Op woensdag 18 november 2020 start het congres over vroegsignalering bij baby’s online. Wie zich aanmeldt krijgt een hele maand de tijd om de on-demand videocolleges van de sprekers te bekijken.
Baby’s ontwikkelen zich razendsnel, juist in de periode dat ouders nog moeten wennen aan hun nieuwe rol als opvoeder en verzorger. Gelukkig gaat dat meestal goed. Zo niet dan is adequaat en vroeg handelen van groot belang. Het online-congres over vroegsignalering bij baby’s slaat een brug tussen de nieuwste inzichten en het handelen in de praktijk van alledag. Baby’s komen afhankelijk van hun ouders ter wereld. Ze hebben weinig andere mogelijkheden dan huilen om duidelijk te maken welke behoeftes ze hebben. Voor ouders betekent dit soms raden wat er aan de hand is. Het geeft spanning wanneer huilen niet stopt of lijkt te stoppen of wanneer je de behoefte van je kind niet begrijpt. Ouders kunnen wanhopig raken. Zij ervaren stress die noch bevorderlijk is voor het kind, noch voor de ouder, noch voor de ouder-kindrelatie. En wat doe je dan als zorgprofessional? H
Het online congres over vroegsignalering bij baby’s gaat over manieren waarop hulp kan worden geboden aan ouders om hun jonge kind beter te begrijpen en te begeleiden. Wat kun je doen als ouders heel kwetsbaar zijn? Wat is een goede ingang om regulatieproblematiek te behandelen? Hoe zit het met de afstemming tussen de breinen van ouders en hun jonge kind? Wat kun je ouders adviseren als hun kind overprikkeld is of maar blijft huilen? Bij deze en andere vragen staan de sprekers uitvoerig stil tijdens dit online-congres.
Sprekers
- Dr. Binu Singh (KU Leuven) - Het jonge brein, brein in kwadraat
- Drs. Paulien Kuipers (Stichting Kinderleven) - Komen tot een dialoog
- Drs. Marilene de Zeeuw (Jeugdggz Dimencegroep) - Zoeken naar een ingang
- Dr. Thomas Harms (Huilbabykliniek Thomas Harms) - Waarom baby's huilen
- Kim Vervuurt (Zaans Medisch Centrum) - Houvast voor ouders van huilbaby's
- Dr. Mijke Lambregtse (Erasmus MC) - Kwetsbaar ouderschap tijdens de eerste 1000 dagen
- Dr. Roos Rodenburg (Universiteit van Amsterdam) - Gelukkige baby's
Meer…
Accreditatie, korting en aanmelding
Voor dit online congres is accreditatie aangevraagd bij NIP K&J / NVO, VVAK, NVK, Registerplein, SKJ, Kwaliteitsregister V&V, VSR.
Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op de website van het Euregionaal Congresburo.