Agenda Jeugd

«maart 2023»
madiwodovrzazo
272812
Jaarlijks Congres ADHD - editie 2023

Jaarlijks Congres ADHD - editie 2023

Op donderdag 2 maart 2023 vindt het jaarlijkse congres ‘ADHD’ plaats in Eindhoven. 
ADHD is een relatief veelvoorkomende diagnose onder kinderen en jongvolwassenen. Dit jaar zal op het congres over ADHD uitvoerig stilgestaan worden bij de deelaspecten van ADHD, zoals bijvoorbeeld aandachtstekort, maar ook bij de bijkomende problemen die uit ADHD kunnen voortvloeien. Denk daarbij aan middelenmisbruik, depressie en angst. Uiteraard zijn alle bijdragen van dit praktijkgerichte congres erop gericht om betere hulp en ondersteuning te kunnen bieden aan mensen met ADHD. Zo is er aandacht voor de specifieke issues waar vrouwen en meisjes met ADHD mee kampen, op welke manier je om kunt gaan met ADHD binnen het onderwijs, hoe je hoogbegaafden met ADHD tot steun kunt zijn en hoe je ouders en leerkrachten kunt helpen om ondersteunend te zijn voor hun kind of leerling met ADHD. 

Lees meer
345
6789101112
13141516
Jaarlijks Congres Coping en veerkracht - editie 2023

Jaarlijks Congres Coping en veerkracht - editie 2023

Op donderdag 16 maart 2023 vindt het jaarlijkse congres ‘Coping en veerkracht’ plaats in Utrecht. De online uitvoering van dit congres start op 1 april 2023.

Wanneer kinderen, jongeren of volwassenen met tegenslag geconfronteerd worden, kan dat op verschillende mensen een heel verschillende impact hebben. Onderzoek laat steeds vaker zien dat het beschikken over goede copingstrategieën en voldoende mentale veerkracht bescherming bieden tegen de ontwrichtende effecten van tegenslag en trauma. 

Lees meer
171819
20212223242526
272829303112
3456789

Komende activiteiten Events RSS

Komende activiteiten

Vaccinology Masterclass: Nieuwe ontwikkelingen in het RVP 2022

  • 4 november 2022
  • Weergaves: 2048
  • 0 Reactie

Lees meer in: Nieuws Jeugd Algemeen, Agenda Jeugd

Datum Activiteit: 4-11-2022 09:00 - 16:30 Exporteer Activiteit

Vaccinology Masterclass: Nieuwe ontwikkelingen in het RVP 2022

Volg op 4 november 2022 de 12e editie van de JGZ update van belangrijke ontwikkelingen m.b.t. vaccinaties en vaccineren, te Veenendaal. Een programma voor jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, huisartsen en overige zorgprofessionals in de infectieziektebestrijding. Ook in het afgelopen jaar zijn er opnieuw veel ontwikkelingen geweest op het gebied van infectieziekten en vaccinaties, zowel binnen als buiten het Rijksvaccinatieprogramma. De HPV vaccinatie wordt nu ook aangeboden aan jongens. Bovendien is de leeftijd van deze vaccinatie vervroegd. De informed consent procedure deed zijn intrede in de JGZ, met nog ongewisse gevolgen voor de duiding van de vaccinatiegraad. Kinderen vanaf 5 jaar konden gevaccineerd worden tegen het SARS-CoV2-virus. Momenteel komt er steeds meer kennis uit wetenschappelijk onderzoek hoe nu het beste een gesprek te voeren met ouders die twijfelen en veel vragen hebben. Voor de dagelijkse JGZ-praktijk is het van belang een evidence based leidraad te hebben voor gespreksvoering over vaccineren en vaccinaties. Dit jaar zijn er meerdere rapporten van de Gezondheidsraad uitgekomen die adviezen uitbrachten t.a.v het RVP.  

Schrijf in bij Vaccinology Masterclass
via deze link

Ontwikkelingen in en met het RVP
Ook in het afgelopen jaar zijn er opnieuw veel ontwikkelingen geweest op het gebied van infectieziekten en vaccinaties, zowel binnen als buiten het Rijksvaccinatieprogramma. De HPV vaccinatie wordt nu ook aangeboden aan jongens. Bovendien is de leeftijd van deze vaccinatie vervroegd. De informed consent procedure deed zijn intrede in de JGZ, met nog ongewisse gevolgen voor de duiding van de vaccinatiegraad. Kinderen vanaf 5 jaar konden gevaccineerd worden tegen het SARS-CoV2-virus.
Dit jaar zijn er meerdere rapporten van de Gezondheidsraad uitgekomen die adviezen uitbrachten t.a.v het RVP. Het advies over meningokokken B, en met name ook het advies over het RVP in zijn geheel. Tijdens de ééndaagse komen beide adviezen uitgebreid aan bod.
 
Het dossier ‘rotavirusvaccinatie’ sleept al een aantal jaren. Recentelijk heeft het ministerie van VWS besloten om, tegen het advies van de Gezondheidsraad in, om universele rotavirusvaccinatie niet op te nemen in het RVP. Hoe wordt hier door het veld over gedacht?

Tijdens de SARS-CoV2-pandemie werden reacties op de vaccinaties nauwlettend gevolgd door Lareb en RIVM. Wanneer is een reactie een echte bijwerking en wanneer is deze bijwerking een echte allergische reactie? Ook dit komt aan bod.
Twijfelen over vaccineren en weerstand ertegen is net zo oud als het vaccineren zelf. Momenteel komt er steeds meer kennis uit wetenschappelijk onderzoek hoe nu het beste een gesprek te voeren met ouders die twijfelen en veel vragen hebben. Voor de dagelijkse JGZ-praktijk is het van belang een evidence based leidraad te hebben voor gespreksvoering over vaccineren en vaccinaties.

Schrijf in bij Vaccinology Masterclass
via deze link

 
Programma en datum/tijden
De inhoud van het programma is onafhankelijk samengesteld door de Faculty van de Stichting Vaccinology Masterclass onder voorzitterschap van Prof. dr. Ronald de Groot, kinderarts/infectioloog Radboud UMC Nijmegen. 
Datum: Vrijdag 4 november 2022
Ontvangst: vanaf 8:20 uur inloop en registratie
Aanvang: vanaf 9:05 uur tot 16:30
De bijeenkomst zal zowel fysiek als online gestreamd plaatsvinden

Accreditatie
De cursus is geaccrediteerd: ABAN, reizigersgeneeskundigen, V&V, reizigersverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten.

Kosten
Kosten: De deelnamekosten bedragen € 170,- per persoon. Dit bedrag is inclusief syllabus, koffie, thee, frisdrank, lunch en afsluitende borrel. 

Locatie
Hotel v.d. Valk, Bastion 73 Veenendaal
Tel: 0318-799060
De organisatie is de gehele dag bereikbaar op 06-21424899

INSCHRIJVING

Schrijf in bij Vaccinology Masterclass
via deze link


Download
Download hiet een brochure met alle gegevens en het gehele programma van de masterclass (pdf).

Afdrukken Terug
Tags:

Reageer.

Dit formulier verzamelt uw naam, e-mail adres, IP-nummer en de tekst/inhoud die u inbrengt, zodat we goed zicht kunnen blijven houden op de commentaren die op de website worden geplaatst.
Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd bij het commentaar. Ons algemene privacybeleid vindt u elders op de website.
Reageren

Theme picker