wat maakt het stellen van een juiste diagnose zo bijzonder? Hoe kun je elementen uit de positieve psychologie inzetten om hun veerkracht en flexibiliteit te ondersteunen? Wat doe je wel en wat doe je beter niet als je met hen in gesprek bent? Op welke manier maak je opvoeding met hen bespreekbaar? Hoe kun je traumasensitief werken met mensen met een migratiegeschiedenis?
Congres ‘Gewetensontwikkeling bij kinderen en (jong)volwassenen’
Op donderdag 25 mei 2023 vindt het congres ‘Gewetensontwikkeling bij kinderen en (jong)volwassenen’ plaats in Eindhoven. De startdatum voor de online versie van dit congres is 1 juli 2023.
In de hulpverlening en het onderwijs dringen zich vaak vragen op naar de gewetensontwikkeling van kinderen en (jong)volwassenen. Als een kind of jongere regelmatig regels overtreedt, over andermans persoonlijke grenzen heen gaat of ronduit crimineel gedrag vertoont, dient zich al snel de vraag aan of er sprake is van een gewetensprobleem. Niet zelden kunnen ze anderen de meest vreselijke dingen aandoen, zonder daar ook maar een spatje berouw over te hebben. Of ze zijn heel goed in het doen alsof ze spijt hebben, als dat betekent dat ze de consequenties van hun daden kunnen vermijden.
Congres Borderline
Op woensdag 7 juni 2023 vindt het congres ‘Borderline’ plaats in Utrecht. De online editie gaat op 1 juli 2023 van start. Mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis hebben sterke stemmings- en gedragswisselingen, waar zowel zij zelf als hun naasten last van kunnen hebben. Voor hulpverleners en begeleiders is het werken met mensen met borderline ook vaak een uitdaging. Hun diepgewortelde angst om in de steek gelaten te worden, uit zich in emotionele uitbarstingen, persoonlijke aanvallen en emotionele chantage. Met name het aangaan van en in stand houden van een constructieve werkrelatie kan bij deze mensen daarom als heel moeilijk ervaren worden.
Congres ‘Moeizame samenwerkingsrelaties met ouders’
Op donderdag 8 juni 2023 vindt het congres ‘Moeizame samenwerkingsrelaties met ouders’ plaats in Utrecht. De samenwerking met ouders verloopt niet altijd zoals we dat graag zouden willen. Een goede samenwerking tussen ouders, hulpverleners en docenten is van enorm belang voor de kinderen die op onze zorg of ons onderwijs aangewezen zijn. Ook het welzijn van ouders en ons eigen werkplezier zijn ermee gemoeid. Te vaak zien we echter relaties tussen ouders en professionals onnodig moeizaam verlopen.
Basistraining Kinderpalliatieve Zorg
Wil jij zelfverzekerder worden in het verlenen van zorg rondom ernstig zieke kinderen? Deze uitgebreide 4-daagse basistraining biedt een verdieping in de zorg voor het zieke kind. Zo ga je verspreid over vier weken in een vaste kleine groep actief aan de slag met gesprekstechnieken en praat je door over spirituele zorg en vragen rondom levensverwachting. Ook vergroot je jouw kennis over het indivueel zorgplan en vroegtijdige zorgplanning.
Captise BV Velddreef 198 2727 CR Zoetermeer E-mail info@captise.nl Tel algemeen 06 5159 3539
Tel bibliotheek 06 3402 4917 of gebruik het contactformulier --- Ontvang onze nieuwsbrief