De vacature

Vacature Teamleider zorg bij Alkcare

 • 2 augustus 2021
 • Weergaves: 5989

Vacature Teamleider zorg bij Alkcare

Op zoek naar een leidinggevende functie in een zorgteam binnen een middelgroot woon-zorgcentrum met mooie ambities en het motto “Prettig wonen, professioneel werken”? Dan ben je aan het goede adres bij ‘t Rekerheem, een van de twee locaties van Stichting Alkcare in Alkmaar. We bieden somatische zorg en psychogeriatrische zorg aan 107 bewoners. Vanuit de locatie wordt door een van de drie thuiszorg teams zorg verleend in de buurt.

Vanwege pensionering van de teamleider van de somatische afdeling zoeken wij per 1 december a.s. een:

 

Teamleider zorg  (M/V/X)

32 - 36 uur per week


 
Over de afdeling
Je valt rechtstreeks onder de locatiemanager van ‘t Rekerheem en maakt deel uit van het leidinggevend team van de locatie. Met je directe collega-leidinggevenden overleg je eenmaal per 14 dagen om een goede vertaalslag te maken van het strategisch beleid van de organisatie naar het beleid en de werkzaamheden binnen de locatie en je eigen team.
Je team bestaat uit stagiairs, welzijnsassistenten, huiskamermedewerkers, helpenden, verzorgenden en verpleegkundigen (tussen de 30 en 40 medewerkers). Je team werkt samen met de activiteitenbegeleiders, praktijkopleiders, kwaliteitsverpleegkundigen, huisarts, SOG, Psycholoog en Casemanager. Vanuit de organisatie krijg je ondersteuning van facilitair, financiën en P&O. Alles om jou en je team te faciliteren in het leveren van de beste zorg en dienstverlening aan 35 bewoners.

Wat ga je doen?
Een dag uit het leven van een teamleider bij ons kan zomaar als volgt verlopen: iedereen begroet je bij binnenkomst en de eerste twee teamleden staan al bij je deur om iets met je te delen. En dat heeft consequenties voor het dienstrooster dat je 6 weken eerder al hebt opgesteld. Je kijkt wat mogelijk is, springt even in, overlegt hier en daar en brengt de wijzigingen in het rooster aan die nodig zijn. Je probeert aan te sluiten bij de koffiepauze in de ochtend, want de koffiepraat van je collega’s wil je niet missen. In de middag leid je het MDO. Daarna schuif je, als het lukt, even aan tafel bij de bewoners, die aan de thee zitten in de huiskamer om een praatje te maken. Maar niet te lang, want je hebt een gesprek met één van je EVV’ers om een pittig familiegesprek voor te bereiden. Je dag eindigt met een bespreking met de kwaliteitsverpleegkundige, over een verbetervoorstel voor de afdeling. Tussen dit alles door is er regelmatig afstemming met je collega-teamleiders en loop je nog even bij de locatiemanager binnen om wat na te vragen vooruitlopend op het overleg dat eind van de week gepland staat over de formatie van je team. Je hebt de bereikbaarheidstelefoon van de verpleegkundige achterwacht op zak en kan deze over een half uur uitzetten. Met een opgeruimd gevoel ga je de deur uit als je constateert dat je team op rolletjes draait. Morgen een beleidsdag met alle teamleiders, staffunctionarissen, delegatie van de OR, CR en Raad van Toezicht en het MT; een dag van reflectie, vooruitkijken en inspiratie. Ja, het is mooi werken bij Alkcare.

Om te solliciteren ga je naar
naar www.alkcare.nl/vacatures

Wij zoeken een collega die… 

 • uitkijkt naar zo’n werkdag als hierboven is beschreven;
 • de opleiding tot Verpleegkundige Niveau 4 of 5 heeft afgerond;
 • op HBO-werk en denkniveau opereert;
 • van nature de leidersrol pakt (een kandidaat in het bezit van een afgeronde managementopleiding heeft een pre);
 • ervaring heeft in het werken met ouderen in het algemeen en met ouderen met een psychogeriatrische aandoening in het bijzonder;
 • in staat is om het team te begeleiden/coachen bij de steeds complexer wordende zorgvraag, waarbij het welzijn van de bewoners altijd voorop blijft staan;
 • affiniteit heeft met het coachen en ondersteunen van teamleden, zonder de korte en lange termijndoelen uit het oog te verliezen en desgewenst ook corrigerend op kan treden;
 • bekend is met de huidige wet- en regelgeving in de sector VV&T;
 • ervaring heeft met kwaliteitssystemen (Alkcare is HKZ gecertificeerd), met computerondersteund roosteren en Elektronische Cliënten Dossiers en met Word en Excel.

We zijn een organisatie in ontwikkeling. We verwachten dan ook van onze nieuwe collega dat die daarin kan en wil meegroeien, managementtaken niet schuwt (zoals begrotingen opstellen, budgetverantwoordelijkheid nemen en sturen op output) en niet kan wachten om mee te doen met het leiderschapstraject dat in voorbereiding is voor alle leidinggevenden binnen onze organisatie.

Wij bieden…
Een managementbaan in een organisatie waar ‘professionaliteit met een warm hart’  het uitgangspunt is voor alles wat we doen. Jouw ontwikkeling en werkplezier zijn voor ons net zo belangrijk als de zorg voor onze bewoners. Je arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO VVT/ FWG en de functie is op niveau 50. De aanstelling is voor onbepaalde tijd.

Enthousiast?
Ga dan nu naar www.alkcare.nl/vacatures en upload je sollicitatie middels een motivatiebrief en cv. Je kunt reageren tot en met 19 september 2021. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op 29 september 2021. Een assessment en/of het opstellen van een drijfveren profiel kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure. Een tweede gespreksronde vindt plaats op 11 oktober 2021.

Aanvullende info nodig?
Informatie over onze organisatie vind je op de website www.alkcare.nl. Ook hebben we een facebook pagina waar je onze activiteiten kunt volgen. Wil je specifieke informatie over de functie: die kun je opvragen bij Jannie Engwerda, locatiemanager ‘t Rekerheem. Een uitgebreide taakfunctieomschrijving kun je opvragen bij Monique Jonker van personeelszaken. Het telefoonnummer van ‘t Rekerheem is 072-5644000.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern uitgezet en bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Om te solliciteren ga je naar
naar www.alkcare.nl/vacatures

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen we niet op prijs.

Vacature is open, sollicitanten welkom
Afdrukken Terug
Categorieën: Vacatures Zorg

Theme picker

Hoe doen we werving en selectie?

Vacatures vervullen: Captise biedt keuze:

 • vacaturedistributie
  De vacature wordt gericht verspreid naar de doelgroep. Captise bereikt 10.000-den mensen die werkzaam zijn in de Zorg voor de Jeugd of Zorg voor Ouderen.
  Door middel van gewaardeerde nieuwsbrieven, portalen, LinkedIn groepen, goed gevolgde Facebookpagina's, verspreiding via Whatsapp-lijsten, twitter en plaatsing op diverse jobboards.
  Bij vacaturedistributie doet Captise geen selectie; kandidaten reageren rechtstreeks naar jou!
  We kunnen deze activiteiten aanvullen met (betaalde) Facebook Ad-campagnes naar de doelgroep, idem voor LinkedIn, en andere inzet.
  .
 • werving en selectie
  Op basis van een afgesproken zoekprofiel en goede informatie over de baan, locatie en organisatie, doet Captise een uitgebreide werving. Kandidaten worden, mits het CV passend lijkt, uitgenodigd voor een gestructureerd interview. Diploma's, certificaten en BIG wordt gecontroleerd. Als een kandidaat wordt voorgedragen, dan wordt een kandidatenprofiel opgesteld en met de voordracht toegezonden. We regelen de (eerste) afspraak en houden tijdens het hele proces contact met kandidaat en opdrachtgever.

Op deze basisaanpak kunnen variaties worden afgesproken. Bijvoorbeeld een licht screening van CV's bij de vacaturedistributie. Ook kunnen we afspraken met je maken voor een doorlopende werving (en selectie) voor functies waarvan er doorlopend behoefte aan nieuwe kandidaten is.

Quote

Quote van Chantal en Maarten, HR-professionals bij een organisatie ouderenzorg en opdrachtgever, over onze werving en selectiewerk:

“Captise is niet een bureau dat met veel voordrachten afkomt, zeker niet in vergelijking met sommige ‘CV-schuivende bureaus’. Waarbij de CV’s dan ook nog eens bij meerdere partijen tegelijk liggen. Maar Captise scoort bij ons het beste van alle bureaus als je kijkt naar het percentage van de voordrachten die ook tot een aanstelling leiden. Compliment.” 

Contact

Wil je contact over onze inzet? Bel 06 5159 3539, mail naar solliciteren@captise.nl of reageer via ons contactformulier.

BewarenBewaren