Agenda Jeugd

«januari 2023»
madiwodovrzazo
2627282930311
2345678
9101112131415
16171819
De Kinderhuid – themadag voor de jeugdgezondheidszorg

De Kinderhuid – themadag voor de jeugdgezondheidszorg

De huid is het grootste en meest zichtbare orgaan. U weet als geen ander dat de huid belangrijk is als contactorgaan, maar ook als bescherming en als signaal van een onderliggende systemische aandoening zoals een syndroom. Bij kinderen presenteren huidaandoeningen zich vaak anders dan bij volwassenen. Ook reageren zij vaak anders op geneesmiddelen. Preventie, vroegdiagnostiek, medische en psychosociale begeleiding kunnen veel leed voorkomen, ook op latere leeftijd. Hiervoor is meer expertise in kinderdermatologie gewenst. U leert in één dag wat voor u van belang is. Leerzame presentaties worden afgewisseld met boeiende casuïstiek met volop mogelijkheid tot interactie. En in de lunchpauze kunt u deelnemen aan de sessie ‘Zalven’, waar u alles leert over de verschillende soorten zalven (max. 30 deelnemers, vooraf inschrijven verplicht). Op 17 januari te Ede. Door SCEM.

Lees meer
202122
23242526
Jaarlijks Congres Hoogsensitiviteit - editie 2023

Jaarlijks Congres Hoogsensitiviteit - editie 2023

Op donderdag 26 januari 2023 vindt het jaarlijkse congres ‘Hoogsensitiviteit’ plaats in Eindhoven. Voor deelnemers die het congres liever online bekijken, is de startdatum 1 maart 2023.

Hoogsensitiviteit of hooggevoeligheid is allang niet meer het zweverige verschijnsel dat het ooit leek. Meer en meer komt er een wetenschappelijke basis te liggen onder het denken over en werken met hoogsensitieve personen. Wat verstaan we onder hoogsensitiviteit en hoogsensitieve personen? Wat maakt hen anders dan anderen en hoe houd je daar in de hulpverlening, het onderwijs of de behandeling rekening mee? Wat gebeurt er 'anders' in de hersenen van een hoogsensitief iemand? Wat heeft hooggevoeligheid met verslavingsgevoeligheid te maken en wat kun je daarmee in de praktijk? Wat zijn de verschillen tussen autisme en hoogsensitiviteit? Of bij mensen met bijvoorbeeld borderline, ADHD, of angstproblemen? Op deze en andere vragen geven de sprekers op dit congres een antwoord. 

Lees meer
272829
30
Avondcyclus Jeugdgezondheidszorg 2023: Kind en jeugd in de 1e lijn

Avondcyclus Jeugdgezondheidszorg 2023: Kind en jeugd in de 1e lijn

De Radboudumc Health Academy organiseert ook in 2023 de Avondcyclus Jeugdgezondheidszorg. Deze nascholing richt zich op de zorg voor 0 tot 18-jarigen, waarbij we medisch inhoudelijke verdieping nastreven, maar ook ruim baan geven aan psychosociale en maatschappelijk relevante aspecten, en aan bijvoorbeeld communicatieve vaardigheden. Mogelijkheid tot praktische toepassing van de leerpunten staat hoog in het vaandel. In 2023 zijn er zowel 4 fysieke, als 4 digitale bijeenkomsten in de cyclus. Het programma bevat een gevarieerd aanbod van (acute) medische problemen bij kinderen, een avond over complexe (communicatieve) situaties in de spreekkamer evenals onderwerpen die meer de psychosociale en emotionele ontwikkeling van het kind belichten.

Lees meer
3112345

Komende activiteiten Events RSS

Komende activiteiten

AJN NVK Dag 2022 – Klaar voor de Toekomst

  • 9 juni 2022
  • Weergaves: 1783
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Jeugd Algemeen, Agenda Jeugd

Datum Activiteit: 9-6-2022 18:30 - 19-6-2022 16:00 Exporteer Activiteit

AJN NVK Dag 2022 – Klaar voor de Toekomst

Kinderen en jongeren op weg helpen naar een toekomst in gezondheid en welbevinden. Daarin speel je als kinder- en jeugdarts een belangrijke rol. Samen met jullie, op 9 en 10 juni, duiken we daarom in de ontwikkelingen waar jeugdigen anno nu mee te maken hebben én de mogelijkheden die in ons vakgebied liggen om ze te laten doorgroeien tot gezonde, evenwichtige en blije volwassenen. Hierbij komen onderwerpen aan bod als het ’emotieregulatieprotocol’, hoe help je jeugdigen richting  geven aan emoties en seksuele gender ontwikkeling in 2022, hoe help je een kind helpt dat op zoek is naar zijn of haar seksuele identiteit en op welke manier ga je om met gendervraagstukken? Verder gaan we in gesprek met ‘straatdokter’ Michelle van Tongeren vanuit haar eigen praktijkervaring over sociale ongelijkheid en opvoedingsarmoede. 

Tijdens de Kennis Carrousel raak je snel op de hoogte van online kansen om kinderen en jongeren te ondersteunen in mentaal en fysiek gezond gedrag. En voor wie nieuwsgierig is of hij/zij de kansen en uitdagingen  van de jeugd van tegenwoordig écht in de smiezen heeft, laat zich inspireren door Rutger van den Berg van Youngworks.

Ontdek met elkaar wat dit kan betekenen voor het werk van kinder- en jeugdartsen!

Meer informatie en inschrijven op
de website van SCEM

Accreditatie: Is aangevraagd bij ABSG, NVK, VSR en Kwaliteitsregister V&V

Plaats, datum en tijd
Hotel en Congrescentrum Papendal, Arnhem
Donderdag 9 juni van 18.30 – 21.00uur
Vrijdag 10 juni 2022 van 08.30 – 16.00uur

Inschrijving
Het inschrijfgeld bedraagt:
AJN-avondprogramma 9 juni € 90
AJN-dagprogramma 10 juni € 185
NVK-dagprogramma 8 en 9 juni (ook voor JGZ) per dag: € 185

Doelgroepen
Jeugdartsen, artsen M&G, kinderartsen, jeugd- & kinderverpleegkundigen en overige professionals in de zorg rond kind en jeugd. Tevens zijn zij die hiervoor in opleiding zijn van harte welkom

Download
Download de Folder van de AJN NVK Dag 2022 (pdf)

Meer informatie en inschrijven op
de website van SCEM

De AJN NVK Congrescommissie
Merel van Dorp, sociaal wetenschapper/ journalist
‎Michèle Hoenselaar-Haagmans, arts M&G / Jeugdarts, VGGM
Anne Custers, kinderarts sociale pediatrie, MUMC+
Roos van der Plas, kinderarts, UMC Amsterdam locatie VUmc
Lidewij Warris, jeugdarts i.o.
 

Afdrukken Terug
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker