Vaccinaties hebben de laatste jaren veel aandacht gekregen, in de media, het politieke en maatschappelijke debat en in de medische wereld. Wetenschappelijke overtuigingen blijken niet per definitie leidend en kunnen zelfs zorgen voor publiek wantrouwen. Professionals bevinden zich in een complex krachtenveld van kennis en mening; van zin en onzin.
Dit congres op 4 december in Ede biedt u een actueel overzicht van de stand van zaken in vaccinatieland. Epidemioloog Patricia Bruijning vertelt u de laatste ontwikkelingen en wat de toekomst brengt. Verschillende sprekers delen vanuit verschillende, maar altijd relevante perspectieven hun kennis en visie. Zij bespreken de voors en tegens, autonomie en verantwoordelijkheid.
U kunt meepraten tijdens goede gesprekken over onder meer vragen als ‘Wat is een levensjaar waard?’, ‘Is verplicht vaccineren te legitimeren?’ en ‘Hoe zit het met Vaccineren op Maat waarbij men zelf kiest voor vaccins buiten het Rijksvaccinatieprogramma?.
Na de lunch leert u aan de hand van voorbeelden uit de praktijk hoe het goed ‘mis’ kan gaan na niet-vaccineren. We sluiten de dag af met een interactieve presentatie over de nieuwe generatie ouders: de millennials. Wat zijn de do’s en don’ts in de communicatie met deze generatie?
Deze dag helpt u als arts, verpleegkundige of verloskundige om uw eigen positie te herijken en verrijken. Zodat u, waar nodig, uw standpunt ook beter aan uw patiënten uit kunt leggen. We ontvangen u graag, natuurlijk op gepaste afstand!
Datum
4 december 2020
Locatie
ReeHorst, Ede
Doelgroep
Kinder- en jeugdarts, GGD-arts, huisarts, verloskundige, kinder-en jeugdverpleegkundige.
Accreditatie
Toegekend door NVK (5 pnt), aangevraagd bij KNOV, ABSG en Kwaliteitsregister V&V. Huisartsen ontvangen de accreditatie-uren via de regel ‘25% van de nascholing behalen buiten het eigen vakgebied'. Voor (kinder)fysiotherapeuten geldt bij het KRF NL: het aantal accreditatiepunten toegekend door een andere Beroepsorganisatie wordt overgenomen in het Vrije deel (art 5.2.1. Beleidsdocument KRF). Het certificaat kunt u mét aangeven van de door de nascholing ontwikkelde fysiotherapeutische competenties (tenminste één) uit het Beroepsprofiel zelf indienen. Voor deze scholing komen de volgende competenties in aanmerking: fysiotherapeutisch samenwerken en communiceren.
Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld bedraagt: € 239
Bij inschrijven binnen 3 weken vóór de bijeenkomst: € 269
Inschrijven en informatie
Meer informatie en inschrijven op de website van SCEM
Download de folder met het uitgebreide programma.