Vacature

Teamcoach Zelforganisatie Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West

 • 13 juni 2017
 • Weergaves: 1043

Teamcoach Zelforganisatie Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West

Bouw jij aan betrokkenheid in de teams, waardoor teamleden op eigen kracht effectiever samenwerken? Ben jij goed in het omgaan met onzekerheid, de controle loslaten en ben je in staat te werken met dat wat er in het hier-en-nu op je af komt, zonder de bredere context uit het oog te verliezen? JGZ Zuid-Holland West zoekt een Teamcoach! 16-24 uur. Dienstverband, ook zzp mogelijk.

Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West heeft een vacature voor een:

Teamcoach Zelforganisatie Jeugdgezondheidszorg
Regionale functie van Westland tot Wassenaar voor 16-24 uur

Wie ben jij? 
Door jouw ruime ervaring als Teamcoach in veranderende organisaties ben je in staat onze teams in de regio en op het hoofdkantoor te coachen naar nieuwe manieren van (samen)werken in zelforganiserende teams. Je bent in staat om de dynamieken in een groep te herkennen en hierop in te spelen met passende interventies uit jouw brede palet. Je beschikt over uitstekend ontwikkelde voelsprieten voor onderstromen en het herkennen van oude patronen en systemen en benoemt deze op een respectvolle en integere manier. Hierin stem je jouw rol goed af op de fase in teamontwikkeling waarin het team zich bevindt. Door jouw projectmatig aanpak en helicopterview weet je hierbij het overzicht te behouden en de situatie te plaatsen in de context van de organisatieverandering.

Met natuurlijk gezag sluit je aan bij de ander en geef je teamleden een gevoel van waarde, respect en vertrouwen. Je gaat op zoek naar de vraag achter de vraag, waarbij jouw open houding maakt dat je zonder oordeel en samen met het team kijkt naar de bestaande communicatie- en werkpatronen en hoe het team zich hierin kan ontwikkelen. Je bouwt aan betrokkenheid in de teams, waardoor teamleden op eigen kracht effectiever samenwerken. Je kunt goed omgaan met onzekerheid, de controle loslaten en je bent in staat te werken met dat wat er in het hier-en-nu op je af komt, zonder de bredere context uit het oog te verliezen. 

Je begrijpt de dynamiek van een JGZ-organisatie en de complexiteit van een extramurale setting en bent op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het sociaal domein. Door jouw nieuwsgierigheid, vindingrijkheid en innoverend vermogen kom je met nieuwe ideeën die aansluiten bij de lange termijn ontwikkelingen binnen en buiten onze organisatie en stimuleer je teams dit ook te doen. Je zoekt de verbinding over de afdelingen en regio’s heen waardoor teams van elkaar kunnen leren en de onderlinge samenwerking en uitwisselbaarheid wordt gestimuleerd. Je hebt hierbij oog voor de onderlinge verhoudingen en verschillende belangen en weet synergie en verbinding te creëren.

Door het coachen van onze teams draag jij bij aan 
gezonde en blije kinderen en jongeren!

Gezonde en blije kinderen en jongeren! Met dit doel voor ogen is binnen onze organisatie een beweging in gang gezet richting een flexibele, lerende organisatie met zelforganiserende teams van waaruit onze professionals de klant centraal zetten en met het team verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van de zorg. We staan aan het begin van deze beweging welke we stap voor stap en samen met de professionals vorm geven. We willen ‘het spel samen leren spelen’ in een proces van verkennen, pionieren, proberen, leren en delen. Na de verkenningsfase zijn we nu met 10 teams gestart met een Teamscan wat de aftrap is voor de teamontwikkeling. Voor het begeleiden van de teams in de teamontwikkeling hebben wij net een Teamcoach geworven vanuit de eigen organisatie. Daarnaast zijn we op zoek naar een ervaren Teamcoach die samen met de interne Teamcoach de teams gaat begeleiden binnen een veranderende omgeving naar nieuwe manieren van (samen) werken. 

Wie zijn wij?
JGZ Zuid-Holland West (hierna JGZ) adviseert en begeleidt bij het opgroeien en opvoeden van kinderen en jongeren en verleent preventieve medische zorg. JGZ werkt voor de gemeenten Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Wassenaar, Westland en Zoetermeer. Het werkgebied van JGZ heeft ruim 500.000 inwoners, waarvan ca. 118.000 kinderen. We hebben alle kinderen in beeld: kinderen waar het goed mee gaat én kinderen waar (tijdelijk) zorgen over zijn. We staan naast het kind, de jongere en de ouder en gaan uit van hun eigen kracht. Binnen de organisatie werken circa 260 professionals op 28 locaties. Het grootste deel is werkzaam in het primaire proces als Jeugdarts, Jeugdverpleegkundige, Assistent of Logopedist. Zij werken in vier regio’s vanuit verschillende locaties samen met de Teammanager, een Planner en de Managementassistenten aan de zorg binnen het eigen gebied. Vanuit het hoofdkantoor in Zoetermeer worden zij ondersteund door de afdeling Bedrijfsvoering, Communicatie en het Expertisecentrum. Onze professionals zetten zich met veel passie in om kinderen en jongeren een gezonde en veilige basis te geven voor hun verdere leven.

Wat ga je doen?
Als Teamcoach is jouw primaire rol het coachen van verschillende teams waarbij je het team krachtiger en zelfstandiger helpt te worden. Dat doe je door het scheppen van een veilige leeromgeving met open communicatie waarin reflectie en feedback vanzelfsprekend is. Ook stimuleer je het gezamenlijke probleemoplossend vermogen en het gezamenlijk nemen van eigenaarschap voor de teamdoelen. Je zorgt ervoor dat teams weten hoe zij zelf de regie kunnen nemen, welke wegen zij hiervoor kunnen bewandelen en je stimuleert hen dat ook daadwerkelijk te doen. Je helpt de teams bij het vergroten van de bewustwording van onderling gedrag en het effect op de ontwikkeling van het team. Ook voorzie je het team van tools om de groei van het team te bevorderen en ondersteun je hen bij het vorm geven van een passend ontwikkeltraject. Hierbij help je het team de individuele kwaliteiten van de teamleden te herkennen en in te zetten voor het gezamenlijke teamdoel.

Je hebt een onafhankelijke rol binnen alle regio’s en afdelingen en coacht teams binnen het primair proces op onze 28 locaties en binnen de ondersteunende diensten op het hoofdkantoor. Hierdoor ben je flexibel inzetbaar op aanvraag van het team zelf of door een Teammanager. Door jouw onafhankelijke rol weet je een optimale verbinding tot stand te brengen tussen de verschillende spelers, zoals de teams, de coaches, de klant, het management, de ondersteunende diensten en het projectteam. Je bent hierin sensitief voor de verschillende belangen, signaleert en analyseert knelpunten en succesfactoren in de beweging naar zelforganisatie, deelt deze proactief en adviseert hierover binnen de organisatie. 

Je stimuleert het lerend vermogen van enkel- naar drieslagleren (regels/inzicht/principes) en ondersteunt de professionals in de ontwikkeling naar meer zelforganisatie. Hierbij gaat het met name om factoren als: samenwerking, werkend leren, samen regie nemen en hebben op de kwaliteit van de zorg, samen de regie hebben op het proces rondom de productiviteit. Je daagt de teamleden uit de vernieuwingskracht binnen het team te vergroten door nieuwe wegen te bewandelen en met een open, onderzoekende houding naar het eigen werk te kijken en hierin de klant centraal te stellen. Daarbij help je hen oog te hebben voor de randvoorwaarden van de organisatie en de effecten voor de verschillende interne en externe spelers, zoals ketenpartners, ondersteunende diensten en andere teams. Ook begeleid je de teams bij het opstellen en uitvoeren van de teamagenda,  het evalueren van de gekozen aanpak en bij resultaat gebonden zaken zoals productiviteit, financiële resultaten, kwaliteit en omvang van het team, verzuim. 

Plaats in de organisatie
De Teamcoach valt net als de Teammanagers hiërarchisch onder de bestuurder van JGZ. De Teammanager ondersteunt de teams bij de WAT-vragen (kaders, resultaten ed) en de Teamcoach ondersteunt het team bij de HOE-vragen (hoe samenwerken aan de teamdoelen). De Teamcoach zoekt vanuit deze rolverdeling actief de verbinding met en heeft een adviserende rol richting het management en de ondersteunende diensten. Je werkt verder nauw samen met jouw collega-Teamcoach die vanuit de eigen organisatie is geworven en met het projectteam dat de regie heeft op het verandertraject in de organisatie. Met hen deel je proactief jouw kennis en ervaring als Teamcoach, waardoor ook zij zich verder kunnen ontwikkelen.

Bijzonderheden
Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure. 
We bieden je een jaarcontract met inschaling in schaal 55 van de CAO VVT. Werk je liever op ZZP-basis, dan bekijken we graag met je wat de mogelijkheden zijn. 

Interesse?
Herken jij jezelf in het hierboven beschreven profiel? Maak dan uiterlijk 25 juni 2017 je interesse, motivatie en toegevoegde waarde kenbaar via Werken@Jgzzhw.nl. Voor meer informatie over de vacature kun je contact opnemen met Saskia van Langeveld (projectcoördinator van het verandertraject) via s.vanlangeveld@jgzzhw.nl of 06-46956286.

Vacature is open, sollicitanten welkom
Afdrukken Terug

Open Vacatures

Doe een open sollicitatie bij Captise

Doe een open sollicitatie bij Captise 28 februari 2016

Doe een open sollicitatie bij Captise

Banen vinden jou! Ben je Jeugdarts? Wijkverpleegkundige, Verpleegkundige 4, Jeugdverpleegkundige, Specialist Ouderengeneeskunde? Team- of zorgmanager in een zorgorganisatie? HR-adviseur Zorg en Welzijn? En ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Schrijf je dan in voor een nieuwe baan bij Captise!
Vacature is open, sollicitanten welkom

Jeugdarts 0-12 bij GGD Hollands Midden

Jeugdarts 0-12 bij GGD Hollands Midden 22 juni 2017

Jeugdarts 0-12 bij GGD Hollands Midden

GGD Hollands Midden heeft een vacature voor een jeugdarts, 0-12 jaar. Voor 25 uur per week, maar eventueel is dat uit te breiden t.b.v. de invalpool. Standplaats Katwijk. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Jeugdverpleegkundige 0-12 GGD Hollands Midden, regio Oegstgeest

Jeugdverpleegkundige 0-12 GGD Hollands Midden, regio Oegstgeest 20 juni 2017

Jeugdverpleegkundige 0-12 GGD Hollands Midden, regio Oegstgeest

GGD Hollands Midden, sector Publieke Zorg voor de Jeugd, biedt preventieve zorg voor kinderen en jeugdigen in de leeftijdscategorie van 0 tot 19 jaar, houdt toezicht op de kwaliteit van o.a. de kinderopvang en bevordert de gezonde leefstijl van jeugdigen en ouders. Er is een vacature voor jeugdverpleegkundige 0-12 jaar, voor 24 uur per week. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Teamcoach Zelforganisatie Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West

Teamcoach Zelforganisatie Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West 13 juni 2017

Teamcoach Zelforganisatie Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West

Bouw jij aan betrokkenheid in de teams, waardoor teamleden op eigen kracht effectiever samenwerken? Ben jij goed in het omgaan met onzekerheid, de controle loslaten en ben je in staat te werken met dat wat er in het hier-en-nu op je af komt, zonder de bredere context uit het oog te verliezen? JGZ Zuid-Holland West zoekt een Teamcoach! 16-24 uur. Dienstverband, ook zzp mogelijk.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Jeugdarts KNMG of basisarts bij CJG Den Haag

Jeugdarts KNMG of basisarts bij CJG Den Haag 19 mei 2017

Jeugdarts KNMG of basisarts bij CJG Den Haag

Het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) in Den Haag is er voor alle vragen over opgroeien en opvoeden. Het CJG Den Haag is op zoek, per direct, naar een jeugdarts KNMG of basisarts voor de uitvoering van de JGZ. In je contacten met ouders en kinderen ben je mild en voorkomend en houd je rekening met hun etnische achtergrond. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Jeugdverpleegkundigen bij GGD regio Utrecht

Jeugdverpleegkundigen bij GGD regio Utrecht 18 mei 2017

Jeugdverpleegkundigen bij GGD regio Utrecht

GGD regio Utrecht is de gezondheidsdienst voor 26 gemeenten in de provincie Utrecht. De GGD werkt aan de preventieve gezondheid van de 1.250.000 inwoners in haar regio. Bij de GGD werken bijna 700 medewerkers, verspreid over meer dan 60 locaties. 

Vacature is open, sollicitanten welkom

Vertrouwensarts Veilig Thuis Hollands Midden

Vertrouwensarts Veilig Thuis Hollands Midden 15 mei 2017

Vertrouwensarts Veilig Thuis Hollands Midden

Veilig Thuis is een onderdeel van de sector Maatschappelijke Zorg en Veilig Thuis van de GGD Hollands Midden. De sector heeft als overkoepelende doelgroep de kwetsbare burgers. We zijn erop gericht om kwetsbare burgers toe te leiden naar de zorg die zij nodig hebben. Veilig Thuis biedt advies en ondersteuning aan burgers en professionals bij huiselijk geweld en kindermishandeling. Ook kan er een melding gedaan worden op basis waarvan Veilig Thuis doet wat nodig is om de veiligheid van de betrokkenen te herstellen.

Vacature is open, sollicitanten welkom

Jeugdverpleegkundige 0-4 en 12-19 GGD Amsterdam

Jeugdverpleegkundige 0-4 en 12-19 GGD Amsterdam 2 mei 2017

Jeugdverpleegkundige 0-4 en 12-19 GGD Amsterdam

Amsterdam zoekt voor de Geneeskundige en Gezondheidsdienst (GGD), Jeugdgezondheidszorg, een jeugdverpleegkundige, 24-36 uur. Stedelijke problematiek bij onze jeugd spreekt u aan en ziet u als een uitdaging. Bij voorkeur HBO-V opleiding of de opleiding verpleegkundige A + MGZ. 

Vacature is open, sollicitanten welkom
RSS

Hulp bij vacatures

Laat Captise jouw (jeugd)vacatures ook verspreiden naar meer dan 20.000 jeugdprofessionals. We zetten diverse podia en kanalen in, waaronder een tweewekelijkse JGZ-nieuwsbrief (meer dan 6.500 abonnees). Wil je informatie over verdere mogelijkheden om je vacature te vervullen? Neem contact op met Captise per e-mail (o.v.v. informatie vacatures.JGZ) of meld je vacature online aan

Op de hoogte blijven?

Wil je op de hoogte blijven van actuele, geplaatste, vacatures? Meld je dan aan voor de tweewekelijkse JGZ-Nieuwsbrief.

Eerdere vacatures (niet meer actueel)

 • Teamcoach Jeugdgezondheidszorg JGZ Z-Holland West
 • Jeugdarts op St Maarten
 • Strategisch Beleidsontwikkelaar GGD Limburg Noord
 • Teamcoördinator CJG Capelle ad IJssel
 • Jeugdverpleegkundigen 4-18 Volksgezondheid Utrecht
 • Jeugdverpleegkundigen GGD Hollands Midden
 • Jeugdverpleegkundige GGD Haaglanden
 • Stafarts bij ZuidZorg en Zorgboog
 • Teammanager Jeugd bij Volksgezondheid Utrecht
 • Stafarts bij MeanderGroep
 • Jeugdartsen Volksgezondheid Utrecht
 • Jeugdarts STMR
 • Centraal adviserend arts bij Kind en Gezin Brussel
 • Jeugdverpleegkundige Voorzorg bij Volksgezondheid Utrecht
 • Verpleegkundigen ADO bij GGD Hollands Midden
 • Jeugdverpleegkundigen Rivas Zorggroep
 • Sociaal verpleegkundigen GGD Regio Utrecht
 • Jeugdverpleegkundigen GGD Amsterdam
 • Jeugdverpleegkundigen GGD Hart voor Brabant
 • Jeugdartsen GGD Hart voor Brabant
 • Jeugdarts bij JGZ Kennemerland
 • Verpleegkundige JGZ 0-19 bij JGZ ZHW
 • Verpleegkundig specialist voor JeugdGGZ
 • 2 artsen JGZ 0-4 bij GGD Groningen
 • Teammanagers JGZ
 • Psychiater voor JeugdGGZ
 • Jeugdartsen 0-19 bij GGD Twente
 • Senior adviseur bij Nederlands Centrum Jeugdgezondheid
 • CJG-manager in Midden Delfland
 • Vertrouwensarts Bureau Jeugdzorg Noord-Holland
 • Manager JGZ bij GGD Hollands-Midden
 • Jeugdarts bij GGD Drenthe