Agenda Jeugd

«februari 2023»
madiwodovrzazo
30
Avondcyclus Jeugdgezondheidszorg 2023: Kind en jeugd in de 1e lijn

Avondcyclus Jeugdgezondheidszorg 2023: Kind en jeugd in de 1e lijn

De Radboudumc Health Academy organiseert ook in 2023 de Avondcyclus Jeugdgezondheidszorg. Deze nascholing richt zich op de zorg voor 0 tot 18-jarigen, waarbij we medisch inhoudelijke verdieping nastreven, maar ook ruim baan geven aan psychosociale en maatschappelijk relevante aspecten, en aan bijvoorbeeld communicatieve vaardigheden. Mogelijkheid tot praktische toepassing van de leerpunten staat hoog in het vaandel. In 2023 zijn er zowel 4 fysieke, als 4 digitale bijeenkomsten in de cyclus. Het programma bevat een gevarieerd aanbod van (acute) medische problemen bij kinderen, een avond over complexe (communicatieve) situaties in de spreekkamer evenals onderwerpen die meer de psychosociale en emotionele ontwikkeling van het kind belichten.

Lees meer
3112345
6789
Jaarlijks Congres ‘Angst en paniek bij kinderen en jong volwassenen - editie 2023’

Jaarlijks Congres ‘Angst en paniek bij kinderen en jong volwassenen - editie 2023’

Op donderdag 9 februari 2023 vindt het jaarlijkse congres ‘Angst en paniek bij kinderen en jong volwassenen’ plaats in Eindhoven. Voor deelnemers die dit congres liever online bekijken, is de startdatum 1 maart 2023.

Lees meer
101112
1314151617
De prematuur: van baby tot adolescent

De prematuur: van baby tot adolescent

Wist u dat gemiddeld in iedere kleuterklas een prematuur geboren kindje zit? Dit betekent dat duizenden ouders te maken krijgen met een vaak lang zorgpad en zij terecht komen in een onzekere en onbekende wereld. Deze kinderen hebben namelijk een grotere kans op o.a. het krijgen van een ontwikkelingsstoornis, beperking en/of handicap. Neem deel aan de SCEM-studiedag, multidisciplinair, op 17 februari 2023 te Ede. De dag gaat over kind én ouders; wat kunt u, indien nodig in samenspraak met collega’s, doen om hen zo goed mogelijke zorg te bieden en te begeleiden. Over multidisciplinaire zorg en begeleiding van kind én ouders. 

Lees meer
1819
20212223242526
272812
Jaarlijks Congres ADHD - editie 2023

Jaarlijks Congres ADHD - editie 2023

Op donderdag 2 maart 2023 vindt het jaarlijkse congres ‘ADHD’ plaats in Eindhoven. 
ADHD is een relatief veelvoorkomende diagnose onder kinderen en jongvolwassenen. Dit jaar zal op het congres over ADHD uitvoerig stilgestaan worden bij de deelaspecten van ADHD, zoals bijvoorbeeld aandachtstekort, maar ook bij de bijkomende problemen die uit ADHD kunnen voortvloeien. Denk daarbij aan middelenmisbruik, depressie en angst. Uiteraard zijn alle bijdragen van dit praktijkgerichte congres erop gericht om betere hulp en ondersteuning te kunnen bieden aan mensen met ADHD. Zo is er aandacht voor de specifieke issues waar vrouwen en meisjes met ADHD mee kampen, op welke manier je om kunt gaan met ADHD binnen het onderwijs, hoe je hoogbegaafden met ADHD tot steun kunt zijn en hoe je ouders en leerkrachten kunt helpen om ondersteunend te zijn voor hun kind of leerling met ADHD. 

Lees meer
345
6789101112

Komende activiteiten Events RSS

Komende activiteiten

Webinar Voor- en Vroegschoolse Educatie – Monitor | “Zodat geen kind gemist wordt”

  • 22 juni 2022
  • Weergaves: 1317
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Jeugd Algemeen, Agenda Jeugd

Datum Activiteit: 22-6-2022 10:00 - 11:00 Exporteer Activiteit

Webinar Voor- en Vroegschoolse Educatie – Monitor | “Zodat geen kind gemist wordt”

Elk voorschools-educatie-doelgroep kind altijd in beeld. Het belang van voorschoolse educatie is helder; doelgroep-peuters krijgen een belangrijk steuntje in de rug bij het betreden van de basisschool. Sinds de verruiming van het aanbod naar 960 uur, wordt een nog betere start gegarandeerd. Nu is het belangrijk om te zorgen dat elk kind dat recht heeft op voor– en vroegschoolse educatie ook bereikt wordt.  De VVE Monitor van Dimensional Insight digitaliseert het proces in een eenvoudig en sluitend systeem zodat geen kind over het hoofd wordt gezien.  

VVE-toeleiding is een complex proces waar veel partijen bij betrokken zijn; de JGZ, VVE aanbieders en gemeentes. 
 

Webinar 'VVE Monitor: Zodat geen kind gemist wordt!, 
Voor Gemeente, JGZ en VE aanbieder
22 juni 2022 | 10:00 - 11:00 uur

 


De JGZ is verantwoordelijk voor het signaleren, indiceren, verwijzen en het toeleiden van het kind naar een VVE-aanbieder. Het doel van de overheid is dat alle doelgroepkinderen in beeld komen, worden doorverwezen naar een VVE-aanbieder en daadwerkelijk deelnemen aan een VVE-programma. Kinderen mogen niet tussen wal en schip vallen. 

meteen aanmelden
via deze link


De voordelen van de VVE Monitor: 

  • volledig Digitaal Proces;
  • altijd actueel;
  • elk stap van indicering tot en met deelname aan VVE inzichtelijk;
  • AVG proof (Dimensional Insight  is ISO27001en NEN7510 gecertificeerd.);
  • informatie simpel en direct uit het Elektronisch Kind Dossier van het JGZ.

 Screenshot: Dashboard VVE Monitor

De VVE Monitor stelt de ouders en het doelgroep kind centraal en volgt actueel het proces van toewijzen en toeleiden zodat geen kind gemist wordt. De VVE Monitor ondersteund momenteel 7 GGD/JGZ organisaties, 60 Gemeentes en ruim 100 VVE aanbieders.

meteen aanmelden
via deze link

Webinar VVE-Monitor: Zodat geen kind gemist wordt
Graag nodigen we u uit voor een (digitale) voorlichting over de VVE Monitor van Dimensional Insight op woensdag 22 juni van 10.00 – 11.00 uur.

Tijdens deze webinar wordt de kracht van de VVE Monitor in beeld gebracht. Schrijf u in voor de webinar en kom erachter hoe de VVE Monitor met steeds meer gemeentes, JGZ-organisaties en aanbieders ervoor zorgt dat geen kind gemist wordt. 

meteen aanmelden
via deze link

 


(Foto door Henley Design Studio via Pexels

Afdrukken Terug
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker