Rouw kan omschreven worden als verdriet om het verlies van iets of iemand waar veel van gehouden werd, zoals een relatie, een vriendschap of een (gezonde) ouder. Rouw heeft vele verschijningsvormen en heeft invloed op het zelfvertrouwen, de identiteitsvorming en het gedrag van de jongeren.
Hoe signaleert u rouw bij jongeren en hoe is dit anders dan bij volwassenen? Wat heeft een jongere in rouw nodig en hoe kunt u aansluiting vinden én houden? Tijdens deze Studiedag op 22 noember leert u rouw signaleren, erover praten en actie ondernemen wanneer een jongere aanvullende hulp nodig heeft.
Herken rouw bij jongeren en bied ze passende ondersteuning en hulp!
Deze dag zal worden voorgezeten door Riet Fiddelaers - Jaspers , hechtings- en verliesdeskundige, opleider en therapeut Expertisecentrum Omgaan met Verlies. In de middag heeft u de keuze uit verschillende verdiepingssessies.
Deze studiedag is ontwikkeld voor professionals die werken met jongeren
Accreditatie
Bij diverse verenigingen is accreditatie aangevraagd. Kijk op de website van Medilex voor de huidige stand.
Wat vonden uw collega’s?
“Ik ben onder de indruk en zeer tevreden over de inhoud en alle praktische zaken van het congres. Het was van hoog niveau, bedankt.”
"Een interessante dag met sprekers die allemaal goede kennis van zaken hebben en dit op een fijne duidelijke manier konden overbrengen.”
Meer informatie of inschrijven
Bekijk het complete programma op de website van Medilex.