Op donderdag 24 juni 2021 start het online congres over overvraging, stress en burn-out bij kinderen en jongvolwassenen. Wie zich inschrijft, krijgt vanaf die datum een hele maand de tijd om de congresbijdragen on-demand te bekijken via het internet. Bovendien mag iedere inschrijver voor zichzelf of een collega een gratis tweede online congres uitkiezen.
Kinderen en jeugdigen komen steeds meer onder druk te staan als gevolg van de hogere eisen van onze maatschappij. Maar ook pesterijen, echtscheiding, verlieservaringen en financiële problemen kunnen risicovolle omstandigheden zijn voor het ontwikkelen van overvraging en stress bij kinderen en pubers. Wanneer stressmomenten echter té lang duren, of zich té snel opvolgen, kan er burn-out optreden. Als ouder is het vaak moeilijk om de signalen van een burn-out te herkennen. Vaak begint het met vage klachten als lusteloosheid, slecht slapen en niet of nauwelijks eten. Meestal komen daar ook fysieke ongemakken bij als buikpijn of hoofdpijn. Deze 'early life stress' kan op latere leeftijd weer zorgen voor serieuze problemen. Tijdens dit online congres gaan vooraanstaande sprekers uit wetenschap en praktijk in op vragen en dilemma's die voorkomen in het werken met kinderen rondom overvraging, stress en burn-out. Wat is bekend uit relevant wetenschappelijk onderzoek? Welke 'good practices' zijn er? En hoe bied je optimale ondersteuning en zorg als professional? Deze en andere, gerelateerde vragen, zullen op dit online congres aan de orde komen.
Sprekers
De sprekers zijn experts uit wetenschap en praktijk die hun kennis, inzichten en praktische handvatten met de deelnemers zullen delen:
• Prof. Dr. Witte Hoogendijk (Erasmus MC, Rotterdam) - Leef als een beest
• Dr. Jeffrey Roelofs (Psychologenpraktijk Margraten) - Emotieregulatie en copingstijlen bij overvraging, stress en burn-out
• Drs. Anne Oosterling (Karakter - Kinder- en jeugdpsychiatrie) - Samenwerken onder hoogspanning – thuisbehandeling van jongere en gezin met multiproblematiek
• Drs. Cees Frankruijter (Mindset instituut) - Mindset interventies ter verhoging van mentale weerbaarheid
• Prof. Dr. Tessa Kieboom (Exentra) - Stress en burn-out bij hoogbegaafde kinderen
• Kelly de Vries (KdV) - FOMO of JOMO: social media en stress
• Rian van den Boogaart MSc. en Dr. Sanne Rasing (GGZ Oost Brabant) - Vroegsignalering en preventie van depressie en suïcidaal gedrag bij jongeren
Meer over de sprekers en hun bijdragen vind je hier.
Accreditatie, korting en aanmelding
Voor dit online congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, Kwaliteitsregister V&V, NIP K&J / NVO-OG, Verpleegkundig Specialisten Register, Register Vaktherapie, Registerplein en Lerarenportfolio.
Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo.