De vacature

Vacature Praktijkverpleegkundige huisartsenpraktijken Zoetermeer

 • 2 augustus 2018
 • Weergaves: 559

Vacature Praktijkverpleegkundige huisartsenpraktijken Zoetermeer

De SGZ zoekt voor de huisartsenpraktijken in de wijk Seghwaert in Zoetermeer een praktijkverpleegkundige. 22 uur per week. Kern van de zorgtaak is het vervullen van de regiefunctie in het begeleiden en ondersteunen van patiënten. De functie is complementair aan de functie van de huisarts. Heb je in ieder geval HBO verpleegkunde, inclusief onderdeel klinisch redeneren?  Een nieuwe functie waar jij mede vorm aan geeft. Lees dan verder!

De Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer (SGZ) stelt zich ten doel de kwaliteit van de eerstelijnsgezondheidszorg in Zoetermeer te bevorderen. Daartoe ondersteunt ze hulpverleners in hun onderlinge samenwerking en op facilitair vlak. De SGZ is daarnaast ook werkgever van huisartsen, fysiotherapeuten en apothekers, beheerder van de gezondheidscentra in Zoetermeer evenals beheerder van de Huisartsenpost en Dienstapotheek.

Voor huisartsenpraktijken 
in de wijk Seghwaert in Zoetermeer 
zoeken wij een:

Praktijkverpleegkundige 

22 uur per week

De werkzaamheden:
De praktijkverpleegkundige kan behalve geprotocolleerde zorg ook protocol overstijgende zorgtaken uitvoeren zoals (kwetsbare) ouderenzorg, CVA zorg en hoog complexe zorg.
Kern van de zorgtaak is het vervullen van de regiefunctie in het begeleiden en ondersteunen van patiënten bij het omgaan met (de gevolgen van) hun aandoening en hun beperkingen en het voorkomen van aandoeningen of complicaties.
De functie is complementair aan de functie van de huisarts, die vooral gericht is op het diagnosticeren en behandelen van klachten, ziekten en aandoeningen. Dit vereist specifieke, nauwe samenwerking tussen beide functies. De praktijkverpleegkundige werkt tevens intensief samen met de andere hulpverleners in de huisartsenpraktijk zoals praktijkondersteuners somatiek en dokterscentrumassistentes. Daarnaast werkt de praktijkverpleegkundige nauw samen met de specialist ouderengeneeskunde en casemanager dementie.

Jouw profiel:

 • HBO verpleegkunde, inclusief onderdeel klinisch redeneren;
 • Post HBO opleiding Ouderenzorg;
 • Big-registratie verpleegkundige;
 • werkervaring in de extramurale zorg is een pré;
 • affiniteit met geriatrie; 
 • bereid tot het volgen van opleidingen/scholingen welke als vereiste worden gesteld om het beroep praktijkverpleegkundige te kunnen uitoefenen; 
 • zelfstandig en in teamverband kunnen werken; 
 • flexibele en ondernemende opstelling om te kunnen reageren op de soms acute zorgvragen van kwetsbare ouderen.
 • ontwikkelingen kunnen vertalen naar de praktijksituatie.

We bieden:

 • een veelzijdige en uitdagende baan! Het betreft een nieuwe functie, waarin eerder 14 praktijkverpleegkundigen van start zijn gegaan in januari 2018. Samen met hen en in samenspraak met de huisartsen moet aan de functie nog verdere invulling gegeven worden; 
 • de werkdagen en werktijden worden in onderling overleg vastgesteld; 
 • per direct een dienstverband bij de SGZ. De datum van indiensttreding is zo spoedig mogelijk;
 • een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens  de CAO Gezondheidscentra. 

Blije hulpverleners maken blije patiënten!
In 2017 heeft SGZ het keurmerk Beste Werkgever ontvangen. Eigen medewerkers beoordelen de SGZ hoger dan het branche-gemiddelde. Op basis van de Beste Werkgevers Score is SGZ  een 3 sterren werkgever, de hoogst haalbare ranking. Dit keurmerk van Effectory & Intermediair heeft getoetst op werkgeverschap, organisatietrots, organisatierichting, waardering, werktrots & het benutten van talent. 

Meer informatie? 
Neem gerust telefonisch contact op met mevrouw M. Biemans, via 079-3208686.

Solliciteren
Direct solliciteren? Jouw gemotiveerde sollicitatiebrief, voorzien van curriculum vitae, kun je mailen naar werken@sgzoetermeer.nl of per post richten aan de Stichting Georganiseerde eerstelijnszorg Zoetermeer, ter attentie van mevrouw C. van ‘t Hof, afdeling personeelszaken, Croesinckplein 24-26, 2722 EA Zoetermeer.

Vacature is open, sollicitanten welkom
Afdrukken Terug
Categorieën: Vacatures Zorg

Hoe doen we werving en selectie?

Vacatures vervullen: Captise biedt keuze:

 • vacaturedistributie
  De vacature wordt gericht verspreid naar de doelgroep. Captise bereikt 10.000-den mensen die werkzaam zijn in de Zorg voor de Jeugd of Zorg voor Ouderen.
  Door middel van gewaardeerde nieuwsbrieven, portalen, LinkedIn groepen, goed gevolgde Facebookpagina's, verspreiding via Whatsapp-lijsten, twitter en plaatsing op diverse jobboards.
  Bij vacaturedistributie doet Captise geen selectie; kandidaten reageren rechtstreeks naar jou!
  We kunnen deze activiteiten aanvullen met (betaalde) Facebook Ad-campagnes naar de doelgroep, idem voor LinkedIn, en andere inzet.
  .
 • werving en selectie
  Op basis van een afgesproken zoekprofiel en goede informatie over de baan, locatie en organisatie, doet Captise een uitgebreide werving. Kandidaten worden, mits het CV passend lijkt, uitgenodigd voor een gestructureerd interview. Diploma's, certificaten en BIG wordt gecontroleerd. Als een kandidaat wordt voorgedragen, dan wordt een kandidatenprofiel opgesteld en met de voordracht toegezonden. We regelen de (eerste) afspraak en houden tijdens het hele proces contact met kandidaat en opdrachtgever.

Op deze basisaanpak kunnen variaties worden afgesproken. Bijvoorbeeld een licht screening van CV's bij de vacaturedistributie. Ook kunnen we afspraken met je maken voor een doorlopende werving (en selectie) voor functies waarvan er doorlopend behoefte aan nieuwe kandidaten is.

Quote

Quote van Chantal en Maarten, HR-professionals bij een organisatie ouderenzorg en opdrachtgever, over onze werving en selectiewerk:

“Captise is niet een bureau dat met veel voordrachten afkomt, zeker niet in vergelijking met sommige ‘CV-schuivende bureaus’. Waarbij de CV’s dan ook nog eens bij meerdere partijen tegelijk liggen. Maar Captise scoort bij ons het beste van alle bureaus als je kijkt naar het percentage van de voordrachten die ook tot een aanstelling leiden. Compliment.” 

Contact

Wil je contact over onze inzet? Bel 06 5159 3539, mail naar solliciteren@captise.nl of reageer via ons contactformulier.

BewarenBewaren