Agenda Jeugd

«maart 2023»
madiwodovrzazo
272812
Jaarlijks Congres ADHD - editie 2023

Jaarlijks Congres ADHD - editie 2023

Op donderdag 2 maart 2023 vindt het jaarlijkse congres ‘ADHD’ plaats in Eindhoven. 
ADHD is een relatief veelvoorkomende diagnose onder kinderen en jongvolwassenen. Dit jaar zal op het congres over ADHD uitvoerig stilgestaan worden bij de deelaspecten van ADHD, zoals bijvoorbeeld aandachtstekort, maar ook bij de bijkomende problemen die uit ADHD kunnen voortvloeien. Denk daarbij aan middelenmisbruik, depressie en angst. Uiteraard zijn alle bijdragen van dit praktijkgerichte congres erop gericht om betere hulp en ondersteuning te kunnen bieden aan mensen met ADHD. Zo is er aandacht voor de specifieke issues waar vrouwen en meisjes met ADHD mee kampen, op welke manier je om kunt gaan met ADHD binnen het onderwijs, hoe je hoogbegaafden met ADHD tot steun kunt zijn en hoe je ouders en leerkrachten kunt helpen om ondersteunend te zijn voor hun kind of leerling met ADHD. 

Lees meer
345
6789101112
13141516
Jaarlijks Congres Coping en veerkracht - editie 2023

Jaarlijks Congres Coping en veerkracht - editie 2023

Op donderdag 16 maart 2023 vindt het jaarlijkse congres ‘Coping en veerkracht’ plaats in Utrecht. De online uitvoering van dit congres start op 1 april 2023.

Wanneer kinderen, jongeren of volwassenen met tegenslag geconfronteerd worden, kan dat op verschillende mensen een heel verschillende impact hebben. Onderzoek laat steeds vaker zien dat het beschikken over goede copingstrategieën en voldoende mentale veerkracht bescherming bieden tegen de ontwrichtende effecten van tegenslag en trauma. 

Lees meer
171819
20212223242526
272829303112
3456789

Komende activiteiten Events RSS

Komende activiteiten

Jaarlijks Congres Vroegsignalering bij baby’s - editie 2022

 • 16 november 2022
 • Weergaves: 2044
 • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Jeugd Algemeen, Agenda Jeugd

Datum Activiteit: 16-11-2022 09:00 - 16:30 Exporteer Activiteit

Jaarlijks Congres Vroegsignalering bij baby’s - editie 2022

Op woensdag 16 november 2022 vindt het jaarlijkse congres ‘Vroegsignalering bij baby’s’ plaats in Utrecht. Vanaf 1 december 2022 is dit congres ook online te volgen. Wat voor mogelijkheden hebben we om een kansrijke start voor zoveel mogelijk baby’s en ouders binnen bereik te brengen? Een goede start voor iedere baby en ouder. Daarover gaat de 2022-editie van het congres Vroegsignalering bij baby’s van Vakblad Vroeg en Euregionaal Congresburo. Deskundigen nemen je bij de hand met bijdragen over zowel nieuwe wetenschappelijke inzichten als succesvolle praktijkervaringen. Ieder vanuit een andere invalshoek gaan zij in op het voorkomen van prenatale blootstellingen. Of, als het daar al te laat voor is, de gevolgen daarvan te verminderen. 

Meer…

Sprekers

 • Prof. Dr. Tessa Roseboom (Universiteit van Amsterdam) - Gelijk goed beginnen
 • Dr. Binu Singh (KU Leuven) - Aan de wieg werken van regulatieproblemen
 • Prof. Dr. Carolina de Weerth (Radboud UMC) - Meer doen met maternale prenatale en postnatale stress
 • Dr. Ingrid Staal (GGD Zeeland) - SPARK-methodiek als preventiemiddel
 • Drs. Brigitte de Jong (GGz-Breburg) - Toegroeien naar de Fatherhood Constellation
 • Drs. Marloes Pelders (De Opvoedpoli) - Toegroeien naar de Fatherhood Constellation
 • Drs. Fernanda Sampaio de Carvalho (Erasmus MC) - Beginnend ouderschap na vroeggeboorte
 • Dr. Ineke de Kruijff (St. Antonius Ziekenhuis) - Stressregulatie bij overmatig huilende zuigelingen

Accreditatie, korting en aanmelding
Voor dit jaarlijks congres is accreditatie aangevraagd bij NIP K&J / NVO, FGzPt, Registerplein, SKJ, AbSG, Kwaliteitsregister V&V, Verpleegkundig Specialisten Register, KNGF/NVFK, Kwaliteitsregisters Fysiotherapie (KRF), ADAP (o.a. NVLF en NVD) en DAIMH.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo.

Afdrukken Terug
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker