Agenda Jeugd

«juni 2023»
madiwodovrzazo
2930311234
567
Congres Borderline

Congres Borderline

Op woensdag 7 juni 2023 vindt het congres ‘Borderline’ plaats in Utrecht. De online editie gaat op 1 juli 2023 van start. Mensen met een borderline persoonlijkheidsstoornis hebben sterke stemmings- en gedragswisselingen, waar zowel zij zelf als hun naasten last van kunnen hebben. Voor hulpverleners en begeleiders is het werken met mensen met borderline ook vaak een uitdaging. Hun diepgewortelde angst om in de steek gelaten te worden, uit zich in emotionele uitbarstingen, persoonlijke aanvallen en emotionele chantage. Met name het aangaan van en in stand houden van een constructieve werkrelatie kan bij deze mensen daarom als heel moeilijk ervaren worden. 

Lees meer
8
Congres ‘Moeizame samenwerkingsrelaties met ouders’

Congres ‘Moeizame samenwerkingsrelaties met ouders’

Op donderdag 8 juni 2023 vindt het congres ‘Moeizame samenwerkingsrelaties met ouders’ plaats in Utrecht. De samenwerking met ouders verloopt niet altijd zoals we dat graag zouden willen. Een goede samenwerking tussen ouders, hulpverleners en docenten is van enorm belang voor de kinderen die op onze zorg of ons onderwijs aangewezen zijn. Ook het welzijn van ouders en ons eigen werkplezier zijn ermee gemoeid. Te vaak zien we echter relaties tussen ouders en professionals onnodig moeizaam verlopen. 
 

Lees meer
91011
12131415161718
19202122
Congres ‘Emoties en emotieregulatie’

Congres ‘Emoties en emotieregulatie’

Op donderdag 22 juni 2023 vindt het congres ‘Emoties en emotieregulatie’ plaats in Eindhoven. De online editie van dit congres zal van start gaan op 1 augustus 2023. 
Met welke mensen je ook werkt, je hebt altijd met emoties te maken. In iedere rol die je kunt bedenken. De hulpverlening is bijna per definitie emotioneel beladen. De emoties van een cliënt zijn in sommige gevallen de aanleiding voor hulpverlening. In andere situaties roept het hulpverleningsproces zelf emoties op. Vaak wordt onderschat hoe intens dit proces in zijn werk gaat. Innerlijke belevingen of gevoelens zoals angst, vreugde, verdriet of boosheid zijn niet altijd even gemakkelijk te herkennen, terwijl het belangrijk is om te begrijpen en aan te voelen wat er voor de ander op het spel staat en van waarde is om een passend hulpaanbod in te zetten. 

Lees meer
232425
26272829
Congres ‘Somberheid en depressie bij kinderen en (jong)volwassenen’

Congres ‘Somberheid en depressie bij kinderen en (jong)volwassenen’

Op donderdag 29 juni 2023 vindt het congres ‘Somberheid en depressie bij kinderen en (jong)volwassenen’ plaats in Utrecht. Voor deelnemers die het congres liever online bekijken is de startdatum 1 augustus 2023. Iedereen heeft wel eens een dipje. Dat hoort bij het leven. Maar soms zijn jongeren zo somber dat het een probleem wordt. Wanneer er bijvoorbeeld geen duidelijke reden is waarom iemand verdrietig of somber is. Of wanneer de somberheid na verloop van tijd niet minder of zelfs erger wordt. Soms kunnen somberheid en verdriet zelfs doorschieten in een depressie, al dan niet vergezeld door suïcidale gedachten en gevoelens. Mensen die langdurig somber of zelfs depressief zijn, ervaren veel lijdensdruk. 

Lees meer
3012
3456789

Komende activiteiten Events RSS

Komende activiteiten

Jaarlijks Congres Autisme - 9e editie - 2021

  • 18 november 2021
  • Weergaves: 2509
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Jeugd Algemeen, Agenda Jeugd

Datum Activiteit: 18-11-2021 09:00 - 16:30 Exporteer Activiteit

Jaarlijks Congres Autisme - 9e editie - 2021

Op donderdag 18 november 2021 vindt de 9e editie van het jaarlijkse congres Autisme plaats in Utrecht. Dit congres is ook online te volgen, deelnemers krijgen dan 30 dagen toegang tot alle presentaties van de sprekers.

Ook onder professionals zijn er veel misvattingen over autisme. Hoe vaak hoor je niet zeggen dat mensen met autisme niet in staat zouden zijn om te liegen? Of dat ze geen emoties hebben of herkennen? Dat ze altijd een zo prikkelarm mogelijke omgeving nodig hebben? Dat autisme bij vrouwen eigenlijk nauwelijks voorkomt? Dat ze geen écht betekenisvolle relaties aan kunnen gaan? Als professional heb je een rol in het helpen zichtbaar maken van de persoon achter het autisme en het bestrijden van vooroordelen die anderen ten opzichte van je cliënt, patiënt of leerling hebben. Daarnaast zijn er ook verschillende professionele dilemma's. Moet autisme benaderd worden als een stoornis? En hebben mensen met autisme eigenlijk wel altijd last van autisme? Hoe zorg je ervoor dat een bedrijf en een werknemer met autisme het beste uit elkaar kunnen halen? Is je betrokkenheid als hulpverlener of begeleider hierbij nodig? En zo ja, wat is dan je rol? Hoe pak je het aan? De sprekers op dit congres zullen in hun bijdragen ingaan op deze en andere, aanverwante vragen. 

Meer…  

Sprekers

  • Prof. Dr. Sander Begeer (Vrije Universiteit Amsterdam) - Misverstanden over autisme
  • Jasper Wagteveld (Nederlandse Vereniging voor Autisme) - Misverstanden over autisme
  • Dr. Fabiënne Naber (Erasmus Universiteit Rotterdam) - Punthoofden bij autisme
  • Colette de Bruin (Geef me de Vijf) - Autisme en empathie
  • Céline Mollink MSc. (AutismeKRACHT) - Autisme is (n)iets mannelijks
  • Dr. Annelies Spek (Autisme Expertise.nl) - Autistische burn-out
  • Drs. Lisa Snip (GGZ Noord-Holland-Noord) - Mensen met autisme hebben geen gezin - misvatting!
  • Gemmy Peters (Radboudumc) - Mensen met autisme en hun werkplek

Accreditatie, korting en aanmelding
Voor dit jaarlijkse congres is accreditatie aangevraagd bij NIP K&J/NVO-OG, FGzPt, SKJ, NVvP*, Kwaliteitsregister V&V, Verpleegkundig Specialisten Register, LV POH-GGZ, Registerplein, Register vaktherapie, ADAP (NVLF) en het Lerarenportfolio.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo.

Afdrukken Terug
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker