Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg
Captise%2C%20je%20kennis%20van%20de%20zorg

Aandacht voor uw dienst, vacatures of product?

Je wilt je dienst, product, opleiding, vacature of anderszins gericht onder de aandacht te brengen van professionals en management, werkzaam in en rond de Zorg voor de Jeugd/JGZ of de Zorg voor ouderen/VVT. Dat kan. Met Captise.  

Captise bereikt hiervoor rechtstreeks:

 •  ruim 20.000 mensen in en rond de Zorg voor Jeugd/JGZ
 •  ruim 30.000 mensen in en rond de Zorg voor Ouderen/VVT

Inzet media-mix
Captise zet een unieke mix van communicatiekanalen, platforms en (sociale) media in om de boodschap gericht te brengen:

 • portalen, gericht op Zorg voor Jeugd/JGZ of Zorg voor Ouderen/VVT
 • tweewekelijkse nieuwsbrieven met bijna 6000 abonnees (Jeugd/JGZ) resp. ruim 9000 abonnees (Ouderen/VVT); zie voorbeelden 
 • facebook met ruim 4000 (JGZ) respectievelijk 3300 (VVT) likers
 • diverse eigen, gespecialiseerde LinkedIn groepen m.b.t. Zorg voor Jeugd en Zorg voor Ouderen
 • andere, relevante, LinkedIn groepen
 • diverse malen via onze gespecialiseerde twitterkanalen (met ruim op JGZ 2900 resp Zorg circa 1400 volgers)
 • op Instagram Jeugdgezondheidszorg (ca 900 volgers) en Ouderenzorg_en_wijkverpleging (bijna 400)
 • voor vacatures: diverse (ca. 12) jobboards (o.a. Indeed, Vacant, Joof, e.v.a.)
 • voor vacatures: Whatsapp distributie voor vacatures (in ontwikkeling; ca 70 deelnemers)
 • voor vacatures: Captise Zorgrecruiter op Instagram (in ontwikkeling; ca 300 volgers)

Meer weten?
Wil je ook geholpen worden om je boodschap of vacature gericht over te brengen? Neem dan contact op via info@captise.nl of bel 0651593539

7 meest gelezen nieuws afgelopen 30 dagen

Lief klein meisje… (blog Henrike ter Horst)

 • 9 januari 2019
 • Weergaves: 5821
 • 4 Reactie

Lees meer in: Nieuws Jeugd Algemeen
Lief klein meisje… (blog Henrike ter Horst)

Je moeder brak toen ze vertelde dat ze nare gedachten over jou had. Ze was zo ontzettend moe. Uitgeput. Jij was pas een paar maanden oud, jij kon er niks aan doen. Dat wist jouw moeder heel goed, maar toch had ze gedachten om jou iets aan te doen. Je vader was ook heel moe. Samen zochten ze hulp, het ging al tijden niet lekker. Jij was heel veel wakker, terwijl je eigenlijk moest slapen. Je was onrustig, je ouders wisten het niet meer. Keer op keer meldden je ouders zich bij de huisarts, bij het consultatiebureau. Allerlei tips passeerden de revue. Maar beter ging het niet. 

Continu zocht je contact ...
Toch maar weer naar de huisarts, die wist het ook niet meer. Inmiddels was je ook wat ziek geworden, een afspraak bij de kinderarts was gemaakt. Ook nóg een keer langs het consultatiebureau, toen zag ik je voor het eerst. Een beetje ziek, maar niet heel erg. Een beetje heel alert, jouw karakter was me gelijk duidelijk. Contact wilde je, continu zocht je contact met je moeder, je wilde haar van alles vertellen. Misschien wilde je haar wel vertellen dat het allemaal goed zou komen. Dat de wereld nu heel zwaar was voor je ouders en dus voor jou, maar dat je dat niet erg vond. Dat je moeder zich heel erg schaamde voor haar gedachten, maar dat jij toch wel van haar hield. En ook dat je het heel goed vond van je ouders dat ze hulp zochten en dat je ze daar heel dankbaar voor was. 

Tijd om te luisteren ...
Omdat jij nog niet echt kon praten vertelde ik deze dingen aan jouw ouders. Dat de zorgen en de schaamte begrijpelijk waren, dat jouw moeder niet de enige was met deze nare gedachten. Dat het heel goed was dat ze hulp wilde en dat ik die hulp kon regelen. Dat ik tijd had, tijd om te luisteren, tijd om met mijn jeugdgezondheidszorg-team jullie verder te helpen. En dat je ouders met elke vraag bij ons terecht konden op het consultatiebureau, nu en de komende vier jaar. 

Lief klein meisje, wat zul jij later trots zijn op jouw dappere ouders en zij op jou. Een nieuw gezin werd geboren, ik ben nu al trots op jullie. 

Jouw jeugdarts 
Henrike ter Horst 
twitter @henriketerh

 

Afdrukken Terug
Categorieën: Nieuws Jeugd Algemeen
Tags:

4 reacties op artikel "Lief klein meisje… (blog Henrike ter Horst)"

Judith Snelder

13-1-2019 08:56

Prachtig en herkenbaar stuk. Als verloskundige proberen we alert te zijn op dit soort signalen in het kraambed en bij de nacontrole. Maar vaak zie je dat dit soort problemen sluimerend in de loop van de tijd erger worden. Dan is inderdaad een fijn jeugdteam ongelofelijk belangrijk!


Julika Snijders

15-1-2019 09:37

Wat mooi beschreven en wat een belangrijke en goede interventie. Compliment. Signaleren, een belangrijke taak van het consultatiebureau, en dan de juiste insteek bij dit kind en deze ouders. Verwoorden wat dit kindje wil zeggen en naast ouders staan. Super, mooi vak!!!


carine kielstra

18-1-2019 11:14

Ik heb kippenvel. Wat een prachtig blog. En wat enorm herkenbaar. Complimenten, prachtig geschreven Henrike.


Anoniem

28-2-2019 21:31

Wat een ontzettend lieve jeugdarts.

Toen ik aan de bel trok bij het consultatiebureau werd er vrij weinig mee gedaan. Vervolgens hoorde ik van de kinderfysio dat de jeugdarts tegen haar had gezegd dat mijn zoontje 'zo' deed door hoe ik met hem speelde. Onder andere door deze opmerking ben ik in een postpartum depressie gekomen en voel ik me nu nog schuldig. Wat had ik graag zo'n lieve jeugdarts gehad als deze.

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

x