Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg

Aandacht voor uw dienst, vacatures of product?

Je wilt je dienst, product, opleiding, vacature of anderszins gericht onder de aandacht te brengen van professionals en management, werkzaam in en rond de Zorg voor de Jeugd/JGZ of de Zorg voor ouderen/VVT. Dat kan. Met Captise.  

Captise bereikt hiervoor rechtstreeks:

 •  ruim 20.000 mensen in en rond de Zorg voor Jeugd/JGZ
 •  ruim 30.000 mensen in en rond de Zorg voor Ouderen/VVT

Inzet media-mix
Captise zet een unieke mix van communicatiekanalen, platforms en (sociale) media in om de boodschap gericht te brengen:

 • portalen, gericht op Zorg voor Jeugd/JGZ of Zorg voor Ouderen/VVT
 • tweewekelijkse nieuwsbrieven met bijna 6000 abonnees (Jeugd/JGZ) resp. ruim 8000 abonnees (Ouderen/VVT); zie voorbeelden 
 • facebook met circa 5000 (JGZ) respectievelijk 4000 (VVT) likers
 • diverse eigen, gespecialiseerde LinkedIn groepen m.b.t. Zorg voor Jeugd en Zorg voor Ouderen (o.a. De Zorgmanagers, Jeugdgezondheidszorg, Zorg en Jeugd, Verpleging, e.a.)
 • andere, relevante, LinkedIn groepen
 • diverse malen via onze gespecialiseerde twitterkanalen (met ruim op JGZ 2900 resp Zorg circa 1400 volgers)
 • op Instagram Jeugdgezondheidszorg (ruim 1000 volgers) en Ouderenzorg_en_wijkverpleging (ruim 1000)
 • voor vacatures: diverse (ca. 12) jobboards (o.a. Indeed, Vacant, Joof, e.v.a.)

Meer weten?
Wil je ook geholpen worden om je boodschap of vacature gericht over te brengen? Neem dan contact op via info@captise.nl of bel 0651593539

7 meest gelezen nieuws afgelopen 30 dagen

Weer naar school! Of toch niet? Blog Henrike ter Horst

 • 15 mei 2020
 • Weergaves: 1495
 • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Jeugd Algemeen
Weer naar school! Of toch niet? Blog Henrike ter Horst
Hoera! De scholen zijn weer open! Een tijdje geleden pleitte ik via dit kanaal voor het heropenen van de scholen. Dit deed ik omdat de schoolsluiting op voorhand discutabel was en kinderen baat hebben bij school: het geeft naast het onderwijs, structuur en ritme aan je dag. Gelukkig mochten de scholen maandag 11 mei weer open. Kinderen, ouders en leerkrachten blij. Ongelooflijk vond ik het om te zien hoe snel scholen alles hadden gefixt: klassenindeling, lokalen en schoolpleinen corona-proof. Een megaklus in een paar dagen geklaard. Maar al snel kwam het bericht dat een groot aantal ouders hun kind toch thuis houdt,uit angst dat het zelf besmet wordt of een kwetsbaar familielid besmet. Ook zijn er berichten dat scholen alle kinderen met verkoudheidsklachten naar huis sturen - ook kinderen met bijvoorbeeld een snottebel, hooikoorts, een chronische verkoudheid of een andere chronische aandoening. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Hopenlijk worden de protocollen hier snel op aangepast. 

NVK-voorzitter Illy zei vrijdag dat ouders die hun kind thuis houden (het zou gaan om 50.000 kinderen) zich niet ongerust hoeven te maken.

Jeugdartsen praten met ouders 
Maar blijkbaar is die ongerustheid er wél. Met een virus dat zo grillig én nieuw is, is deze angst goed voor te stellen. Geruststellen is goed, maar niet voldoende. Er moet ook met ouders en scholen gesproken worden over het virus, de risico's en de maatregelen.  

Een schone taak voor jeugdartsen! 

Recht op onderwijs, niet op een stigma

Kinderen met een chronische aandoening of een familielid uit een risicogroep zijn als alle andere kinderen: ze hebben recht op onderwijs. Door ze zonder noodzaak thuis te houden of te weren, worden ze afgezonderd van de omgeving die ze voor hun gezondheid en ontwikkeling nodig hebben. Dat is niet in hun belang. Daarom is méér afstemming, uitleg en vertrouwen nodig. 

Dit kan de jeugdarts bieden, zowel op individueel niveau, maar ook op groepsniveau. Wij kunnen uitleggen dat een kind met een snottebel niet acuut opgehaald hoeft te worden. Wat wél moet gebeuren is deze snottebel in de gaten houden en contact hebben met ouders: is deze is er vaker? Zijn er misschien toch zieken thuis? Wat zijn de zorgen van ouders? Enz, enz… 

Voorlopig zijn we nog niet van corona af en zullen we met zijn allen een weg moeten vinden hoe slim en praktisch met alle uitdagingen om te gaan. Het kan en moet beter voor die groep kinderen die nu buitenspel gezet dreigt te worden. Uiteraard niet met opzet, maar uit angst, onwetendheid of 'voor de zekerheid'. 

Proactief scholen bellen en adviseren
Ik weet dat er jeugdartsen zijn die proactief scholen bellen en ze adviseren, heel erg goed! Ik hoop dat ze zeggingskracht en overtuigingskracht hebben om in het belang van alle kinderen te zorgen dat kinderen niét meer thuis hoeven te blijven als dit niet nodig is. Over een paar weken zijn die 50.000 kinderen ook naar school, daar ga ik vanuit! 

Henrike ter Horst 
Jeugdarts KNMG 

twitter @HenrikeTerH

Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Jeugd Algemeen
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

x