Agenda Jeugd

«juni 2023»
madiwodovrzazo
2930311234
567
Congres Borderline

Congres Borderline

Op woensdag 7 juni 2023 vindt het congres ‘Borderline’ plaats in Utrecht. De online editie gaat op 1 juli 2023 van start. Mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis hebben sterke stemmings- en gedragswisselingen, waar zowel zij zelf als hun naasten last van kunnen hebben. Voor hulpverleners en begeleiders is het werken met mensen met borderline ook vaak een uitdaging. Hun diepgewortelde angst om in de steek gelaten te worden, uit zich in emotionele uitbarstingen, persoonlijke aanvallen en emotionele chantage. Met name het aangaan van en in stand houden van een constructieve werkrelatie kan bij deze mensen daarom als heel moeilijk ervaren worden. 

Lees meer
8
Congres ‘Moeizame samenwerkingsrelaties met ouders’

Congres ‘Moeizame samenwerkingsrelaties met ouders’

Op donderdag 8 juni 2023 vindt het congres ‘Moeizame samenwerkingsrelaties met ouders’ plaats in Utrecht. De samenwerking met ouders verloopt niet altijd zoals we dat graag zouden willen. Een goede samenwerking tussen ouders, hulpverleners en docenten is van enorm belang voor de kinderen die op onze zorg of ons onderwijs aangewezen zijn. Ook het welzijn van ouders en ons eigen werkplezier zijn ermee gemoeid. Te vaak zien we echter relaties tussen ouders en professionals onnodig moeizaam verlopen. 
 

Lees meer
91011
12131415161718
19202122
Congres ‘Emoties en emotieregulatie’

Congres ‘Emoties en emotieregulatie’

Op donderdag 22 juni 2023 vindt het congres ‘Emoties en emotieregulatie’ plaats in Eindhoven. De online editie van dit congres zal van start gaan op 1 augustus 2023. 
Met welke mensen je ook werkt, je hebt altijd met emoties te maken. In iedere rol die je kunt bedenken. De hulpverlening is bijna per definitie emotioneel beladen. De emoties van een cliënt zijn in sommige gevallen de aanleiding voor hulpverlening. In andere situaties roept het hulpverleningsproces zelf emoties op. Vaak wordt onderschat hoe intens dit proces in zijn werk gaat. Innerlijke belevingen of gevoelens zoals angst, vreugde, verdriet of boosheid zijn niet altijd even gemakkelijk te herkennen, terwijl het belangrijk is om te begrijpen en aan te voelen wat er voor de ander op het spel staat en van waarde is om een passend hulpaanbod in te zetten. 

Lees meer
232425
26272829
Congres ‘Somberheid en depressie bij kinderen en (jong)volwassenen’

Congres ‘Somberheid en depressie bij kinderen en (jong)volwassenen’

Op donderdag 29 juni 2023 vindt het congres ‘Somberheid en depressie bij kinderen en (jong)volwassenen’ plaats in Utrecht. Voor deelnemers die het congres liever online bekijken is de startdatum 1 augustus 2023. Iedereen heeft wel eens een dipje. Dat hoort bij het leven. Maar soms zijn jongeren zo somber dat het een probleem wordt. Wanneer er bijvoorbeeld geen duidelijke reden is waarom iemand verdrietig of somber is. Of wanneer de somberheid na verloop van tijd niet minder of zelfs erger wordt. Soms kunnen somberheid en verdriet zelfs doorschieten in een depressie, al dan niet vergezeld door suïcidale gedachten en gevoelens. Mensen die langdurig somber of zelfs depressief zijn, ervaren veel lijdensdruk. 

Lees meer
3012
3456789

Komende activiteiten Events RSS

Komende activiteiten

Jaarlijks Congres ‘Kindermishandeling bij baby's, peuters en kleuters - editie 2023’

 • 20 september 2023
 • Weergaves: 838
 • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Jeugd Algemeen, Agenda Jeugd

Datum Activiteit: 20-9-2023 09:00 - 16:30 Exporteer Activiteit

Jaarlijks Congres ‘Kindermishandeling bij baby's, peuters en kleuters - editie 2023’

Op woensdag 20 september 2023 vindt het jaarlijkse congres ‘Kindermishandeling bij baby's, peuters en kleuters’ plaats in Eindhoven. Voor deelnemers die het congres liever online bekijken, is de startdatum 1 november 2023. Kindermishandeling komt veelvuldig voor, ook op heel jonge leeftijd, bij baby’s, peuters en kleuters. Naast fysiek geweld kan er sprake zijn van seksueel misbruik, psychische mishandeling en emotionele verwaarlozing. Bijna niet te bevatten dat het voorkomt en toch is het zo. Sterker nog, jonge kinderen zijn degenen die het meeste geslagen worden. Ook voor psychische mishandeling, verwaarlozing en seksueel misbruik zijn zij extra kwetsbaar. 

Je kunt het niet altijd zien en het is vaak lastig te verdragen. Bovendien ligt het aankaarten van een niet pluisgevoel bij een kwetsbaar jong kind heel gevoelig. Wat als je het mis hebt en het risico ontstaat dat ouders of anderen zich vals beschuldigd voelen? Alle reden dus om je te verdiepen in de mogelijkheden om op een goede manier en op het juiste moment actie te ondernemen. In deze tweede editie van het congres is een interessant programma samengesteld. De sprekers delen belangrijke kennis over mishandeling bij deze kwetsbare doelgroep en geven bovendien concrete handreikingen. 

Meer…

Sprekers

 • Mr. Maaike Brunekreef (Achter de VOORdeur producties) - Blauwe plekken – wel of niet aan de bel trekken
 • Drs. Michaëla Hilhorst (BovenIJ Ziekenhuis) - Blauwe plekken – wel of niet aan de bel trekken
 • Drs. Aafke Scharloo (Zelfstandig klinisch psycholoog) - Seksueel misbruik van jonge kinderen: Kun je het aan (zien)?
 • Ida Groeneveld (Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond) - De do's & dont's van de meldcode
 • Drs. Karine Zuidgeest (De Jeugdzorgacademie) - Doorbreek intergenerationeel trauma na huiselijk geweld
 • Willemien van den Dorpel MSc. (Universiteit Leiden) - Doorbreek intergenerationeel trauma na huiselijk geweld
 • Téo Visser (Téo Visser - systeemtherapie en consultancy) - Een kind verbindt, zelfs bij trauma en pijn
 • Phildy Asamoah (Pharos) - Vroegsignalering kindermishandeling bij nieuwkomersgezinnen
 • Drs. Maartje Snelders (William Schrikker Jeugdbescherming en Jeugdreclassering) - Als een veilige start onder druk staat

Accreditatie, korting en aanmelding
Voor dit jaarlijks congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, Registerplein, NIP K&J / NVO O-G, FGzPt, AbSG (KNMG/GAIA), Kwaliteitsregister V&V, Verpleegkundig Specialisten Register en het Register Vaktherapie.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo.

Afdrukken Terug
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker