Agenda Jeugd en Zorg

Je kunt ook kiezen:
* Bekijk volledige Agenda Jeugd *
* Bekijk volledige Agenda Zorg *
* Contactgegevens en -formulier

«november 2023»
madiwodovrzazo
30
31
1
2
3
45
6789101112
1314
15
16
17
18
19
20
21
22
2324
25
26
27
28
2930123
45678910
Je kunt ook kiezen:
* Bekijk volledige Agenda Jeugd *
* Bekijk volledige Agenda Zorg *
* Contactgegevens en -formulier

Activiteiten

Webinar “Meertaligheid in de JGZ”: duidelijke taal voor de JGZ-professionals

  • 14 december 2023
  • Weergaves: 1259
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Jeugd Algemeen, Agenda Jeugd

Datum Activiteit: 14-12-2023 10:00 - 11:30 Exporteer Activiteit

Webinar “Meertaligheid in de JGZ”: duidelijke taal voor de JGZ-professionals

Op 14 december organiseren wij, Meertalilg.nl, het webinar ‘Meertaligheid in de JGZ’. De Jeugdgezondheidszorg heeft een belangrijke rol bij het signaleren van problemen in de taalontwikkeling. Omdat er in steeds meer gezinnen andere talen worden gesproken, soms zelfs meer dan de Nederlandse taal, ontstaan er zowel bij ouders als bij professionals nieuwe vragen. Hoe kunnen we kinderen zowel de Nederlandse als de thuistaal meegeven? Hoe kunnen professionals ouders het beste ondersteunen en adviseren bij een meertalige opvoeding? Hoe kun je vaststellen of de taalontwikkeling goed verloopt bij kinderen in meertalige gezinnen? Deze vragen en onderwerpen komen aan bod tijdens het webinar. Via de chat kunnen deelnemers vragen stellen uit hun eigen praktijk en het webinar wordt afgesloten met een heleboel nuttige links. 

Ondersteun een meertalige ontwikkeling
Doordat er telkens meer kinderen meertalig opgroeien krijgt iedereen die in Nederland met kinderen werkt te maken met meertaligheid, maar lang niet iedereen is daar in zijn of haar opleiding op voorbereid. Meertalig.nl, online en offline expertisecentrum voor meertaligheid en taalontwikkeling, helpt professionals en ouders om meertaligheid te benutten en de meertalige ontwikkeling te ondersteunen. Ons uitgangspunt is dat naast de Nederlandse taal vaak ook andere talen belangrijk zijn. Talenkennis vergroot economische kansen en vertegenwoordigt belangrijke culturele waarden.  

winschrijven voor webinar kan
via deze link naar meertalig.nl

Maaike Verrips
Het webinar Meertaligheid en leesbevordering zal gegeven worden door Maaike Verrips. Na haar promotie als taalkundig onderzoeker van taalontwikkeling bij jonge kinderen, heeft zij zich ruim vijfentwintig jaar beziggehouden met vraagstukken over omgaan met meertaligheid en taalontwikkeling. Sinds 2011 doet ze dit vanuit Meertalig.nl. Inmiddels maakt Meertalig.nl ook onderdeel uit van het internationale onderzoeksnetwerk Bilingualism Matters. 

Drongo platform
Maaike is tevens de drijvende kracht achter Drongo, hét Nederlandse online platform over de impact van meertaligheid.  Bij Drongo vind je informatie, organisaties en netwerken over meertaligheid in onderwijs en opvoeding, maar ook in de zorg, cultuur en economie. Door al deze activiteiten heeft ze zowel een actueel overzicht over de wetenschappelijke literatuur als over de vragen die leven in de praktijk.   

AANMELDEN
Aanmelden voor het webinar kan via deze link naar meertalig.nl

Foto: ketut-subiyanto, via Pexels

Afdrukken Terug
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker