Agenda Jeugd en Zorg

Je kunt ook kiezen:
* Bekijk volledige Agenda Jeugd *
* Bekijk volledige Agenda Zorg *
* Contactgegevens en -formulier

«juni 2022»
madiwodovrzazo
303112345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930123
45678910
Je kunt ook kiezen:
* Bekijk volledige Agenda Jeugd *
* Bekijk volledige Agenda Zorg *
* Contactgegevens en -formulier

Activiteiten

Online congres ADHD of druk gedrag

  • 4 maart 2021
  • Weergaves: 2113
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Jeugd Algemeen, Agenda Jeugd

Datum Activiteit: 4-3-2021 09:00 - 16:30 Exporteer Activiteit

Online congres ADHD of druk gedrag

Op donderdag 4 maart 2021 start het online congres ADHD of druk gedrag. Deelnemers krijgen een hele maand de tijd om on-demand, waar en wanneer ze willen, de 7 exclusieve video-colleges van de sprekers te bekijken. Het thema van dit jaar is externaliserend probleemgedrag.

ADHD
De afgelopen jaren is de kennis over ADHD snel toegenomen, waardoor het gemakkelijker is geworden om ADHD te scheiden van gewoon druk gedrag. Wat het wel en niet is, hoe het bijbehorende gedrag ontstaat en welk gedrag van een jeugdige er wel en niet aan toegeschreven kan worden, wordt steeds helderder. Ook de manier waarop kinderen en jongeren die ADHD hebben thuis, in de zorg en in het onderwijs begeleid en behandeld kunnen worden, wordt daarmee duidelijker. 

Sprekers
Op dit congres zullen experts nader ingaan op ADHD en de laatste nieuwe inzichten uit wetenschap en praktijk delen. Zij zullen stilstaan bij de manier waarop je als behandelaar, begeleider of leerkracht het beste om kunt gaan met jeugdigen met ADHD en hun ouders. Ook de kansen die deze kinderen, ondanks (of dankzij?) deze aandoening hebben, komen voor het voetlicht:

  • Kasper Ramaekers (Raak! Thuisbegeleiding) - Leven met ADHD
  • Prof. Dr. Barbara van den Hoofdakker (Accare - Rijksuniversiteit Groningen) - Diagnostiek en behandeling van ADHD bij kinderen: wat vertellen de richtlijnen en zorgstandaard ons?
  • Dr. Marjolein Luman (Vrije Universiteit Amsterdam) - De rol van executieve functies en motivatie bij het inzetten van gedragstherapeutische interventies voor kinderen met ADHD
  • Drs. Arno de Poorter (Hulp bij ADHD) - Behoeften en talenten - een ervaringsverhaal
  • Drs. Sanne Vink (Vink Psychologisch Centrum) - Systemisch werken bij ADHD
  • Giel Vaessen (Kinkindekabel) - ADHD en comorbide problematiek
  • Dr. Lianne van der Veen (Accare) - Gedragstherapeutische oudertraining

Accreditatie, korting en aanmelding
Voor dit online congres is accreditatie aangevraagd bij SKJ, NIP K&J/NVO-OG, Registerplein, Kwaliteitsregister V&V, FGzPt, Register vaktherapie en Lerarenportfolio.

Meer informatie over puntenaantallen, categorieën, kortingsmogelijkheden en inschrijvingsmogelijkheden is te vinden op: www.congresburo.com/adhd2021/ 

Afdrukken Terug
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker