Agenda Jeugd en Zorg

Je kunt ook kiezen:
* Bekijk volledige Agenda Jeugd *
* Bekijk volledige Agenda Zorg *
* Contactgegevens en -formulier

«juli 2022»
madiwodovrzazo
27282930123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
1234567
Je kunt ook kiezen:
* Bekijk volledige Agenda Jeugd *
* Bekijk volledige Agenda Zorg *
* Contactgegevens en -formulier

Activiteiten

Ziek van je omgeving

Over de invloed van contextuele factoren op de psychische weerbaarheid van een kind

  • 4 februari 2022
  • Weergaves: 1825
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Jeugd Algemeen, Agenda Jeugd

Datum Activiteit: 4-2-2022 09:30 - 16:15 Exporteer Activiteit

Ziek van je omgeving

Verhoogde psychische kwetsbaarheid ontstaat door een ongunstig samenspel van genen en omgevingsinvloeden. Kinderen met een verhoogde psychische kwetsbaarheid ontwikkelen zich minder vanzelfsprekend dan leeftijdsgenootjes. Ze raken gemakkelijker uit de pas, zijn minder weerbaar bij tegenslagen en ingrijpende gebeurtenissen, én vragen meer van hun omgeving. Maar als de omgeving een rol speelt in deze kwetsbaarheid, is deze omgeving dan wel zo vruchtbaar, hoopvol en ondersteunend? 

Omgevingsinvloeden zoals het oplopen van trauma, kwaliteit van het ouderschap, de gehechtheidsrelatie tussen ouder en kind, het bredere opvoed- en leefklimaat zijn naast de lichamelijke conditie van een kind namelijk bepalende factoren voor of een kind zich te ontwikkelen naar z’n eigen ontwikkelingspotentieel. Het wegen van deze factoren en de veranderbaarheid hiervan in relatie tot het kind in ontwikkeling, zijn heel belangrijk om tot goede interventies te komen. Kunnen we met elkaar binnen de mogelijkheden die we hebben in deze maatschappij, rekening houdend met de soms beperkende omgeving, deze kinderen (op)voeden?

In dit symposium, georganiseerd door SCEM, staat het psychisch kwetsbare kind in zijn context centraal. Welke omgevingsinvloeden zijn er eigenlijk precies en met welke impact op het kind in ontwikkeling? Hoe kunnen we als maatschappij bijdragen aan het welzijn van de volwassenen van morgen? Een symposium met maatschappelijk relevantie, klinisch bruikbare lezingen en ruimte voor dialoog en reflectie.

Datum    vrijdag 4 februari 2022
Locatie    Jaarbeurs
Plaats    Utrecht, Jaarbeurs

Accreditatie
Aangevraagd bij NVK, ABSG, NIP (K&J)/NVO (OG), NVRG, LV POH GGZ, Kwaliteitsregister V&V, VSR en SKJ

Inschrijfgeld
Het inschrijfgeld bedraagt: € 239

Doelgroep
Kinderartsen, artsen M&G, jeugdartsen, jeugd- en kinderverpleegkundigen, praktijkondersteuners GGZ, orthopedagogen, psychologen, relatie- en gezinstherapeuten, leden sociale wijkteams, jeugdwerkers en overige geïnteresseerden

Meer informatie
Voor meer informatie en inschrijven: op de website van SCEM

 

 

Afdrukken Terug
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker