Agenda Jeugd

«maart 2023»
madiwodovrzazo
272812
Jaarlijks Congres ADHD - editie 2023

Jaarlijks Congres ADHD - editie 2023

Op donderdag 2 maart 2023 vindt het jaarlijkse congres ‘ADHD’ plaats in Eindhoven. 
ADHD is een relatief veelvoorkomende diagnose onder kinderen en jongvolwassenen. Dit jaar zal op het congres over ADHD uitvoerig stilgestaan worden bij de deelaspecten van ADHD, zoals bijvoorbeeld aandachtstekort, maar ook bij de bijkomende problemen die uit ADHD kunnen voortvloeien. Denk daarbij aan middelenmisbruik, depressie en angst. Uiteraard zijn alle bijdragen van dit praktijkgerichte congres erop gericht om betere hulp en ondersteuning te kunnen bieden aan mensen met ADHD. Zo is er aandacht voor de specifieke issues waar vrouwen en meisjes met ADHD mee kampen, op welke manier je om kunt gaan met ADHD binnen het onderwijs, hoe je hoogbegaafden met ADHD tot steun kunt zijn en hoe je ouders en leerkrachten kunt helpen om ondersteunend te zijn voor hun kind of leerling met ADHD. 

Lees meer
345
6789101112
13141516
Jaarlijks Congres Coping en veerkracht - editie 2023

Jaarlijks Congres Coping en veerkracht - editie 2023

Op donderdag 16 maart 2023 vindt het jaarlijkse congres ‘Coping en veerkracht’ plaats in Utrecht. De online uitvoering van dit congres start op 1 april 2023.

Wanneer kinderen, jongeren of volwassenen met tegenslag geconfronteerd worden, kan dat op verschillende mensen een heel verschillende impact hebben. Onderzoek laat steeds vaker zien dat het beschikken over goede copingstrategieën en voldoende mentale veerkracht bescherming bieden tegen de ontwrichtende effecten van tegenslag en trauma. 

Lees meer
171819
20212223242526
272829303112
3456789

Komende activiteiten Events RSS

Komende activiteiten

Congres Antisociaal gedrag bij kinderen en (jong)volwassenen

  • 22 juni 2022
  • Weergaves: 1829
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Jeugd Algemeen, Agenda Jeugd

Datum Activiteit: 22-6-2022 09:00 - 16:30 Exporteer Activiteit

Congres Antisociaal gedrag bij kinderen en (jong)volwassenen

Op woensdag 22 juni 2022 vindt het congres ‘Antisociaal gedrag bij kinderen en (jong)volwassenen’ plaats in Utrecht.

Kinderen en jeugdigen die antisociaal gedrag vertonen, houden geen rekening met de wensen en gevoelens van andere mensen. Als er niet tijdig wordt gesignaleerd en ingegrepen, dan kan dit gedrag zelfs overgaan in delictgedrag. En dit kan betekenen dat kinderen onder de 12 jaar al in aanraking komen met de politie. Bovendien is bekend dat antisociaal gedrag op latere leeftijd ook een risicofactor vormt voor zowel de eigen ontwikkeling als de veiligheid van anderen, zoals partners en kinderen.   

Wat verstaan we onder antisociaal gedrag? Wanneer spreek je van een oppositioneel opstandig gedrag (ODD), antisociaal gedrag (CD) of antisociale persoonlijkheidsstoornis (ASP)? Hoe kun je signalen vroegtijdig onderkennen en aanpakken? Hoe ga je een professionele werkrelatie aan en hoe onderhoud je die? Wat zijn handvatten die ingezet kunnen worden bij fysieke of verbale agressie? Hoe ga je om met antisociaal gedrag van jongeren uit migrantengezinnen? Op welke manier kun je samenwerken met politie en/of justitie? Wat is belangrijk in het werken met kinderen met ODD en CD?  Bij deze en andere, soortgelijke vragen zullen de sprekers op dit congres stilstaan. 

Meer…

Sprekers

  • Prof. Dr. Geert Jan Stams (Universiteit van Amsterdam) - Anti-sociaal gedrag: wat en hoe?
  • Prof. Dr. Arno van Dam (Tilburg University) - Het aangaan en onderhouden van een professionele werkrelatie met mensen met antisociale persoonlijkheidsproblematiek
  • Drs. Michiel Noordzij - Aan het werk met forse gedragsproblemen bij kinderen en jongeren
  • Fenno Moes (Agressie Academie) - Antisociaal gedrag en agressie: hoe te handelen?
  • Mr. Dr. Mieke Komen (EM Advocatenkantoor Amsterdam) - Werken met antisociaal gedrag bij jongeren uit migrantengezinnen
  • Theo Hendrickx (Expertisebureau Helse Liefde) - Hulpverlening of justitie?
  • Drs. Arno de Poorter (Hulp bij ADHD) - Een hoopvolle kijk op ODD en CD

Accreditatie, korting en aanmelding
Voor dit congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, NIP K&J/NVO-OG, FGzPt, Registerplein, NVvP, Kwaliteitsregister V&V, VSR, Register Vaktherapie, LV POH-GGZ en het Lerarenregister.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo

Afdrukken Terug
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker