De gemeenten De Ronde Venen, Montfoort, Stichtse Vecht en Woerden nodigen u van harte uit bij een of beide conferenties in de Week tegen Kindermishandeling 2019 te Woerden en te Breukelen. Tijdens deze middag en avond staan we met elkaar stil bij thema’s welke een relatie hebben tot het voorkomen, herkennen en oplossen van huiselijk geweld en kindermishandeling. Beide conferenties hebben een eigen insteek qua doelgroep. U bent echter op beide conferenties welkom, maar wees bewust van de brede (Woerden) danwel de meer medische (Breukelen) insteek tijdens de workshops.
Elke conferentie begint met een plenaire spreker. Bij soep met broodjes kan er nagepraat en genetwerkt worden. Vervolgens kunt u kiezen uit 1 lange of 2 korte workshops, passend bij uw eigen beroepspraktijk. Bij elke workshop staat de primaire doelgroep aangegeven, maar u bent bij alle workshops van harte welkom! De conferentie in Woerden zit vol.
Doelgroep
De conferentie in Breukelen was oorspronkelijk gericht op medici en paramedici. Omdat de conferentie in Woerden het maximum aantal deelnemers heeft bereikt, zijn andere beroepsgroepen meer dan welkom om naar Breukelen te komen. Indien de deelnemersgroep van een workshop gemengd is qua achtergrond, zal daar door de workshopleider rekening mee worden gehouden.
Programma
- Woensdag 20 november van 16 tot 21:30 uur in Boom en Bos te Breukelen
Programma Breukelen
- Plenaire sessie m.b.t. werkwijze Veilig Thuis, Meldcode, e.d.
- Workshops:
- Verwijsindex,
- Jonge mantelzorgers,
- Chronische stress in de vroege kinderjaren,
- Kindcheck
en verder
- Praten met kinderen over kindermishandeling (Marike van Gemert (Academie praten met kinderen))
- Meerzijdige partijdigheid en het doorbreken van de intergenerationele overdracht in families Mirjam Bakker (directeur opleidingsinstituut Leren over leven (contextuele studies)
Op de flyer staan de workshops ‘Praten met ouders binnen de Meldcode”’ en ‘De meldcode in de praktijk’ genoemd. Helaas kunnen deze niet doorgaan en daarom zijn de workshops niet opgenomen in onderstaand keuzemenu.
Kosten
Voor de conferentie in Breukelen wordt een deelnemersbijdrage gevraagd van € 35,-. U dient deze tijdens het inschrijfproces te betalen. U ontvangt hierna per mail een factuur zodat u (indien van toepassing) de kosten bij uw werkgever kunt declareren.
Accreditatie
- SKJ : 4 punten
- ABAN (cluster 1 en 3) :4 punten
- KNOV :5 uur
- FGzPT (5 punten)
- POH-GGZ (4 punten)
- Lerarenportfolio : 4 uur
- V&VN: zo goed als zeker
- NIP 1e lijn: in aanvraag
- NOV : in aanvraag
- NIP K&J / NVO-OG : in aanvraag
- Registerplein : in aanvraag
Inschrijven
U kunt zich inschrijven via deze link naar meer informatie en inschrijven.
Flyer
Download hier de flyer met meer informatie over de conferenties (pdf)