Agenda Jeugd

«juni 2023»
madiwodovrzazo
2930311234
567
Congres Borderline

Congres Borderline

Op woensdag 7 juni 2023 vindt het congres ‘Borderline’ plaats in Utrecht. De online editie gaat op 1 juli 2023 van start. Mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis hebben sterke stemmings- en gedragswisselingen, waar zowel zij zelf als hun naasten last van kunnen hebben. Voor hulpverleners en begeleiders is het werken met mensen met borderline ook vaak een uitdaging. Hun diepgewortelde angst om in de steek gelaten te worden, uit zich in emotionele uitbarstingen, persoonlijke aanvallen en emotionele chantage. Met name het aangaan van en in stand houden van een constructieve werkrelatie kan bij deze mensen daarom als heel moeilijk ervaren worden. 

Lees meer
8
Congres ‘Moeizame samenwerkingsrelaties met ouders’

Congres ‘Moeizame samenwerkingsrelaties met ouders’

Op donderdag 8 juni 2023 vindt het congres ‘Moeizame samenwerkingsrelaties met ouders’ plaats in Utrecht. De samenwerking met ouders verloopt niet altijd zoals we dat graag zouden willen. Een goede samenwerking tussen ouders, hulpverleners en docenten is van enorm belang voor de kinderen die op onze zorg of ons onderwijs aangewezen zijn. Ook het welzijn van ouders en ons eigen werkplezier zijn ermee gemoeid. Te vaak zien we echter relaties tussen ouders en professionals onnodig moeizaam verlopen. 
 

Lees meer
91011
12131415161718
19202122
Congres ‘Emoties en emotieregulatie’

Congres ‘Emoties en emotieregulatie’

Op donderdag 22 juni 2023 vindt het congres ‘Emoties en emotieregulatie’ plaats in Eindhoven. De online editie van dit congres zal van start gaan op 1 augustus 2023. 
Met welke mensen je ook werkt, je hebt altijd met emoties te maken. In iedere rol die je kunt bedenken. De hulpverlening is bijna per definitie emotioneel beladen. De emoties van een cliënt zijn in sommige gevallen de aanleiding voor hulpverlening. In andere situaties roept het hulpverleningsproces zelf emoties op. Vaak wordt onderschat hoe intens dit proces in zijn werk gaat. Innerlijke belevingen of gevoelens zoals angst, vreugde, verdriet of boosheid zijn niet altijd even gemakkelijk te herkennen, terwijl het belangrijk is om te begrijpen en aan te voelen wat er voor de ander op het spel staat en van waarde is om een passend hulpaanbod in te zetten. 

Lees meer
232425
26272829
Congres ‘Somberheid en depressie bij kinderen en (jong)volwassenen’

Congres ‘Somberheid en depressie bij kinderen en (jong)volwassenen’

Op donderdag 29 juni 2023 vindt het congres ‘Somberheid en depressie bij kinderen en (jong)volwassenen’ plaats in Utrecht. Voor deelnemers die het congres liever online bekijken is de startdatum 1 augustus 2023. Iedereen heeft wel eens een dipje. Dat hoort bij het leven. Maar soms zijn jongeren zo somber dat het een probleem wordt. Wanneer er bijvoorbeeld geen duidelijke reden is waarom iemand verdrietig of somber is. Of wanneer de somberheid na verloop van tijd niet minder of zelfs erger wordt. Soms kunnen somberheid en verdriet zelfs doorschieten in een depressie, al dan niet vergezeld door suïcidale gedachten en gevoelens. Mensen die langdurig somber of zelfs depressief zijn, ervaren veel lijdensdruk. 

Lees meer
3012
3456789

Komende activiteiten Events RSS

Komende activiteiten

Avondcyclus Jeugdgezondheidszorg 2023: Kind en jeugd in de 1e lijn

  • 30 januari 2023
  • Weergaves: 1327
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Jeugd Algemeen, Agenda Jeugd

Datum Activiteit: 30-1-2023 19:00 - 21:30 Exporteer Activiteit

Avondcyclus Jeugdgezondheidszorg 2023: Kind en jeugd in de 1e lijn

De Radboudumc Health Academy organiseert ook in 2023 de Avondcyclus Jeugdgezondheidszorg. Deze nascholing richt zich op de zorg voor 0 tot 18-jarigen, waarbij we medisch inhoudelijke verdieping nastreven, maar ook ruim baan geven aan psychosociale en maatschappelijk relevante aspecten, en aan bijvoorbeeld communicatieve vaardigheden. Mogelijkheid tot praktische toepassing van de leerpunten staat hoog in het vaandel. In 2023 zijn er zowel 4 fysieke, als 4 digitale bijeenkomsten in de cyclus. Het programma bevat een gevarieerd aanbod van (acute) medische problemen bij kinderen, een avond over complexe (communicatieve) situaties in de spreekkamer evenals onderwerpen die meer de psychosociale en emotionele ontwikkeling van het kind belichten. 

In de Avondcyclus kind en jeugd in de eerste lijn leert u:
• actuele thema’s uit de jeugdgezondheidszorg te integreren in uw dagelijkse werk
• medisch inhoudelijk te handelen bij diverse aandoeningen bij kinderen
• factoren te herkennen die de psychosociale en emotionele
ontwikkeling bij kinderen beïnvloeden

Kort overzicht programma:
* Maandag 30 januari 2023, digitaal: Genetica, syndromen 
* Maandag 27 februari 2023, locatie Radboudumc: Kindermishandeling: alle tinten grijs
* Maandag 27 maart 2023, digitaal: Kinderen van gescheiden ouders
* Maandag 8 mei 2023, locatie Radboudumc: Acuut ziek kind in de 1e lijn (kind met koorts, kind met benauwdheid, allergische reactie,
het suffe kind, kind met vragen en diarree)
* Maandag 5 juni 2023, digitaal: Spraak & Taal
* Maandag 25 september 2023, locatie Radboudumc, Intoxicaties bij kinderen
* Maandag 30 oktober 2023, locatie digitaal: Ergotherapie/fysiotherapie: wanneer doorverwijzen? – kinderrevalidatie?
* Maandag 27 november 2023, locatie Radboudumc: Complexe situatie in de spreekkamer

Doelgroepen
Deze cursus is primair bedoeld voor huisartsen en jeugdartsen. Daarnaast zijn ook kinderartsen, artsen voor verstandelijk gehandicapten, JGZ- verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en overige geïnteresseerden van harte welkom.

Accreditatie
Accreditatie wordt toegekend aan huisartsen, jeugdartsen en verpleegkundig specialisten.

Inschrijven/betalen
U kunt zich inschrijven en uw betaling regelen via

Brochure
Download hier de brochure met uitgebreid programma en informatie over betaling

Contact
Radboudumc Health Academy
Merel Nas, Projectmedewerker
T 06 - 31 01 51 53
E merel.nas@radboudumc.nl

Radboudumc Health Academy
Lonneke van der Heijden, Projectmanager
T 06 - 50 17 65 45
E lonneke.vanderheijden@radboudumc.nl

Afdrukken Terug
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker