Nascholing Radboudumc Health Academy: Avondcyclus JGZ, Kinderen van A t/m Z
Deze nascholing richt zich op de zorg voor 0 tot 18-jarigen, waarbij we medisch inhoudelijke verdieping nastreven, maar ook ruim baan geven aan psychosociale en maatschappelijk relevante aspecten, en aan bijvoorbeeld communicatieve vaardigheden. Mogelijkheid tot praktische toepassing van de leerpunten staat hoog in het vaandel.
(31-1-2022 19:00 - 30-5-2022 22:00)
(7-3-2022 09:00 - 14-3-2022 16:30)
(8-3-2022 09:45 - 15:30)
(10-3-2022 10:00 - 16:30)
(17-3-2022 09:15 - 16:20)
(24-3-2022 10:00 - 16:30)
(7-4-2022 10:00 - 16:30)
iLactation 2022 – Begrijp de baby, voed de toekomst
Baby’s ontwikkelen zich razendsnel. Juist in deze prille, kwetsbare jaren wordt het fundament gelegd voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid in het latere leven. Borstvoeding geeft baby’s deze stevige basis: het helpt ziekte te voorkomen en bevordert een hechte relatie tussen moeder en kind. Reden te meer om te investeren in onze toekomst en (ouders) te leren luisteren naar wat de baby nodig heeft. Hoewel baby’s nog niet kunnen praten, geven zij vanaf hun geboorte voortdurend signalen af om hun behoeften duidelijk te maken. Dit begint al als ze nog geen uur oud zijn, huid-op-huid bij hun moeder liggen en zelf naar de borst toe kruipen. Als ze de kans krijgen, tenminste. Want het blijkt niet altijd gemakkelijk de taal van baby’s te verstaan…
AJN NVK Dag 2022 – Klaar voor de Toekomst
Kinderen en jongeren op weg helpen naar een toekomst in gezondheid en welbevinden. Daarin speel je als kinder- en jeugdarts een belangrijke rol. Samen met jullie, op 9 en 10 juni, duiken we daarom in de ontwikkelingen waar jeugdigen anno nu mee te maken hebben én de mogelijkheden die in ons vakgebied liggen om ze te laten doorgroeien tot gezonde, evenwichtige en blije volwassenen. Hierbij komen onderwerpen aan bod als het ’emotieregulatieprotocol’, hoe help je jeugdigen richting geven aan emoties en seksuele gender ontwikkeling in 2022, hoe help je een kind helpt dat op zoek is naar zijn of haar seksuele identiteit en op welke manier ga je om met gendervraagstukken? Verder gaan we in gesprek met ‘straatdokter’ Michelle van Tongeren vanuit haar eigen praktijkervaring over sociale ongelijkheid en opvoedingsarmoede
Jaarlijks Congres Conflictscheidingen - editie 2022
Op donderdag 16 juni 2022 vindt het jaarlijkse congres ‘Conflictscheidingen’ plaats in Utrecht. Liever online? Dat kan! Op 1 juli 2022 start de online versie van dit congres. Maar wanneer er kinderen in het spel zijn, dan is de werkelijkheid anders. Je moet dan op de één of andere manier toch met elkaar de afstemming kunnen zoeken over die dingen die de kinderen aangaan. En zeker wanneer er complexe en meervoudige problematiek speelt. Tijdens dit praktijkgericht congres worden conflictscheidingen en strijdzaken dan ook vanuit verschillende perspectieven benaderd.
Congres Antisociaal gedrag bij kinderen en (jong)volwassenen
Op woensdag 22 juni 2022 vindt het congres ‘Antisociaal gedrag bij kinderen en (jong)volwassenen’ plaats in Utrecht.
Kinderen en jeugdigen die antisociaal gedrag vertonen, houden geen rekening met de wensen en gevoelens van andere mensen. Als er niet tijdig wordt gesignaleerd en ingegrepen, dan kan dit gedrag zelfs overgaan in delictgedrag. En dit kan betekenen dat kinderen onder de 12 jaar al in aanraking komen met de politie. Bovendien is bekend dat antisociaal gedrag op latere leeftijd ook een risicofactor vormt voor zowel de eigen ontwikkeling als de veiligheid van anderen, zoals partners en kinderen.
Congres Werken met “lastige” ouders – editie 2022
Op donderdag 23 juni 2022 vindt het congres ‘Werken met “lastige” ouders’ plaats in Utrecht.
Elke cliënt of leerling heeft een thuisfront in de vorm van familieleden of ouders die in de regel het allerbeste voorhebben met hem of haar. Deze betrokkenheid maakt echter ook vaak dat het werken met de cliënt of leerling zélf één ding is, maar het omgaan met diens ouders of andere naasten vaak een minstens even moeilijke kwestie is.
Jaarlijks Congres Overvraging, stress en burn-out bij kinderen en jeugdigen
Op donderdag 30 juni 2022 vindt het jaarlijkse congres ‘Overvraging, stress en burn-out bij kinderen en jeugdigen’ plaats in Eindhoven.
Kinderen en jeugdigen komen steeds meer onder druk te staan als gevolg van de hogere eisen van onze maatschappij. Maar ook pesterijen, echtscheiding, verlieservaringen en financiële problemen kunnen risicovolle omstandigheden zijn voor het ontwikkelen van overvraging en stress bij kinderen en pubers. Tijdens dit congres gaan vooraanstaande sprekers uit wetenschap en praktijk in op vragen en dilemma's die voorkomen in het werken met kinderen rondom overvraging, stress en burn-out.
Congres: Jonge kinderen met een ontwikkelingsachterstand
"Waarom is vroege herkenning zo ontzettend belangrijk maar ook zo ingewikkeld?” De zorg voor het kind met een globale ontwikkelingsachterstand staat deze dag centraal. Hierbij kun je denken aan een verstandelijke beperking, spraaktaal achterstand of een motorische ontwikkelingsachterstand. Hoe kunnen we deze kinderen zo snel en zo goed mogelijk helpen? Deze dag van SCEM, op 8 september te Ede, biedt je een afwisselend programma met lezingen van deskundige sprekers. Ook ga je actief zelf aan de slag in kleinere werkgroepen. Praat met ons mee! Tot 8 september!
Congres Kindermishandeling bij baby’s, peuters en kleuters
Op woensdag 21 september 2022 vindt het congres ‘Kindermishandeling bij baby’s, peuters en kleuters’ plaats in Utrecht. Wist je bijvoorbeeld dat peuters het meest geslagen worden? En dat er regelmatig baby’s door hardhandig oppakken en door elkaar schudden een hersenbeschadiging oplopen? Naast fysiek geweld kan er sprake zijn van psychische mishandeling en emotionele en pedagogische verwaarlozing. Reden voor Vakblad VROEG om samen met Euregionaal Congresburo een congres te organiseren over kindermishandeling bij baby’s, peuters en kleuters..
Vaccines: An update on the latest Developments 2022
De Stichting Vaccinology Masterclass organiseert op 22 en 23 september a.s. voor het twaalfde jaar op rij een tweedaagse wetenschappelijke en geaccrediteerde nascholing voor specialisten en beleidsmakers op het gebied van infectieziekten, immunologie, microbiologie, vaccinologie en public health. Onder de titel "Vaccines: An update on the latest Developments 2022". In de nascholing van dit jaar (2022) zal een selectie van nationaal en internationaal erkende deskundigen diverse aspecten van recente ontwikkelingen binnen de vaccinologie presenteren met extra aandacht voor de lessen die vanuit de Covid-19 pandemie voor de toekomst geleerd zijn.
Jaarlijks Congres Hechtingsproblematiek - 9e editie
Op donderdag 6 oktober 2022 vindt de 9e editie van het jaarlijkse congres ‘Hechtingsproblematiek’ plaats in Utrecht. Het jaarlijkse congres over hechtingsproblematiek gaat over de manier waarop je als professional kunt werken aan een veilige gehechtheid tussen opvoeder en kind, met name wanneer er bij ouder(s) en / of kind sprake is van een trauma. Daarbij kun je ook denken aan mensen een (licht) verstandelijke beperking of psychiatrische problemen, waarvan bekend is dat zij kwetsbaarder zijn voor trauma dan anderen. Vooraanstaande sprekers uit wetenschap en praktijk staan weer garant voor een interessant en praktijkgericht programma.
Tel bibliotheek 06 3402 4917 of gebruik het contactformulier --- Ontvang onze nieuwsbrief